Mehmet Coşkundeniz Bu kadar aksiyon bünyeye zararlı
HABERİ PAYLAŞ

Bu kadar aksiyon bünyeye zararlı

Ama ne yıldı... Halbuki pandemiyi atlatmıştık, daha güzel bir yıl yaşayacaktık. Öyle olmadı. 6 Şubat depremiyle birlikte 2023’ün hiç de iyi başlamadığını anlayıverdik. Türkiye’nin gündemine 1999’dan sonra bir kez daha deprem girdi, günlerce diken üstünde uykusuz geceler geçirdik. Ardından cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecine girildi. 6’lı masa toplantıları, “O aday olacak, yok bu aday olacak” tartışmaları, masanın yıkılması, tekrar ayağa kaldırılması, seçimin ikinci tura kalması falan derken epey aksiyonlu bir 5 ay yaşadı Türkiye. Yaz aylarında biraz duraksadık ama eylülden itibaren başka bir boyuta geçtik.

Haberin Devamı

Bu kadar aksiyon bünyeye zararlı

Bu kez dolandırıcılar, kara para akladıkları iddia edilen fenomenler çıktı karşımıza. Hepimiz fenomen uzmanı olduk. Artık kim kimin kankası, kimin kaç tane güzellik salonu var, hangisi tutuklu, hangisinin mallarına el konuldu, hepsini biliyoruz. 7 Ekim’de başlayan İsrail-Filistin savaşı 2023’ün en acı olaylarından biri oldu. Dünyanın gözleri önünde çoğu çocuk ve kadın olmak üzere binlerce sivil İsrail bombalarıyla öldürüldü, öldürülmeye de devam ediyor. Arada CHP’nin “Gitmez” denilen genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değişti, İYİ Parti’de çözülme süreci başladı. Ve son olarak bir kulüp başkanı sahanın ortasında hakem yumrukladı... Bilmiyorum ki daha ne olsun? Biz gazeteci olarak bile bunları takip etmeye yetişemedik, vatandaş nasıl takip etsin? Diyeceğim o ki, Allah bir daha hiç kimseye 2023 gibi bir yıl yaşatmasın.

200 BİNE YAKIN ÇİFT BOŞANIR

2023, ilişkiler ve evlilikler açısından da kötü bir yıldı. Bunun sonuçlarını, 2024’ün şubat ayında Türkiye İstatistik Kurumu’nun yayınlayacağı evlenme ve boşanma istatistiklerinde göreceğiz. Aslında bu istatistiği beklemeye gerek de yok. 2022’de 180 bin 954 çift boşandı. 2023’te boşanan çift sayısının 200 bine dayanacağını şimdiden söyleyebilirim. Çünkü ekenomik istikrarsızlığın yaşandığı yıllarda boşanma sayısı her zaman yükselmiştir. 2023’te “Yok artık, onlar da mı ayrıldı?” dediğimiz boşanmalar gördük.

Bu kadar aksiyon bünyeye zararlı

Arzum-Onan Mehmet Aslantuğ çiftinin 27 yıllık evliliklerini bitirmeleri şoke etti herkesi. Ama 1 yıl bile evli kalamayanları da gördük. Demet Özdemir-Oğuzhan Koç’un evliliği sadece 8 ay sürdü. Zaten Türkiye’de 2023’te 4 bin 705 çift, evlilikte daha bir yıllarını bile doldurmadan boşanmayı tercih etti. Henüz evlenmeden ayrılanlardan hiç söz etmiyorum. Sadece ben, nikah masasına oturmaya ramak kala ayrılan en az 10 çift tanıyorum. Ne diyelim, bari 2024, aşk açısından ışıltılı bir yıl olsun.

Haberin Devamı

YILIN OLAYI

Siyaset, seçim, dış politika, savaş, doğal afetler zaten yılın olayları. Bunları dışarıda tuttuğumuz zaman Türkiye’nin en fazla ilgilendiği 3 konu çıkıyor karşımıza. Metin Akpınar’ın ikiz kızlarının ve torunlarının olduğunun ortaya çıkması, servetlerini gözümüze sokan görgüsüz fenomenlerin ya tutuklanması ya da mallarına el konulması ve bankacı Seçil Erzan’ın aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu birçok kişiden çantalarla milyon dolarlar toplaması. Bunlardan hangisini birinci sıraya koyacağıma karar veremedim. Ama hangisinin beni çok şaşırttığını biliyorum. Seçil Erzan olayı...

Haberin Devamı

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Seçil Erzan ve 6 sanık yargılanmaya başlandı.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Seçil Erzan ile birlikte bazı tutuklular bulunduğu cezaevinden getirildi. Tutuksuz bazı sanıklar ve taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu. Şikayetçilerden futbolcu Emre Çolak, Buse Terim'in eşi Volkan Bahçekapılı, eski kulüp tercümanı Musa Mert Çetin de duruşmaya katıldı.

Ortaya çıktığı günden beri düşünüyorum, bir insan (Arda Turan) 13 milyon 900 bin doları nasıl olur da birine çantalar içinde teslim eder? İşte bunu hiç ama hiç anlayamıyorum. Yazmıştım, bir kere daha yazayım. 13 milyon 900 bin doların varken, bunu kaç dolar yapmak istiyorsun ki böyle yüksek faiz vaatlerine kanıyorsun? Yani ne yapacaksın o parayla? Türkiye’de 10 milyon dolarınız da olsa, 100 milyon dolarınız da olsa aynı hayatı yaşarsınız. Yapabileceğiniz şeyler, gideceğiniz yerler bellidir. Parayla ne yapacağınızı vizyonunuz belirler. Eğer özel uçak almayacaksanız, mega yat sahibi olmayacaksanız, 13 milyon 900 bin dolar sizin sülalenize yeter. Bu kadar yazdığıma göre aslında benim için yılın olayı sanırım bu dolandırıcılık işi. Gerçi kim kimi dolandırmaya çalışmış o da pek belli değil ya neyse...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder