Mehmet Coşkundeniz Hiç mi merak etmiyor beni?
HABERİ PAYLAŞ

Hiç mi merak etmiyor beni?

Ben 23 yaşındayım, erkek arkadaşım 29 yaşında. 3.5 yıldır birlikteyiz. Son 3 ayda erkek arkadaşımın davranışları bana karşı çok değişti. 2 aydır 2 işte birden çalışıyor. Maddi olarak da sorunları var ve üstüne fazla gitmek istemiyorum. Beni az da olsa arasın sorsun istiyorum. “Hiç mi merak etmiyor beni?” diye kendi kendimi yiyip bitirdim ve 3 aydır bu haldeyim. ● ESRA

Biraz haksızlık ettiğini düşünüyorum. Sevgilin, hayat mücadelesi içinde. Ayakta durabilmek için iki işte birden çalışmak zorunda. İmkanı iyi olsa kendisi de istemez böyle bir çalışma hayatını. Seni aramamasının nedeni sadece yorgunluk değil. İçinde bulunduğu durumdan memnun değil, yani mutlu değil. Mutlu olmadığı için de canı hiçbir şey yapmak istemiyordur. Tabii sen ‘Beni niye aramıyorsun?’ diye üstüne gittikçe de daha fazla uzaklaşıyordur senden. Bırak onu kendi haline. Seni özlemesine izin ver. Senin yokluğunu hissetsin ve o arasın. İnsanlar yapmaya zorlandıkları şeyi yapmak istemezler bunu unutma.

Haberin Devamı

SEVGİLİMİN GÖZÜ BAŞKA ERKEĞE KAYDI

3 yıldır sevgilim var. Bir çocuk ondan hoşlanıyordu ve sürekli mesaj atıyordu. Kız arkadaşım ise onu tersliyordu, nefret ettiğini söylüyordu. Ama son 1 aydır gözünün ona kaydığını ama onunla çıkmayacağını söylüyor. Benden ayrılmak istemiyor, yanında olmamı istiyor. “İkimizin arasında tercih yap” dediğimde kızıyor, “Anlamıyorsun beni” diye bağırıyor. ● M.A.

Sevgilinin heyecan aramak için başkasıyla ilgilendiği belli. Bir tercih yapmasını istemekle doğru davranmışsın. Onu sözle değil hareketle zorlamalısın. Ayrılacaksın... Yani “Bu böyle devam edemez, ben senin kankan değilim, sevgilinim” diyeceksin. O zaman onu düşünmeye sevk edeceksin. Dönmezse ilişkiniz zaten çoktan bitmiş demektir.

BENDE OLANLARDAN NEFRET EDİYORMUŞ

Hayatıma 2 yıl önce girdi. Şu an nişanlıyız. Ufak tefek kavgalarımız oluyordu, her seferinde alttan alıyordum. Ama o yine bir bahane bulup kavga çıkarıyordu. Ailemi, işimi, arkadaşlarımı her şeyi kıskanıyor. “Bende olmayıp sende olan şeylerden nefret ediyorum. Benim arkadaşım yokken senin de olmasın” diyor. Ayrılmak istiyorum bu kez de “Evlenince mutlu olacağız” diyor. ● NİL

Haberin Devamı

Boşanan kadınların yüzde 63’ü “Evlenirken kocamın bazı davranışlarının değişeceğini umarak evlendim ama değişmedi” diyor. Bu istatistik gösteriyor ki; müstakbel eşin sana bugün nasıl davranıyorsa, evlendiğinizde de öyle davranacak. Hatta daha kötü olması çok büyük bir olasılık. Aşağılık kompleksi olan, kendine güvensiz bir insanla birliktesin. Evlenemeyeceğini nişanlına artık söylemen gerek.

CESARET EDİP SÖYLEYEMİYORUM

24 yaşındayım ve üniversitede okuyorum. Girişken bir insanım ama bir kız var sınıfta tanışamıyorum bir türlü. O kızla haftanın üç günü aynı sınıftaydık. Kızla hiç ortak arkadaşım yok. Elimden sadece çok çaktırmadan göz ucuyla bakmak geliyor. Şimdi okullar da zorunlu tatilde, hiç göremiyorum. Sosyal medyadan mesaj atsam bana “O kadar yüz yüzeydik söyleyemedin buradan mı yazdın” demez mi? ● ONUR

Öncelikle duygularını açıklayıp açıklamamayı bir erkeklik gösterisi olarak alma. Olabilir, hepimiz böyle cesaretsizlikler yaparız zaman zaman. Biz erkekler reddedilmeyi egomuza kabul ettiremediğimiz için duygularımızı kolaylıkla söyleyemiyoruz. Şu an sosyal medyadan mesaj yollaman en iyi yol. Hatta yollayacağın mesaj şöyle olsun: “Sakın beni pısırık sanma, yanına gelip tanışmayı çok istedim ama bir türlü fırsat olmadı. Şimdi de okullar zorunlu tatilde, seni hiç göremez hale geldim. Bu mesaj benim tanışma isteğimi belirten bir mesaj olsun. Umarım sen de tanışmak istiyorsundur.”

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder