Murat Çelik Çocuk görüntüleri ve pedofili
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk görüntüleri ve pedofili

Salı günü bu köşeden çocuklarının fotoğraf ya da videolarını sosyal medya hesaplarından paylaşan anne-babalara seslenmiştim. Bu tür paylaşımların farklı bilgisayar programları ya da yapay zeka kullanılarak o çocuğun hayatını etkileyecek dramatik sonuçlar doğurabileceğinin altını çizmiştim.

“Sosyal Medyada Çocuk Paylaşımları” başlıklı yazıma çok tepki geldi. O yazıda, konuyu sürekli Twitter ve Instagram hesaplarından gündemde tutan Dijital Baba Orhan Toker’den alıntı vardı.

Gelen tepkilerden bazıları Toker’i (dolayısıyla, ona destek veren beni de) paranoyak bulanların “Abartıyorsunuz” türündeki mesajlarıydı.

Haberin Devamı

Bir kesim ise “Ben hiç böyle düşünmemiştim” ya da “Bu kadarının olabileceğini bilmiyordum” diyerek bundan sonra daha dikkatli olacağını söyledi. Yazar Orhan Toker ile telefonda konuştuk.

Ebeveynlerin çocuklarını korumak için yapabileceklerinden bahsettik.

Bu aşamada, KVKK yani Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na bir göz atmakta fayda var. Meselenin özü, 6698 sayılı bu kanun ile korunması hedeflenen ‘özel hayatın gizliliği’ kavramı.

SADECE BİR ÖRNEK

Orhan Toker’in Twitter hesabından geçen ay yaptığı bir paylaşım var. İnsanın tüylerini diken diken eden, rahatsız edici, hatta mide bulandırıcı bir hikaye. Herkes rahatsız olsun, hepimizin midesi bulansın diye aktarıyorum…

Şöyle diyor Dijital Baba:

- Çocuklarınızın fotoğrafını paylaşınca ne oluyor? Çok şey oluyor aslında ancak ben Alman oyuncu ve sosyal medya influencerı Nina Bott’un çocuklarının başına geleni anlatarak başlayayım.

- Bott, profesyonel olarak kullandığı Instagram kanalında çocuklarının fotoğraflarını da paylaşıyordu.

- Bir gün Nina Bott’a isimsiz bir ihbar geldi ve oğlunun fotoğrafının ‘karanlık ağ’da (dark net) olduğu söylendi. Çocuğun fotoğrafı bir pedofili (sübyancılık) ağında listeleniyordu ve Bott’un oğlunun fotoğrafının altında yıldızlar vardı.

- Karanlık ağda pedofillerin oluşturduğu forumlar var. Burada fotoğrafları çalınan çocuklar listeleniyor. Çeşit çeşit konu başlıkları var. Örneğin biri ‘bebekle ilişki’!

Haberin Devamı

- İşte o konu başlığında Bott’un bebeğinin alt bezi ile fotoğrafı ve altında yıldızlar vardı. O yıldızlar bebeğin kategorilere göre değerlendirilmesi. İlişkiye girilebilirlik, yüz güzelliği, tatlılık, form gibi kategorilerde!

- Hâlâ “Çocuk benim çocuğum. İster paylaşırım, ister paylaşmam. Kime ne?” diyorsanız siz bilirsiniz. Ama artık paylaşma arkadaşım, paylaşma! Bak birileri otomatik indiriyor ve pedofili fantezilerine malzeme yapıyor o fotoğrafları.

DÜNYA KİRLİ BİR YER

Orhan Toker’in sürekli gündemde tutup dikkat çektiği bu konu gerçekten çok önemli. Dünya kirli bir yer ve insan yeryüzündeki en tehlikeli canlı türü.

Çocukları hedef alan milyonlarca sapık var bu dünyada. Ve o dünya artık çok küçük.

Dünyanın herhangi bir yerindeki bir sapık, bir ekran ve bir klavye aracılığıyla sizin bebeğinize, sizin çocuğunuza, sizin genç evladınıza ulaşabiliyor. Onlara dokunabiliyor!

Anne babalar olarak bu gerçeğin farkına varmamız gerekiyor. Hemen şimdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder