Mehmet Yalçınkaya Birlikte yiyenler bir olur
HABERİ PAYLAŞ

Birlikte yiyenler bir olur

Sevgili okurlar yemeğin birleştirici gücünden bahsetmeye devam ediyorum. Aynı masada yemek, paylaşmanın önemi yıllar geçtikçe daha çok artıyor. Büyük şehirlerdeki yaşam telaşı, artan trafik ve tekonoloji, aynı sofrada toplanmayı zorlaştıran ve dolayısıyla ailevi bağları azaltan bir duruma dönüşmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde, İKSV tarafından her yıl yapılan Filmekimi’nde, Altın palmiye için yarışmış pek çok filmde, sofraların nasıl kaynaştırıcı olduğunun altı çizilmişti. Evet, birlikte yemek yemek daha çok bir olmak, birbirini anlamak ve kaynaşmak demek. Dolayısıyla ailelere en büyük tavsiyem; haftada birkaç kere de olsa aynı sofrada buluşmaları ama mümkünse her akşam sofraya birlikte oturmaları.

Haberin Devamı

İLK LEZZET ANNE SÜTÜ

Bebekliğimizin ilk deneyimi olan anne sütümüz, yapılan bir araştırmaya göre gelecekteki lezzet belirleyicimiz. Hatta bazı araştırmalar, anne karnında başlayan anne-çocuk bağının, annenin beslenme alışkanlıklarının bile efekt yaratabileceğini söylüyor. Aileden öğrenilen lezzet, ilerleyen yaşlarda, çocukken yemeği reddettiğimiz yemekleri bile yiyeceğimizi garantiliyor. Küçükken sevmediğimiz, zorla yediğimiz yemekler, ilerleyen yaşlarda sofralarımıza gelebiliyor. Dolayısıyla bu noktada annelere büyük sorumluluk düşüyor. Dengeli ve sağlıklı beslenmenin anahtarı olan annelerimiz, yemek seçimlerini bence tüm bu verilerle yeniden değerlendirmeli.

Birlikte yiyenler bir olur

ÇEMENLİ KURU KÖFTE
Malzemeler (6 Porsiyon)

KÖFTE HARCI İÇİN
* 1 kg. kıyma
* 2 adet soğan (orta boy)
* 3 diş sarımsak
* 1 adet ekmek içi (önceden ıslanmış, suyu sıkılmış)
* 1 çay kaşığı çemen baharatı
* ½ çay kaşığı kimyon
* ½ çay kaşığı yenibahar
* Tuz
* Karabiber
* 2 adet yumurta
* 1 su bardağı un
* 2 su bardağı ayçiçek yağı

SUNUM İÇİN
* 2 adet patates (parmak büyüklüğünde dilimlenmiş)
* 2 adet domates (dilimlenmiş)
* 5 adet yeşil biber (dilimlenmiş)

* Bir tepsiye kıymayı alın, diğer tarafta, parçalayıcıda soğanları ve sarımsakları püre haline getirip kıymaya ilave edin. Ekmek içleriyle birlikte çemen baharatı, kimyon, yenibahar, tuz, karabiber ve 2 adet yumurta ilave edip iyice yoğurun. Buzdolabına dinlenmeye alın.
* Dinlenen harcı yaklaşık 60 gr olarak parmak şeklinde şekillendirin ve unla kaplayın.
* Tavaya 2 bardak ayçiçek yağını ekleyin ve kızdırın. Önce dilim patatesleri sonra unlanan köfteleri kızartıp tepsiye alın. Dilim patates, domates ve biberlerle servis edin.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder