Hakan Çelik Sınıfında standartları değiştirecek
HABERİ PAYLAŞ

Sınıfında standartları değiştirecek

Japon premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni modeli LBX ile yeni bir segmente girerek lüks algısını değiştiriyor. Lexus’un B-SUV modeli LBX, 2024’te Mart ayında Türkiye pazarında satışa sunulacak. 1.5 litre tam hibrit teknolojisini, Lexus’un yüksek kalitesiyle bir araya getiren LBX, sınıfının üzerinde standart donanımları ve etkileyici tasarımıyla dikkat çekiyor. Lexus, D-SUV NX ve E-SUV RX’in yanında önümüzdeki yıl C-SUV tam elektrikli UX ve D/E-SUV tam elektrikli RZ, B-SUV LBX, modellerini satışa sunarak çok geniş SUV çeşitliliğine sahip olacak.

Haberin Devamı

2 BİN ÖN TALEP ALDI

Lexus LBX’in lansmanında değerlendirmeler yapan Lexus Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Ali Haydar Bozkurt, “Dünya prömiyerinden bu yana LBX çok büyük bir ilgi gördü ve 1 Haziran’da ön talep toplamaya başladık. Şu anda 2 bin adedin üzerinde ön talep toplandı. Bununla birlikte Lexus olarak 2024 yılında hedeflediğimiz 1000 adetlik barajı aşmayı hedefliyoruz. Bu rakamlara ulaşırken ise LBX bizim için en stratejik modellerden biri olacak. 2024’te 500 adetlik bir LBX satış hedefimiz var” dedi. LBX, 4.190 mm uzunluğa, 1.825 mm genişliğe, 1.545 mm yüksekliğe ve 2.580 mm aks aralığına sahip. Aracın 5.2 m’lik dönüş yarıçapı ise şehir içi sürüşleri daha kolay hale getiriyor. Pratik kullanım özellikleri sunan LBX, 402 litrelik bagaj hacmi sunuyor.

Sınıfında standartları değiştirecek

JAPON FELSEFESİ

LBX, 1.5 litrelik benzinli motoru elektrik motoruyla kombine ediyor. Verimliliği artırmak adına yeniden tasarlanan ve daha kompakt hale getirilen tam hibrit sistem, 136 HP maksimum güç ve 185 Nm maksimum tork üretiyor. LBX, 0-100 km/s hızlanmasını 9.2 saniyede gerçekleştiriyor. WLTP birleşik ölçümlerine göre yakıt tüketimi 4.4 lt/100 km.

KONFOR VE PRATİKLİK BİR ARADA

Berlingo, segmentinde ilk kez ve özel olarak Citroen Advanced Comfort iyi bir konfor seviyesi sunuyor. Arka bağımsız katlanır koltuklara da sahip olan ve kullanışlılık sunan yeni araç 2024 baharında kademeli olarak satışa sunulacak. Yeni Berlingo, 2. sıradaki üç adet bağımsız, kızaklı ve katlanan koltuklarıyla yolcu konforunu modülerlikle birleştiriyor. Ayrıca 4,40 m uzunluğa sahip olması sayesinde 2.70 m’ye kadar yükleme uzunluğu sunuyor. Bu da uzun nesneleri taşınma kolaylığı sağlıyor. Araç toplam 186 litreye varan 27 adet saklama bölmesi ile gelişmiş bir işlevsellik seviyesi sunuyor. Bagaj hacmi 775 litre’yi buluyor. Berlingo, önde ve arkada olmak üzere toplam 12 adet sensör ile park etmeyi kolaylaştırıyor. Yeni Berlingo’da 4 silindirli 130 HP dizel motor sunuluyor. 6 ileri manuel ve 8 ileri tam otomatik vites seçenekleri mevcut.

Haberin Devamı

Sınıfında standartları değiştirecek

HER SEGMENTTE ELEKTRİKLİ

Opel, farklı segmentlerde yenilikçi teknolojiler sunma konusundaki başarısını, konfor ve elektrikli sürüş keyfiyle birleştirerek sürdürüyor. Combo Elektrik ve Zafira Elektrik modelleri, konforlu seyahatleri üst düzey verimlilikle birleştiriyor. Combo Elektrik, WLTP’ye göre 330 km’ye kadar menzil sunarken, Zafira Elektrik ise 350 km’ye kadar menzil sağlayabiliyor. Combo’da toplamda 27 adet saklama alanıyla 186 litreye varan geniş depolama alanı, seyahat veya günlük eşyalar için kullanıcıya geniş bir alan sunuyor. Isı pompası, bataryayı koruyarak Combo Elektrik’in bir önceki nesle göre 50 km daha fazla menzil sunmasına katkı sağlıyor. Combo Elektrik, 100kW/136 HP güç ve 260 Nm tork ile performans beklentilerini iyi bir şekilde karşılıyor. Araç 135km/s maksimum hıza uluşabiliyor. Araç yaklaşık 30 dakikada batarya kapasitesinin yüzde 80’ine kadar şarj olabiliyor. Yeni Zafira Elektrik, 75 kWh kapasiteli üst düzey verimli batarya ile 350 km’ye kadar menzil sunuyor. Pil 45 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşıyor.

Haberin Devamı

Sınıfında standartları değiştirecek

YOLA ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Motorrad, S 1000 XR modelini yeniledi. Yeni model 2024 yılının Nisan ayında Borusan Otomotiv yetkili satıcılarında yerini almaya hazırlanıyor. Yeni BMW S 1000 XR, S 1000 RR modeli üzerinden geliştirilen 4 silindirli yeni motoru ve tasarımında optimize edilmiş hava kanallarıyla etkileyici bir performans sergiliyor. Her motor devrinde kesintisiz tork sunan S 1000 XR’ın motor gücü bir önceki nesline göre 4kW/5HP artırılarak 125 kW/170 HP’ye ulaşırken, 114 Nm’lik tork değeriyle de iddialı bir sürüş deneyimi vadediyor.

Sınıfında standartları değiştirecek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder