Hakan Çelik Özgürlük makineleri yolda
HABERİ PAYLAŞ

Özgürlük makineleri yolda

Özgürlük Makineleri yaklaşımı çerçevesinde Ford’un Ranger, Mustang Mach-e, Puma, Kuga, Courier gibi modelleri Türkiye’de otomobilseverlerle buluşacak. Önümüzdeki dönemde sınırlı adette olmak üzere Bronco Sport, Edge ve F150’nin Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Elektrikli araçlarda ise Puma BEV ve Yeni Explorer fark yaratacak.

Özgürlük makineleri yolda

Otomotiv dünyasının en büyük ve köklü kuruluşlarından Ford, yeni modeller, teknolojiler ve elektrifikasyon süreciyle atağa kalkıyor. ABD kökenli marka Türkiye’de Ford Otosan ile büyük bir üretim işbirliği gerçekleştirerek özellikle ticari araçlar konusunda çok güçlü bir konuma yerleşirken çok yakında macera dolu yeni binek ve SUV modeller de Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Haberin Devamı

ZORLU PARKURDA TEST

Güney Afrika’nın Johannesburg- Pretoria şehirlerinde düzenlenen etkinlikte bir araya geldiğimiz Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk ve Pazarlama Müdürü Talat İşçioğlu ile yeni ürün gamını konuştuk. Ayrıca Ford Ranger ve ortak platformdaki Volkswagen Amarok modellerinin üretildiği Ford’un Silverstone fabrikasında üretim bantlarını inceledik. Markanın Türkiye ve Avrupa pazarında en çok satan pick-up modellerinden olan Ford Ranger’ı, Pilanesberg Milli Parkı ve çevresindeki zorlu off road parkurlarda test etme imkanı bulduk.

Özgürlük makineleri yolda

PAZARDA DRAMATİK BİR DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUM

İlk 9 aydaki pazar paylarının yüzde 10 olduğunu belirten Özgür Yücetürk, “Temmuz ortasında kadar yaşadığımız pazar normal bir pazar değildi. Bu tarihten sonra aslında normale dönüş başladı. Eskiyi hatırladığımız bir pazar oldu. Gelecek sene zorlanacağız faizlerin geldiği nokta ortada. Kurlar ve kurun enflasyon üzerindeki etkisi, maliyetler ve fiyat artışı doğal olarak. Özellikle kredi tarafında bazı sıkıntılar söz konusu. Buna karşın dramatik bir düşüş beklemiyorum” dedi.

FORD RANGER İZLENİMLERİM

Ford’un pick up sınıfında en popüler modellerinden biri olan yeni Ranger Türkiye’de satışta. Ziyaret ettiğim fabrika da oldukça etkileyici. Çalışanlar arasında kadın personelin çokluğu dikkatimi çekti. Yenilenmiş modeller, ilave motor ve donanım seçenekleriyle 2024’ten itibaren pazarda olacak. Ford Ranger’ın 170 beygir ve 205 beygirlik 2.0 litre dizel motorları bulunuyor. Ayrıca 6 silindirli 240 beygir gücünde 3.0 litrelik bir motor da söz konusu. Bütün modeller dört çeker özelliğe sahip. Arazi performansıyla dikkatimi çeken yeni Ford Ranger, sessiz ve konforlu kabini, başarılı süspansiyonuyla asfaltta da binek araçlarla rekabet edebilecek durumda. Araçlar XLT, Wildtrack ve Wildtrack X donanım paketleriyle satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Özgürlük makineleri yolda

YENİ MODEL YAĞMURU

Özgür Yücetürk Ford’un yeni stratejileri hakkında şu bilgileri verdi:

Ford global anlamda iş yapış şeklini gözden geçiriyor. Üçe ayrılmış bir plan söz konusu. İlki ‘Model e’ dediğimiz elektrikli araçların geliştirilmesi tasarlanması. İkincisi ‘Blue’ dediğimiz içten yanmalı araçların geliştirilmesi. Üçüncüsü de ‘Ford Pro’. Bu, ticari araç müşterilerine odaklanmış bir birim.

Ford Avrupa’da da kendi ürün gamını hızlı bir şekilde gözden geçirip yenilemeye çalışıyor. Biz de bunun bir yansıması olarak bazı inisiyatifleri Türkiye’de devreye alacağız. Avrupa’da elektrikli araçlar işin merkezinde Köln’de Fiesta üretimi yapan fabrikayı elektrikli araç yapacak bir fabrikaya dönüştürüldü. Gelecek seneden itibaren yeni Explorer ve yeni bir elektrikli C-SUV üretilecek. Valencia’da Kuga üretimi devam ediyor. Focus ise bir süreden sonra portföyden çıkacak. Romanya’daki Croeva fabrikamızda Puma’nın elektriklisi gelecek seneden itibaren üretilmeye başlanacak. 2022 sonunda E-Transit’i pazara sunduk. Bu sene yeni Custom’u pazara sunuyoruz. Gelecek sene elektriklisi pazara sunulacak. Yeni Couirer ile beraber muazzam bir ürün portföyü dönüşümü bizi bekliyor.

Haberin Devamı

2023 MODEL ATAĞI

Peugeot, 2023’ün son çeyreğine, model ailesine eklediği yeni 2008 ve yeni 508 ile iddiasını artırarak giriyor. Ocak-Eylül 2023 döneminde, satışlarını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 180 artıran marka, B-SUV segmentindeki temsilcisi 2008’i de yenileyerek konumunu güçlendirdi. Ağustos ayında benzinli, dizel ve elektrikli olmak üzere 3 farklı motor seçeneğiyle, allure ve GT donanımıyla satışa sunulan yeni 2008’e geçtiğimiz günlerde 1 milyon 340 bin TL’den başlayan fiyatlara sahip active prime donanımı da eklendi. Yenilenen tasarımıyla yaz aylarında Türkiye’de satılmaya başlanan, Peugeot’nun D segmentindeki göz alıcı modeli 508 de 1.5 litrelik BlueHDi 130 turbo dizel motoru ve EAT8 otomatik şanzıman kombinasyonuyla, 1 milyon 770 TL’lik fiyattan yeni sahipleriyle buluşuyor.

Özgürlük makineleri yolda

YÜZDE 180’İN ÜZERİNDE BÜYÜME

Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu, “İlk 9 ayda 59 bin adete yakın bir satış performansı ortaya koyarak yılsonu hedeflerimizi şimdiden yakaladık. Bir önceki yıla göre otomotiv pazarının büyüme oranı yüzde 65 iken, Peugeot Türkiye olarak yüzde 180’in üzerinde büyüme yakaladık. Şimdi Cumhuriyetimizin 100. yılında, rekorun rekorunu kırmayı hedefleyerek, 75 bin adetin üstünde bir satışla yılı tamamlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder