Hakan Çelik THY Avustralya'da yıldızlar gibi karşılandı
HABERİ PAYLAŞ

THY Avustralya'da yıldızlar gibi karşılandı

Türkiye’nin dünyadaki en güçlü markası Türk Hava Yolları (THY) başarı çizgisini giderek yukarı taşıyor. İkram hizmetlerinden güvenlik seviyesi ve sunduğu diğer seçeneklere kadar küresel havacılığın birinci liginde yer alan THY, uçuş ağıyla da en üst seviyedeki konumunu güçlendiriyor.

Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu Türk Hava Yolları (THY), Avustralya kıtasındaki ilk nokta olarak Melbourne şehrini uçuş ağına ekledi. İstanbul’dan Pasifik’in bu en uzak coğrafyasına doğru müthiş güçlü bir Türkiye rüzgârı esmeye başladı. 130 ülkedeki 346. varış noktası olan Melbourne’e 1 Mart 2024 tarihi itibarıyla haftada 3 sefer düzenlemeye başlayan bayrak taşıyıcı, her yıl binlerce ziyaretçiyi İstanbul-Melbourne güzergâhında uçurarak her iki ülkenin turizm ve ticaret hacimlerine katkı sağlayacak.

Haberin Devamı

Singapur aktarmalı düzenlenecek seferler ile Türk Hava Yolları, Melbourne Havalimanı’na uçuş gerçekleştiren tek Avrupalı havayolu olma özelliğine de sahip olacak. Singapur aktarmalı ilk Melbourne seferine ben de THY’nin davetiyle katıldım. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Yönetim Kurulu Üyeleri, CFO Doç. Dr. Murat Şeker, Dr. Melih Şükrü Ecertaş, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, Satış Başkanı Mahmut Yayla, Satış Başkan Yardımcısı Ümit Develi, Kurumsal İletişim Başkanı Rafet Fatih Özgür, DEİK Türkiye-Avustralya İş Konseyi Başkanı Steven Young, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Yüksek, Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma ve THY Basın Müşaviri Yahya Üstün uçuştaydı.

THY Avustralyada yıldızlar gibi karşılandı

Basın Müşavirliği ve Kurumsal İletişim Başkanlığı ekipleri seyahat süresince mükemmel bir organizasyona imza attı. Kuyruk tescili TC-LJF olan “Ortaköy” ismini taşıyan Boeing 777-300 tipindeki geniş gövdeli uçakla İstanbul Havalimanı’ndan gecikme olmadan havalandık. Melbourne seferimiz, uçakların rotalarının izlenebildiği Flight Radar 24 uygulamasında en fazla takip edilen uçuş oldu.

Teknik ve planlama açısından kusursuz bir uçuşla Avustralya’nın Melbourne şehrine ulaştık. İstanbul Singapur ayağı yaklaşık 11,5 saat, Singapur-Melbourne uçuşu da 7,5 saat sürdü. Singapur’da 1,5 saatlik konma sırasında yakıt ikmali ve uçağın temizlenmesinin ardından biletlerini Singapur’a kadar alan bazı yolcular Changi Havalimanı’nda indiler, oradan Melbourne’e gitmek üzere binen yolcuların yerlerini almasıyla tekrar havalandık. Notlarımı aktarmak istiyorum: 

Haberin Devamı

Melbourne şehrine düzenlenen ilk uçuşuna bilet satın alan yolcuların yanında THY’nin davetlisi olarak Avustralyalı sosyal medya fenomenleri ve Türk basın mensupları da katıldı. 

Yeme-içme ve ikram hizmetleriyle THY’nin başarısında önemli katkısı bulunan Turkish Do&Co bu uçuş için özel mönü hazırlamış. Sevimli grafikleri ve bir hediye içeren yemek kartları uçuşta dağıtıldı. Yemekler ve kabin ekibinin sunumları her zamanki gibi birinci sınıftı. 

İlk varış noktamız olan Singapur’da yerel otoriteler, Changi Havalimanı yöneticileri ve Avustralyalı temsilcilerin de katılımıyla hat açılış kurdelesi kesildi.

Asıl uçuş noktamız olan Melbourne’e inişe geçtiğimizde Avustralya’da yaşayan vatandaşlarımız uzun süredir THY seferlerinin başlamasını bekliyordu. Melbourne havalimanı dışında ve terminalde toplanan yüzlerce Türkiye kökenli yurttaşımız uçağı ve yolcuları Türk bayrakları eşliğinde karşıladı. 

Haberin Devamı

Melbourne’deki W Otel’de geniş katılımlı bir yemek düzenlendi. Buraya gelen konuklara Türk el sanatları örnekleri uygulamalı olarak anlatıldı ve çeşitli hediyeler sunuldu. Türkiye’nin Avustralya Büyükelçisi Ufuk Gezer güzel bir konuşma yaptı.

THY Avustralyada yıldızlar gibi karşılandı

ÇOK RENKLİ BİR ŞEHİR

Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti ve en kalabalık şehri olma özelliğiyle ön plana çıkan Melbourne, yüksek yaşam kalitesi, kültürel yapısı ve spor müsabakalarına ev sahipliği yapması yönüyle gezginlerin ilgisini çekiyor. THY misafirleri, 19 Ocak-15 Nisan 2024 tarihleri aralığında satın alacakları biletlerle 1 Mart- 15 Mayıs 2024 tarihleri arasında İstanbul’dan Melbourne’e 1199 USD’den, Melbourne’den İstanbul’a ise 999 USD’den seyahat edebilecek. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile uçakta ve Melbourne’de sohbet etme imkânı bulduk;

“Bu uçuşla yalnızca Asya-Pasifik bölgesindeki varlığımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda dünya insanlarını ve kültürlerini birbirine bağlama konusundaki kararlılığımızı da gösteriyoruz” dedi. THY’nin rekabete katılmasından bazı Körfez havayollarının memnun olmadığının altını çizdi. Bolat, 2026 sonunda Airbus A350- 1000 tipindeki uçakların filoya katılmasıyla İstanbul’dan Avustralya’ya direkt olarak uçulabileceğini, bu kıtada ikinci uçuş noktası olarak da Sydney’i seçtiklerini söyledi.

THY Avustralyada yıldızlar gibi karşılandı

Yeni Zelanda’da Auckland’a da sefer koymayı arzu ettiklerini ifade etti. Türkiye ekonomisine 53 milyar dolar katkı sağladıklarına işaret eden Prof. Bolat, Türkiye’de “Taş Tepeler” olarak bilinen arkeoloji şaheseri tarih noktalarına sponsor olacaklarını müjdeledi. Ülkemizdeki UNESCO kültür mirası sayısının da mutlaka artması gerektiğini vurguladı. Ahmet Bolat ilginç bir detay paylaştı: THY’nin Singapur aktarmalı Melbourne hattında kullandığı TK 168 uçuş numarası Çin kültüründe bereket, bolluk ve bol şans anlamına geliyormuş. Çin’in Asya coğrafyasında hayli hakim olduğu düşünülünce THY uçuş numarasından itibaren insanların kalplerine dokunmayı başarıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder