Yazarlar Fenerbahçe devam dedi!
HABERİ PAYLAŞ

Fenerbahçe devam dedi!

Fenerbahçe, ligin en zor deplasmanlarından birinde çok zor şartlar altında kritik bir galibiyet aldı. Olası bir yenilgi veya beraberlik halinde şampiyonluk yolunda telafisi çok zor bir kayıp yaşayacak olan sarı-lacivertliler ilk yarısını yenik tamamladığı karşılaşmanın ikinci yarısında doğru hamlelerle birlikte 3 puana uzandı.

Son haftalarda oldukça zorlanan Fenerbahçe’de eleştiri oklarının hedefi olan İsmail Kartal’ın öğrencileri, sahanın büyük bir bölümünde top oynamanın imkansıza yakın bir hal aldığı ortamda her zamanki oyununu oynamaya çalışarak maça adeta 1-0 geride başladı. Benzer şartlarda daha önce de burada maç oynayan Çaykur Rizespor daha mantıklı bir planla sahaya çıkıp doğru oyunu oynayan takımdı.

Haberin Devamı

Doğru zamanda doğru hamleler 3 puanı getirdi

Hedefe pas oyunuyla ulaşmaya çalışmak, topun çamura saplanıp durduğu bir sahada Fenerbahçe’nin boşa enerji harcamasından başka bir şey değildi. Sarı lacivertlilerin bu sezonki ana planına sadık kalmaktan ziyade ileride kalabalık oluşturup karamboller yaratmaya ihtiyacı vardı.

Yaptığı ve yapmadığı değişiklerle, son haftaların tartışılan ismi İsmail Kartal, ilk yarıda oynanan oyunun buradan 3 puan çıkarmaya uygun olmadığını fark etti ve doğru hamleler yaparak takımının geriden gelip galibiyete ulaşmasında önemli pay sahibi oldu.

Fenerbahçe’nin ikinci yarıda iki şeye ihtiyacı vardı. Biri, mücadele gücünü yukarı çekebilecek oyuncular, diğeri de erken gelecek bir gol. Oyuna giren Mert Hakan Yandaş, Serdar Dursun ve İrfan Can Kahveci, sarı lacivertlilere hareket getirirken futbolcuların ilk yarıdaki olumsuz vücut dili de tersine dönmüş oldu. Serdar Dursun’un devrenin hemen başında attığı gol ile maça tutunan Fenerbahçe, Dzeko ile üstünlüğü ele alıp İrfan Can Kahveci ile skoru tayin etti.

F.Bahçe’nin şampiyonluk için Kartal’ın doğru hamlelerine ihtiyacı var

Gözle görülür bir düşüş yaşayıp liderliği de rakibine kaptırarak Rize’ye gelen Fenerbahçe’nin, futbol oynamaya hiç ama hiç elverişli olmayan bir ortamda üstelik geriye de düşmüşken buradan galibiyetle ayrılması şampiyonluk yolunda son derece değerli. Ancak yapılan değişikliklerin sonuç vermesi teknik direktörlerin hanesine çoğunlukla olumlu yansısa da başlangıç planının yetersiz olduğunu da gösterebiliyor. Ligin boyunun kısaldığı bir ortamda teknik direktör İsmail Kartal’ın daha az tartışılır hamlelerle yola devam etmesi hem onun takımdaki geleceği hem de şampiyonluk yarışında Fenerbahçe’nin kaderi için çok büyük önem arz edecek.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder