Hakan Çelik TBMM’nin gündemi bu dönem çok yoğun
HABERİ PAYLAŞ

TBMM’nin gündemi bu dönem çok yoğun

Siyasetin çok deneyimli ismi Prof. Dr. Numan Kurtulmuş geçmiş AK Parti hükümetlerinde Başbakan Yardımcılığı dahil çok önemli görevlerde bulunmuştu. Kürt meselesi, göç konusu ve Suriye krizi gibi Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren kritik meselelerin çözümü için yoğun gayret sarf etmişti.

Köklü bir muhafazakâr gelenekten gelen Numan Kurtulmuş, mütedeyyin çevrelerin yanı sıra kendilerini liberal ve demokrat olarak tanımlayan kesimlerle de iyi iletişime sahip. Türkiye’nin büyük hedefler koyduğu bir dönemde Numan Kurtulmuş gibi akil kimliğini daima ön planda tutan bir ismin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı görevine seçilmesi son derece önemli.

Haberin Devamı

Hafta başında yeni dönemle ilgili olarak Ankara’da ilk kez basın mensuplarının karşısına çıkan Numan Kurtulmuş, hangi konuların öncelikli olarak ele alınacağına dair görüşlerini paylaştı, nasıl bir yasama dönemi geçirilebileceğine dair düşüncelerini aktardı. Tahmin edileceği gibi bu dönemin en fazla üzerinde durulacak başlığı “yeni anayasa” olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir süredir bu konuda değerlendirmelerde bulunuyor. Numan Kurtulmuş, gazetecilerle görüşmesinde yeni anayasaya ilaveten iç tüzük vurgusu da yaptı.

Aslına bakılacak olursa toplumun farklı kesimlerinde uzunca bir süredir yeni anayasa ihtiyacı güçlü şekilde dile getiriliyor. Bir yurttaş olarak yeni bir anayasanın gerekliliğini savunuyorum ve anayasanın daha özgür, daha demokratik ve daha modern bir Türkiye’nin temel taahhüt belgesi olması gerektiğine inanıyorum. Türkiye, bu yıl bir taraftan yerel seçimlere hazırlanırken diğer taraftan TBMM, kadın hakları, çalışma konuları ve toplumun farklı kesimlerinin çeşitli düzeylerdeki yasal beklentilerine yanıt vermeye çalışacak.

TBMM’nin gündemi bu dönem çok yoğun

KURTULMUŞ İLE İRLANDA’DAYIZ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş bugün “Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı”na katılmak üzere İrlanda’nın başkenti Dublin’de. Önemli konuların masaya yatırılacağı bu konferansı ben de takip ediyorum. Davetli heyette AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık ile Numan Kurtulmuş’un eşi Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş da bulunuyor.

Haberin Devamı

Kurtulmuş, bu sabah etkinlik çerçevesindeki foruma katılacak; Dublin temasları sırasında İrlanda Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Jerry Buttimer, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı Tiny Kox ve Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Marija Pejcinovic ile görüşecek. Dublin’deki zirve; Ukrayna-Rusya savaşı, Karabağ’daki gelişmeler ve Balkanlar’da tansiyonun yükseldiği bir ortamda yapılıyor. Uluslararası sorunların çözümünde Türkiye’nin çok öne çıktığı bir dönemde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un açıklama ve değerlendirmeleri dikkatle takip edilecek. Kurtulmuş, İslam düşmanlığı, ırkçılık, göç sorunu ve İsveç’in NATO üyeliği gibi başlıkları da muhataplarıyla ele alacak; Birleşik Krallık, Fransa, Portekiz, Estonya, İzlanda, Slovenya, Ukrayna, Letonya, İsrail meclis başkanlarıyla da görüşecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder