Mehmet Coşkundeniz Aşkta yeni bela: Monkey branching
HABERİ PAYLAŞ

Aşkta yeni bela: Monkey branching

İngilizcesi “Monkey Branching” olan bu durumu Türkçeye “Maymun Dallanması” olarak çevirebiliyoruz. Maymunun hareket ederken bir daldan bir dala atlamasını anlatıyor. Daha da Türkçeleştirirsek “Daldan dala atlar yar, hop sana yandım” diyebiliriz. Yani, kişinin sevgilisiyle gerçekten ayrılmadan, başka bir romantik iletişime geçmesi. Peki insan bunu niye yapar?

1-YALNIZLIK KORKUSU

“Olur da terk edilirim” diye düşünen insanlar, tutacak bir el olmadan yalnız kalma korkusuyla başka bir romantik iletişim arama yolunu seçer.

Haberin Devamı

2-AŞIRI ÖZGÜVEN

Birinin size duyduğu ilgi karşısında özgüveninizin yükselmesi. Yeni keşfedilen ilginin cazibesine direnmek yerine hiç olmazsa ‘cepte tutmak’ tercihi.

3-YÜZLEŞMEKTEN KAÇINMA

İlişkinin sorunları hakkında konuşmak yerine, bir başkasının ilgisiyle meşgul olmak durumu. Çünkü sorunlarla boğuşmak duygusal bir sıkıntı yaratabilir.

4-SEÇENEKLER ÇOK

Bir ilişki yaşıyor olsak dahi çevremizde her zaman başka seçenekler var. Kimisi “Neden bu seçenekleri yok sayayım” diye düşünebiliyor.

5-İLİŞKİ BAĞIMLILIĞI

Ortada sorunlu bir ilişki varsa ve kişi ilişki konforuna bağımlılık geliştirdiyse, bunu kaybetmemek için bir başkasını alternatif olarak belirleyebilir.

6-HAYAT KAÇIYOR DUYGUSU

“Daha kaç yazımız kaldı şurada yaşayacak?” sorusunu birçoğumuz kendimize sormuşuzdur. Hayata yetişememe korkusuyla yeni dallar arayışına girebiliyoruz.

NASIL ANLAŞILIR?

1-DİKKAT DAĞINIKLIĞI

Sevgiliniz son zamanlarda telefonuyla daha fazla ilgileniyorsa veya sürekli dikkati dağınık görünüyorsa bu, aklının başka bir yerde olduğunu gösterebilir.

2-SIR SAKLAMAK

Şeffaflık bir ilişkide güvenin temelidir. Ancak sevgiliniz aniden sır küpüne dönüşmüşse, endişelenmeniz için bir neden var demektir.

3-DUYGUSAL UZAKLIK

Duygusal bağın azaldığını hissetmeye başlarsanız ya da konuşmalarınız samimiyetten ziyade formalite icabı gibi görünüyorsa, bu ‘monkey branching’in bir işareti olabilir.

4-MEMNUNİYETSİZ DAVRANMAK

Sevgiliniz ilişkiden duyduğu memnuniyeti ima eden davranışlarda bulunuyorsa ya da başka çiftlerin mutluluğundan söz ediyorsa başka bir dalın varlığından söz edilebilir.

Haberin Devamı

5-KİM BU ARKADAŞ?

Birden bire ortaya çıkan yeni bir ‘iş arkadaşı’ ya da ‘spor salonu arkadaşı’ hakkında konuşmaya başlamışsa, şüphelenmekte haklısınız.

6-AZALAN YAKINLIK

Yakınlık veya şefkatte ani bir düşüş, duygusal yatırımın muhtemelen başka birine doğru kaydığını gösterebilir ve bu da ‘monkey branching’in bir işareti olabilir.

7-SAVUNMAYA GEÇMEK

Küçük tartışmalar büyük kavgalara dönüşüyor ve sevgiliniz anında savunmaya geçiyorsa bu suçluluk duygusunun ya da şüpheleri başka yöne çekme çabasının bir işaretidir.

8-PLANLARDA DEĞİŞİKLİK

Birlikte yaptığınız seyahat hayalleri, gelecek planları konusunda artık konuşmuyorsa ya da size sormadan bu planları değiştiriyorsa kesin bir şeyler oluyor demektir.

9-PAYLAŞIMIN AZALMASI

Net bir neden olmaksızın ortak etkinliklerden veya rutinlerden kaçınıyorsa, bu başka biriyle yeni bir rutin oluşturduğunun işareti olabilir.

10-DIŞ GÖRÜNÜŞTE DEĞİŞİM

İyi hissetmek ve iyi görünmek normal bir istek olsa da, ani ve köklü bir değişiklik bir başkası için yapılmış olabilir.

Haberin Devamı

YA O MONKEY SENSEN?

1-DUYGULARINIZI KABUL EDİN

Öncelikle, ne yaptığınızı kendinize itiraf edin. Halının altına süpürmek işe yaramayacaktır. Çekim, merak ya da sadece yeni bir şeyin heyecanı gibi duygulara sahip olmak doğaldır. Ancak geçici duygular ile gerçek bağlantılar arasında ayrım yapmak çok önemlidir. Her heyecana göre hareket etmek her zaman sizin veya başkalarının yararına olmayabilir.

2-İLİŞKİYE BAĞLI KALIN

Şu anda sahip olduklarınızın değerini bilin. Her ilişkinin iniş ve çıkışları olur. Yeni bir bağın cazibesi göz kamaştırıcı görünebilir, ancak her bağın çaba ve bakım gerektirdiğini unutmamak gerekir. Başka bir dala atlamadan önce, üzerinde bulunduğunuz ağacın değerini anlayın. Sonuçta o dallar genellikle gerçek bir memnuniyetsizlikten ziyade kaçıştan kaynaklanır.

3-BİR YOL ÇİZİN

İlişkinizde gerçekten mutsuz olduğunuzu tespit ettiyseniz, bunu doğrudan ele alın. Bu, sevgilinizle zorlu bir konuşma yapmak, danışmanlık almak veya hatta yollarınızı ayırmaya karar vermek anlamına gelebilir. Yeni bir ilişkiye başlamadan bir öncekini bitirmelisiniz. Gizlice başka bir ilişki ararken var olanı sürüdürmek tüm taraflar için duygusal olarak yıpratıcıdır.

4-KENDİNİZE KARŞI NET OLUN

Herhangi bir hamle yapmadan önce, gerçekten ne istediğinizi düşünmek için zaman ayırın. Yeni ve heyecan verici bir şeyin cazibesi mi sizi çekiyor, yoksa mevcut ilişkinizde ele almadığınız daha derin sorunlar mı var? Netlik, ileride gereksiz incinme ve kafa karışıklığını önleyebilir.

5-SORUMLULUK ALIN

Durum ne kadar karmaşık olursa olsun, eylemlerin sonuçları olduğunu unutmayın. ‘Monkey branching’ ile birini incittiyseniz, bunu kabul edin, özür dileyin ve bundan ders çıkarın. Aldatma üzerine ya da başkasının acısı pahasına bir ilişki kurmak, kalıcı mutluluk için sağlam bir temel oluşturmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder