Murat Çelik İmamoğlu Konya'daydı
HABERİ PAYLAŞ

İmamoğlu Konya'daydı

Ekrem İmamoğlu’nun Konya mitingini izlemek üzere 42 plaka numaralı ildeydim dün… İşte sabah saatlerinden, İmamoğlu’nun kentten ayrılışına kadarki Konya izlenimlerim:

İmamoğlu Konyadaydı

- Önceki gün Erzurum’da yaşananların ardından dün Konya’da güvenlik önlemleri her zamankinden de daha sıkıydı.

- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Konya’da halkla buluşması öncesi, açık hava toplantısının düzenleneceği Anıt Meydan ile Meram Millet Bahçesi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haberin Devamı

- Üniformalı polis memurları kadar da sivil polis görev yaptı bölgede. Çevredeki binaların üzerinde keskin nişancı Özel Harekat polisleri dikkat çekiyordu.

- İmamoğlu’nu izlemek üzere miting alanına gelen Konyalılar arasında 50 yaş üstü seçmenin çokluğu dikkat çekiyordu. Özellikle de o yaş grubundaki kadınların...

- Mitinge katılan Konyalıların ilk sorusu -istisnasız- “Nasıl görüyorsunuz? Sizce kim kazanacak?” şeklindeydi.

- Millet İttifakı seçmenleriyle sohbetlerimizde “Muharrem İnce ve Sinan Oğan’ın Kemal Kılıçdaroğlu lehine adaylıktan çekilme ihtimallerinin olup olmadığı” sorusuyla da sıkça karşılaştım.

- Alandaki dövizlerin hemen hepsi; partiler tarafından yaptırılmış ‘seri üretim’ değil, ‘el/ev yapımı’ydı.

- Dövizlerin birçoğunda, bir gün önce Erzurum’daki taşlı saldırıya atıf yapan sloganlar yer alıyordu: “Taş atanlara gül ile cevap vereceğiz”, “Taş atan değil, kalp yapan eller kazanacak” gibi…

- Günün ve ittifakın fotoğrafı da, cep telefonumla çektiğim şu kareydi…

İmamoğlu Konyadaydı

- İmamoğlu’nu taşıyan ve üzerinden halka hitap ettiği otobüs, miting alanına saat tam 15.00’te girdi. Siyasette alışık olmadığımız bir dakiklikle…

- İmamoğlu dün (önceki gün) Erzurum’da yaşadıklarını “kirli kışkırtma” olarak niteledi ama olayları anlatırken “O 150-200 kişinin Erzurum ile zerre ilgisi yok. Şehre değil kara leke, toz bile konduramazlar” diye konuştu.

- Erzurum’da olanlarla ilgili, kentin belediye başkanı, valisi ve emniyet müdürünü eleştiren İmamoğlu, Konya’nın mülki idare amirlerine ise teşekkür etti.

Haberin Devamı

- Miting sonrası, alanda, bir emniyet yetkilisine “Bugün kaç polis görev yaptı?” diye sordum, aldığım yanıt “Tam olarak bilmiyorum ama önemli olan kaç kişi görev yaptığımız değil, en ufak bir sorun yaşanmadan, hiçbir tatsızlık olmadan bugünü bitirmiş olmamız” şeklinde oldu.

- Toplantının sonunda iki seçmenin sohbetine kulak misafiri oldum. Biri “AK Parti’nin İstanbul mitingini gördün mü? Nasıl kalabalıktı” deyince diğeri “Gördüm. Evet kalabalıktı. Bizim millet kadirşinastır. O kalabalık hizmetleri için Erdoğan’a teşekkür etmeye gitmişti oraya” cevabını verdi gülerek.

- Özetle… Dün Konya’da çok partili demokrasi adına güzel bir gün yaşadık.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder