Mehmet Coşkundeniz Yeni yıldan beklentilerim
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıldan beklentilerim

SOKAK HAYVANLARI

Sokak hayvanları için onların da insanların da zarar görmeyeceği bir çözüm bulalım. Sadece İstanbul’da başıboş köpek sayısı 10 milyonu buldu. Bu iş öyle barınaklara kapatmakla çözülemez. Hiçbir barınak böyle bir kapasiteyi kaldıramaz. Hayyansever dernekleri, belediyeler, ilgili bakanlıklar el ele verip ne gerekiyorsa yapmalı. İstanbul insanlarıyla ve hayvanlarıyla güzel.

TAKSİLER

Taksi bulalım. Bakın bu isteğim çok net, bir yere gitmek istediğimiz zaman ister telefonla, ister uygulamayla çağırdığımız, ister yol kenarında el kaldırarak durdurduğumuz taksi nereye gideceğimizi sormadan bizi alsın ve bıraksın. 2022’de “Taksi bulamıyorum” cümlesi tarihe karışsın.

Haberin Devamı

AYRILIKLAR

Asaletli ayrılalım. Özelikle magazin dünyasının ünlüleri için diliyorum bunu. İster kısa, ister uzun sürsün her evlilik kendi içinde mahremdir. Paylaşılan şeyler o çifte aittir. Ayrıldıktan sonra birbirleri hakkında ağıza alınmayacak cümleler savuran, çocuklarını düşünmeyip sırlarını ortaya döken çiftlerden kurtulalım.

SOSYAL MEDYA LİNCİ

Linçten vazgeçelim. Bırakalım insanlar şiddet içermeyen fikirlerini özgürce açıklasın. Sosyal medyada paylaşılan bir cümle ya da bir fotoğraf üzerinden o insanın hayatını karartmayalım. Dijital zorbalık, sokaktaki zorbalıktan farklı değil. Bu zorbaları engelleyecek yasal düzenlemelerin yapılmasını diliyorum.

KORONAVİRÜS

Koronavirüs belasından kurtulalım. 2021’i Delta, Omicron gibi varyantlarla geçirdik. Kalkanları erken indirdik, vaka sayıları yine arttı. Bazı şeyleri çok çabuk unutuyoruz. Yahu 2020’de evden çıkamadığımız, bir yerde oturamadığımız, annemizi babamızı aylarca göremediğimiz günleri ne çabuk unuttuk? Kendi önlemimizi kendimiz almazsak bu iş zor Yonca...

ORMAN YANGINLARI

Ormanları koruyalım. Geçen yaz yaşanan orman yangınlarını hatırlayın. Ciğerlerimiz yanarken nasıl aciz kaldık... Yine yaz gelecek, yine yangın çıkacak. Bari bu kez önlemi baştan alınsın. Kaç uçak gerekiyorsa, kaç helikopter gerekiyorsa şimdiden tedarik edilsin.

DÖVİZ-FAİZ-ALTIN

Ekonomi konuşmayalım. Yani konuşalım da dolar şu kadar arttı, çeyrek altın bilmem kaç lira oldu muhabbetleri yıldırdı bizi. Benim 11 yaşındaki ikiz kızlarım bile doları, altını konuşuyor. Cebimizdeki paranın erimesine artık bir dur denilsin. Dolayısıyla enflasyonun önüne de set çekilsin.

Haberin Devamı

FIRSATÇILAR

Fırsatçılara göz açtırmayalım. Kümesten hallice evine 5 bin lira kira çekenler, itmeden çalışmayacak ikinci el arabalarına 200 bin lira isteyenler çıksın hayatımızdan. Bu köylü kurnazlarına, fırsatçılara yasal açıdan ne yapılması gerekiyorsa yapılsın.

DUYGULAR

Seven sevdiğine sevdiğini söylesin. Sosyal medya çağında artık duygular açık açık belli edilmiyor. Herkes cool olma telaşında. Aşk acısı çekenler bile Instafram’a fotoğraf koyup “Arkadaşlarla Boğaz keyfi” falan yazıyor. Neyse haliniz yaşayın, hayat o kadar uzun değil. Seviyorsan söyle, acı çekiyorsan dibine kadar çek.

REZİL PROGRAMLAR

Okuyalım, izleyelim. Harika kitaplar, şahane filmler, çok güzel diziler var. “Kaynım beni kandırdı”, “Çocuğumun babası komşumun oğlu” diye konuşanların yer aldığı, “Gelinimin çamaşır makinesi”, “Kaynanamın yatak odası” gibi isimler taşıyan televizyon programlarını kendinize layık görmeyin lütfen.

Haberin Devamı

DAYILAR

Uzak duralım. Enerjimizi emen insanlardan, kötü niyetli arkadaşlardan, şiddete meyilli sevgili adaylarından, her şeyi bildiğini sanan ukalalardan, olana bitene gözünü kapatıp “Ben dalgama bakarım” diyenlerden, bir de “Çıkar telefonunu” diyen dayılardan koşarak uzaklaşalım.

BİZ VE ÜLKEMİZ

Sahip çıkalım. Öncelikle kendimize, sonra sevdiklerimize, mahallemize, kentimize, ülkemize sahip çıkmak zorundayız. “Saldım çayıra mevlam kayıra” bir çözüm değildir sevgili dostlar. Tek başına bir hiçiz, ancak birlikte güzeliz.

KADINA ŞİDDET

Bu şiddeti bitirelim. Her yıl 400’e yakın kadın erkek şiddetinin kurbanı oluyor. Mahkemelere bakıyoruz, takım elbise giydi diye katiller indirim alıyor. Gerçekten bunun artık bir son bulması gerekiyor. Her ne sebeple olursa olsun kadına, çocuğa şiddet uygulayan tüm suçlular en ağır ceza neyse onu almalı ve konu kapanmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder