Mehmet Coşkundeniz Hayaller başka, hayatlar bambaşka
HABERİ PAYLAŞ

Hayaller başka, hayatlar bambaşka

Ne çok boşanma haberi var bu ara gündemde... 27 yıllık evlilik (Arzum Onan-Mehmet Aslantuğ) de bitiyor, 8 aylık (Demet Özdemir-Oğuzhan Koç) olan da... Oysa tüm evlilikler, tüm ilişkiler hep tatlı hayallerle başlar. Ama hayatın gerçekleri insanı hayal kırıklığına uğratabilir. Çünkü aslında bu hayaller hep yanılgıdan ibarettir. Bazen eski Yeşilçam filmlerinin hayatımıza soktuğu, bazen de günümüz televizyon dizilerinin pompaladığı ‘gerçek dışı’ durumlar ilişkileri, evlilikleri yönetir oldu.

Hayaller başka, hayatlar bambaşka

 

ARKADAŞ OLMAK MI?

Haberin Devamı
  • Mesela sanılır ki, mutlu sevgililer aslında iyi arkadaştırlar.

Hayır olmamalılar. Sizin arkadaşınız var zaten, sevgiliniz niye arkadaşınız olsun? Arkadaş olursanız aşkınız ölür. Aşkınız ölürse ilişkiniz de ölür. Sevgilinize bir arkadaşınız gibi davranamazsınız, ona tüm sırlarınızı anlatamazsınız. Üstelik sevgilinize bir de ‘arkadaşlık’ yükü yükleyemezsiniz.

  • Peki ya ‘herkesten farklı olmak’ çabası?

Hangi ilişkiden farklı olacaksınız ki? Belki boşanmayacaksınız, belki ayrılmayacaksınız ama siz de diğerleri gibi sorunlar yaşayacaksınız. Yani ilişkiniz herkesinki gibi sıradan bir ilişki olacak, şaşırmayın. Ama her iki tarafın da sorumluluklarını bildiği, sevgisini gösterebildiği, kaliteli zaman geçirdiğiniz, birlikte olmaktan mutluluk duyduğunuz bir ‘sıradan’ ilişkiniz varsa bu sorunları aşacaksınız.

  • “Sevgilim biz hiç kavga etmeyelim...”

Bunun için sinirlerinizi aldırmanız gerekir. İnsanız, insan! Tepemizin attığı, bazı şeylere tahammül edemediğimiz zamanlar olur. Ayrıca hayat her zaman ‘canım, cicim’ ile geçmez. Asıl mesele tartıştığınızda birbirinize nasıl davrandığınız. Adabıyla tartışmayı, birbirinizi aşağılamamayı, hakarete varan sözler söylememeyi başarırsanız, tartışsanız bile ayrılmazsınız.

YALANLAR SÖYLENİR

  • Her zaman birlikte olmanız da mümkün değil.

Siz deli misiniz? Sizin bir hayatınız yok mu? İşiniz, gücünüz, okulunuz, hobileriniz, arkadaşlarınız, aileniz yok mu? Sevgilisiniz, evlisiniz diye her an her şeyi birlikte yapmak, her yere birlikte gitmek, tüm zamanı birlikte geçirmek zorunda değilsiniz. Kendinize de zaman ayırmalısınız. Özlem duygusunu tatmalısınız.

  • Birbiriniz için de yaşayamazsınız.

Siz ancak kendiniz için yaşarsanız başkasını mutlu edebilirsiniz. İnanın bana hayat öyle bir şey değil. Sizi, siz yapan özelliklerden vazgeçip, sevgilinizin hayatının bir parçası olmaya çalışırsanız korkunç sıkıcı bir insana dönüşürüsünüz. Siz birbirinizi farklı özellikleriniz için sevdiniz. Bu özellikleri yitirmemelisiniz.

Haberin Devamı
  • Bir de yalanlar var tabii...

“Biz birbirimize hiç yalan söylemeyiz” diyen bir çift varsa, bilin ki yalan söylüyordur. Bu da dünyanın sonu değil. Yalan söyleyeceksiniz elbette. Dikkat etmeniz gereken nokta, birbirinizi üzecek, hayatınızı derinden etkileyecek yalanlar söylememeniz. Yoksa ‘beyaz’ diye tabir ettiğimiz yalanların bir zararı yok. Mutlak dürüstlük yeryüzünden kaybolalı çok oldu.

SONSUZ MUTLULUK YOK

* Kimse sonsuza kadar mutlu olmayacak, bunu da bilin istedim. İlişki dediğimiz şey inişli çıkışlıdır. Bazen mutlu olacaksınız, bazen mutsuz. Ama zaten sürekli mutlu olursanız mutluluğun da bir kıymeti kalmaz ki. Bu işin bir matematik hesabı vardır. İlişkinizde mutlu olduğunuz anlar, mutsuz olduğunuz anlardan fazlaysa, doğru yoldasınız.

* “Hiç ayrılmayacağız...” Ne güzel bir temenni... Hiçbir ilişki ayrılmak üzerine başlamaz zaten. Ama gün gelir, aşk biter, paylaşımlar azalır, sevginin de ancak kırıntıları kalır. O zaman yapmanız gereken şey, gitmektir. Merak etmeyin, yine seveceksiniz, yine aşık olacaksınız ve yine sonsuza kadar ayrılmamayı dileyerek bir ilişkiye başlayacaksınız. Hayatın dönüşümüdür bu.

Haberin Devamı

* Sürekli eğlenceli bir çift de olamayacaksınız. Vur patlasın çal oynasın şeklindeki hayatı herkes sever. Oysa pek de eğlenemediğiniz günleriniz olacak. İkiniz ayrı köşelerde somurtup oturacaksınız. Belki günlerce birbirinizle konuşmayacaksınız. Olsun, bu da hayatın bir parçası. Siz yeter ki, eğlenemediğiniz günleri değil, eğlendiğiniz günleri hatırlayın.

* Aranızdaki cinsel tutku hiç bitmeyecek sanıyorsunuz ama tam da öyle değil maalesef. Bir süre sonra hayatın ağırlığı omuzlarınıza çöktüğünde bu işin de rutine bineceğini göreceksiniz. Umudunuzu kaybetmeyin, rutini aşmak da sizin elinizde. Dünyada en güzel şey aşkla sevişmektir. Aşkınızı kaybetmediğiniz sürece, sevişmeye biraz ara verseniz de sorun olmayacaktır

Sıradaki haber yükleniyor...
holder