Işınsu Kestelli Medeni olmanın gereği
HABERİ PAYLAŞ

Medeni olmanın gereği

Bu hafta ülke gündeminin zirvesinde, 6 yaşında bir çocuğa yönelik cinsel istismar skandalı vardı. Öyle de olması gerekiyordu... Sonuçta bu, üstü örtülebilecek, suça karışanların bedel ödemeden sıyrılabileceği bir konu olamazdı; olmamalıydı da... Henüz 6 yaşındayken, 29 yaşındaki bir tarikat mensubuyla arasında dini nikah kıyılan, 13 yaşında nişan, 14 yaşında düğün yapılan bir kız çocuğu söz konusu.

Skandal “6 yaşındaki çocuğa cinsel istismar” manşetiyle patlak verdi. İşin en acı tarafı ise küçük kızın 6 yaşında değil 14 yaşında evlendirildiğini söyleyen belli bir kesimin, başta haberi yapan gazeteci olmak üzere ‘6 yaş’ vurgusu yapan herkese adeta savaş ilan etmesiydi. Buradan sormak istiyorum: Bir çocuğun 14 yaşında evlendirilmesi suç değil mi? Ya da reşit olmamış biri evlenebilir mi? Bir insan 14 yaşında henüz çocuk değil midir?

Haberin Devamı

18 yaşına gelmeden oy kullanamayan, ehliyet verilmeyen, zararlı diye tiryakilik yapan bazı yasal ürünler satılmayan 14 yaşındaki bir çocuğun evlendirilmesi normal midir? “6 değil 14 yaşında evlendirildi” diyenler tam olarak neyi savunuyorlar? Şu gayet iyi bilinmelidir ki bu konuda geçerli ve kabul edilebilir tek doğru Türkiye Cumhuriyeti yasalarıdır. Uluslararası alanda da önce imza atıp sonra geri çektiğimiz İstanbul Sözleşmesi esas alınmalıdır. Medeni olmanın gereği budur?

Bize yakışan da budur. Herkesi özellikle çocuklara yönelik cinsel istismar konusunda daha duyarlı olmaya ve hiçbir şart öne sürmeden çocuktan yana tavır almaya davet ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; “Vatanı korumak çocukları korumakla başlar…”

FİNAL HAFTASI

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası, organizasyonun ilk kez ulusal liglerin ortasında oynanması ve bazı yasaklar nedeniyle ilk başta tepki toplasa da futbolun heyecanı kısa sürede önyargıları aşmayı başardı. Cuma ve cumartesi oynanan çeyrek finallerin ardından son 4 takım belli oldu. Yarı finaller salı ve çarşamba günlerinde yapılacak. Önümüzdeki pazar günü ise büyük final var. Açıkçası sezon ortasında formlarının zirvesine ulaşmış yıldızların performansları sayesinde olağanüstü bir final maçı bekliyorum ve eşimle birlikte daha şimdiden 18 Aralık Pazar akşamı için kimselere söz vermiyorum.

Haberin Devamı

TEBRİKLER BUCA

Buca Bilim ve Sanat Merkezi (Buca BSM) bir büyük başarıya daha imza attı. Dünyanın en büyük robot festivali olarak adlandırılan Robotex Uluslararası Robot Festivali’ne katılan Buca BSM Robotik Kodlama Ekibi, “ROBOBUCA” çalışması ile dünya birincisi oldu. Buca BSM takımı aynı zamanda “LegoSumo” ve “Line Following” kategorilerindeki robotları ile de finalist olarak yarıştı. 28 ülkeden yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı festivaldeki başarılarından dolayı hem Bucalı öğrencileri hem öğretmenlerini hem de onlara Buca BSM gibi bir imkânı sağlayan Buca’nın genç Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı tüm kalbimle tebrik ediyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder