Murat Çelik Güncel sorular - 2023
HABERİ PAYLAŞ

Güncel sorular - 2023

Geçen sene tam da bu günlerde, 4 Ocak 2022’de bu köşede yer alan yazının başlığı da “Güncel Sorular”dı. Tam bir sene sonra yine gündemdeki soruları toparladım:

- Seçimlerin normal zamanı olan Haziran’dan önce yapılacağı artık kesinleşti. Peki sandık ne zaman gelecek? 14 Mayıs’ta mı yoksa yeni seçim yasasının bir yılını dolduracağı 6 Nisan’dan hemen sonra mı?

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu görevden alınacak ve belediye yönetimine kayyum atanacak mı? Bu ihtimal gerçekleşirse muhalefet bloğunun tepkisi ne olacak?

Haberin Devamı

- Muhalefetin cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu mu olacak yoksa bir son dakika sürpriziyle ibrenin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e dönme ihtimali var mı?

- Halkların Demokratik Partisi (HDP) kapatılacak mı?

- Döviz kurları, mevcut seviyelerinde kalmaya devam mı edecek yoksa seçim sonrası yükselecek mi?

- Borsa son aylarda olduğu gibi yatırımcısına kazandırmaya ne kadar süre daha devam edecek?

- İnsanların alım gücünün düştüğü şu ortamda özellikle yiyecek-içecek sektöründe neredeyse bütün mekanların sürekli dolu olmasını kim, nasıl açıklayabilir?

- COVID–19 pandemisi sonrası farklı virüslerin yayılması sonucu herkes hasta. Bu ortam daha ne kadar böyle sürecek?

- Futbolda iki maçın VAR kayıtlarının kamuoyuyla paylaşılması sonrası Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı’nın açıklamasına rağmen, bundan sonraki tartışmalı maçlar için de yine aynı yola başvurulabilir mi?

- İki zincir marketin bazı ürünlerdeki indirim ve sabit fiyat politikası genele yayılır mı yoksa gelecek aydan itibaren o marketler de eskiye mi döner?

- Otomotiv sektöründe, sıfır ve ikinci el araç piyasası ne zaman normale dönecek?

- Türkiye’de kadın ve çocuklara yönelik taciz, istismar, şiddet ve cinayetlerin sonu gelmeyecek mi?

- 5 Ocak 2020’de, Tunceli’de kaybolan ve tam üç senedir kendisinden hiçbir haber alınamayan Gülistan Doku nerede?

- Asgari ücret zammı, EYT, konut kampanyaları vb uygulamalar seçim sandığına nasıl yansır? Hükümetin düşük ve alt gelir gruplarına yönelik attığı adımlar bu seçmenin oyunu iktidara yönlendirir mi yoksa bu kesimlerde oluşan olumlu hava seçim tarihine kadar dağılır mı?

Haberin Devamı

- Cumhurbaşkanlığı seçimini kim kazanır? Yine Erdoğan mı yoksa karşısına çıkacak muhalefet adayı mı? Bunun yanında, Parlamento seçiminde sonuç ne olur? Cumhur İttifakı TBMM’de sahip olduğu çoğunluğu korur mu?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder