Hakan Çelik Türkiye'de üretilen ikonik model yenilenerek döndü
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'de üretilen ikonik model yenilenerek döndü

1.8 litrelik tam hibrit motora sahip olan ikinci nesil Toyota C-HR, 250 bin TL indirimle 1 milyon 550 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla vitrindeki yerini aldı.

BAGAJ VE GENİŞLİK ARTMIŞ

Toyota’nın Türkiye’deki fabrikasında üretilen ve tamamen yenilenen C-SUV modeli yeni Toyota C-HR Hybrid, cesur tarzını yeni nesilde daha da ileriye taşıyor. Yeni model, daha keskin ve çarpıcı tasarımı, kullanıcı odaklı dijital kokpiti, zengin donanımları, yeni teknolojileri ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. Araç, 4362 mm uzunluğa, 2640 mm aks aralığına, 1558 mm yüksekliğe ve 1832 mm genişliğe sahip. Önceki nesle göre genişlikte 37 mm’lik artış sağlanmış. Aracın bagaj hacmi ise 388 litre oldu ve önceki nesle göre 11 litrelik artış elde edildi. Ön cama yansıtma, kablosuz şarj ve dijital iç dikiz aynası, JBL ses sistemi dikkat çeken diğer detaylar. Yeni Toyota C-HR Hybrid’de, marka adına da bir ilk olacak şekilde perdesiz teknolojili ve termal yalıtımlı panoramik cam tavanı standart olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

Türkiyede üretilen ikonik model yenilenerek döndü

TUTUMLU MOTOR

Yeni Toyota C-HR, Toyota’nın kendini kanıtlamış tam hibrit teknolojisiyle donatıldı. Beşinci nesil 1.8 litre hibrit teknolojisiyle sunulan Toyota C-HR 140 HP güce sahip ve 0-100 km/s hızlanmasını 9.9 saniyede gerçekleştirebiliyor. Araç, WLTP ölçümlerine göre 4.8 lt/100 km gibi düşük ortalama tüketimine sahip.

KADINLAR BU ARACI ÇOK SEVDİ

Yeni C-HR etkinliğinde açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, Toyota’nın Türkiye ürün gamının çok güçlendiğinin altını çizdi. Yıl sonuna kadar C-HR modelinden 2 bin adet satmayı öngördüklerini söyledi. C-HR’da müşteri kitlesinin yüzde 40’ını kadın kullanıcıların oluşturduğunu ifade etti. Bozkurt, gelecek yıl tam elektrikli bZ4X modelinin satışına başlanacağını hatırlattı. Toyota’nın yıl sonuna kadar 58 bin araç satmış olmayı hedeflediğini, 2024’te toplam pazarda bir miktar daralma olabileceğini söyledi.

TEKNOLOJİDE DEVRİM NİTELİĞİNDE ADIMLAR

Çok iyi bir yıl geçirdiklerinin altını çizen Peugeot Türkiye Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu müşterinin talep ettiği ürün açısından hem de müşterinin bu ürünlere erişimi açısından daha kuvvetli planları olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Türkiyede üretilen ikonik model yenilenerek döndü

Peugeot CEO’su Linda Jackson Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. Avrupa pazarı ve Türkiye’de büyük başarı gösteren Peugeot’nun yeni dönem stratejilerini konuştuk. Satış başlarıyla paylaştığı önemli açıklamaları paylaşıyorum:

Küresel pazarlarda ve Türkiye’de, kendimizi elektrikli bir araç markası olarak konumlandırıyoruz.

140’tan fazla ülkede faaliyet gösteriyoruz. Bizim DNA’mız içine yerleşmiş olan tasarım, bütün bu değerlerimizi de birleştiriyor.

Markamız 210 yıldan fazladır varlığını sürdürüyor. Tabii ki yaratıcı ve yenilikçi bir marka değilseniz 210 yılı aşkın bir faaliyet yürütmeniz mümkün değil.

14 markadan oluşan Stellantis Grubu içinde satışların 5’te 1’i, yani yüzde 20’sini Peugeot markası oluşturuyor. Bu, tüm dünya için geçerli. 

Türkiye’de Ekim ayı sonu itibariyle 64 bin adeti aşan satış yapıldı. Geçen seneye göre yüzde 180’lik bir büyüme oldu. Pazar payımız yüzde 6.7 oldu. Bu sonuçlar bizi pazarda 5. sıraya yerleştirdi. Hafif ticaride 3. sıradayız.

Haberin Devamı

2024 sonu itibarıyla PEUGEOT’nun tüm modellerinin bir elektrikli versiyonu çıkacak. 2023-2024’te 5 tane yeni elektrikli araç çıkacak.

Türkiyede üretilen ikonik model yenilenerek döndü

BUSINESS CLASS’IN AĞIR ABİSİ GELİYOR

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin elli yılı aşkın geçmişe sahip business sedan segmentinin öncüsü yeni BMW 5 Serisi Sedan, sekizinci nesliyle tutkunlarının karşısına çıktı. 5 Serisi, içten yanmalı ve elektrikli motor versiyonlarıyla Türkiye’de yollarında olacak. Kısa süre içinde teslimatına başlanacak olan yeni BMW 520d xDrive Sedan 5 milyon 93 bin 800 TL başlangıç fiyatıyla ön sipariş açılırken, tamamen elektrikli versiyonu BMW i5 ise ön sipariş süreci için gün sayıyor.

Türkiyede üretilen ikonik model yenilenerek döndü

TEKNOLOJİYLE DONATILDI

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Hakan Tiftik, business sedan segmentinin standartlarını belirleyen BMW 5 Serisi’nin sekizinci nesliyle de yine iddialı geldiğini belirtti. Yeni 5 Serisi’nin iç mekanını 12.3 inç boyutundaki bilgi ekranını 14.9 inç büyüklüğünde multimedya ekranı tamamlıyor.

Türkiyede üretilen ikonik model yenilenerek döndü

Head-up display, adaptif LED farlar, panoramik cam tavan, 4 bölge otomatik klima, kablosuz şarj, kristal iç tasarım detayları, park ve sürüş asistanı ve arka cam perdeleri gibi birçok özellik yeni 5 serisinde yer buluyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder