Mehmet Coşkundeniz Hazır mısın değil misin?
HABERİ PAYLAŞ

Hazır mısın değil misin?

Uzun süredir yalnızsınız ve artık hayatınızda birinin olmasını istiyorsunuz. Şimdi size bir ilişkiye hazır olup olmadığınızı anlamanızı sağlayacak bazı ipuçları vereceğim. Hazır değilseniz bunu pek de dert etmeyin, mutlaka zamanı gelecektir. Hayal kırıklığı yaşamak yerine, biraz daha beklemek çok daha iyidir.

HAZIR DEĞİLSİNİZ

1. ACELECİLİK

Yaşamınızı yapayalnız geçireceğinizi düşünüyorsunuz. Bu yüzden bir an önce birini istiyorsunuz. Bu size hata yaptırır.

2. KÖTÜMSERLİK

Terk edilme ya da aldatılma fikri aklınızdan çıkmıyor. Biri olsun diyorsunuz ama bunlardan da kurtulamıyorsunuz. Bunu aşmadan ilişkiye başlamayın.

Haberin Devamı

3. AŞIRI GERGİNLİK

Diyelim ki biriyle ilk randevuya çıktınız. Ama ona bir düşman gibi muamele ediyorsunuz. Bu gerginlik size de karşınızdakine de zarar.

4. YÜKSEK BEKLENTİLER

Kötü bir ilişkiden geçtiğiniz için kendinize kriterler koymanız normal. Ama büyük beklentiler içine girerseniz hayal kırıklığı yaşarsınız. Beklentileri azaltmadan harekete geçmeyin.

5. GÜVENSİZLİK

Öncelikle birine, daha tanışır tanışmaz güvenmeniz mümkün değil. Güven ancak tanıyarak oluşur. Yani biriyle flörte başladığında güven notu 0’dır. Zamanla artar ya da eksiye düşer.

6. AYRINTILARDA BOĞULMAK

Sözlerine anlam yüklemek, hareketlerini yorumlamak gibi yorucu ve enerji tüketici davranışlar içindeyseniz ilişkiye falan başlamayın.

7. ÇEVRENİN ETKİSİ

Arkadaşlarınız dost meclislerine sevgilileriyle geliyor ama sizin yok. Bu durum da canınızı sıkıyor. Bırakın sıksın. İki gün sonra ayrılmaktan iyidir.

8. HEDEFLER KOYMAK

Hedef ancak ilişki başladıktan sonra koyulur. Önce hedef koyup sonra ona uygun birini aramak dünyanın en saçma şeyi. Yani bu tarz bir yaklaşım sizi korkunç şekilde yanıltır.

9. YALNIZLIĞA ALIŞMAK

İşte bu da kötü bir durum. Kendinizi yalnızlığa alışmış hissediyorsanız sakın hayatınıza birini almayın. Önce konforunuzu bozmayı göze almalısınız. Ancak ondan sonra denersiniz.

10. ZAMAN GEÇİYOR

Anne olmam lazım, baba olmam lazım, evlenmem lazım, yaşım geçiyor, hayat bitiyor.... Sakin ol şampiyon! Sadece senin zamanın gelmedi hepsi o kadar.

Haberin Devamı

HAZIRSINIZ

1. KİMSEYE İHTİYACINIZ YOK

Kendinizi iyi ve mutlu hissetmek için ille birinin olması gerekmiyor hayatınızda. Bu noktadaysanız olasılıkları daha iyi değerlendirir, en uygununu seçebilirsiniz.

2. ‘HAYIR’ DİYEBİLİRSİNİZ

Bir daveti, bir randevuyu sırf birinin varlığını hissetmek için kabul etmek zorunda değilsiniz. ‘Hayır’ diyebilmek mutluluğun anahtarıdır.

3. KİMSEYİ SUÇLAMIYORSUNUZ

Yaşadığınız ve sonu kötü biten ilişkilerden sonra suçu tamamen karşınızdaki kişiye yüklemeyi bıraktıysanız, yeni ilişki için ruhen ve aklen çok daha rahat durumdasınız demektir.

4. NEYİ İSTEDİĞİNİZİ BİLİYORSUNUZ

Ve tabii neyi istemediğinizi de. Bu durum kendinizi çok iyi tanıdığınızı gösterir. “Kervan yolda düzülür” sözü ilişkiler için geçerli değildir. Sürprizler her zaman iyi sonuç vermez.

5. AKIŞA BIRAKABİLİRSİNİZ

Hesap kitap yapmadan, geleceği kafaya takmadan, tadını çıkara çıkara, zamana yaya yaya ilişki yaşama noktasındaysanız harika. Akışa bırakmak dediğimiz şey de böyle bir şey.

Haberin Devamı

6. KENDİNİZİ SINIRLAMIYORSUNUZ

Hep aynı kişilerin çevrelediği çemberlerin içinde dönüp durmaktan artık sıkıldıysanız, bambaşka limanlardaki maceralar sizi bekliyor.

7- ZAMAN SINIRLAMASI YOK

Ne zaman olursa olsun fark etmez diyorsanız mükemmel bir noktadasınız. Yalnız da olsa, içinde bulunduğu zamanın tadını çıkaranlar ilişkide de aynı şekilde davranır.

8- ESKİLERDEN BEKLENTİ YOK

Ayrılmayı tamamen kabul ettiyseniz, yas aşamasını geçtiyseniz, eski sevgiliden beklentiniz kalmadıysa, yepyeni bir ilişki için yenilenmişsiniz demektir.

9- KALKANLARINIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

Bakın işte bu çok ama çok önemli. Geçmişten gelen güvensizlikler nedeniyle oluşturduğunuz kalkanlardan kurtulmuş durumdaysanız artık yeni aşklara yol alabilirsiniz.

10- AYRILMAYI GÖZE ALABİLİRSİNİZ

“Ne yapalım canım, denedik olmadı” diyebiliyorsanız, bu olaya hayatın cilvesi diye bakıp gülümseyebiliyorsanız, hadi o zaman, mutluluk sizi bekliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder