Murat Çelik Sırada olimpiyat var
HABERİ PAYLAŞ

Sırada olimpiyat var

“Bundan sonraki hedefimiz olimpiyat. Çünkü bir tek o kaldı.” Dün saat 13.19’da, telefonda karşımdaki ses işte böyle diyordu. O coşku dolu sesin sahibi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’dı. Kadın voleybolunda tarihi zaferlerin baş mimarı Başkan Üstündağ, bundan sonraki hedefin 2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları’nda şampiyonluk olduğunu söyledi.

Sırada olimpiyat var

BAŞARDIK!

Avrupa Şampiyonu Türkiye Kadın Voleybol Takımı dün öğle saatlerinde yurda döndü. Kafilenin İstanbul’a inişinden kısa bir süre sonra Federasyon Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ı aradım. Turnuva boyunca (bundan öncekilerde de hep olduğu gibi) sürekli mesajlaştığımız Üstündağ coşkulu bir sesle “Başardık Murat” diye açtı telefonu. “Gurur duyuyoruz sizinle. Hepinizin eline, emeğine, yüreğine sağlık” dedim ben de aynı coşkuyla. Ardından da yoğunluğunun arasında hızla birkaç soru sordum.

Haberin Devamı

BAŞARI TESADÜF DEĞİL

Sevgili Başkanım, bundan sonraki hedef yine çok büyük…

- Evet. Şimdi hedef olimpiyat. Çünkü olmayan bir tek o kaldı.

Sizi yıllardır takip eden biri olarak, onu da başaracağınıza öyle inanıyorum ki…

- Evet, haklısın. Biz de inanıyoruz. Bu başarı bir tesadüf değil. Olamaz zaten. Son olimpiyat şampiyonu Amerika Birleşik Devletleri’ydi, onları Milletler Ligi’nde yendik. Son Avrupa Şampiyonu İtalya’ydı, onları da yendik. Dün (önceki gün) de son dünya şampiyonu Sırbistan’ı yendik. Bu bir tesadüf olamaz. Onun için diyorum, şimdi sırada olimpiyatlar var.

SİSTEMLİ ÇALIŞMA, TAKIM OLMAK VE İNANÇ

Bütün bu başarıların ardındaki gerçeği bir de sizin ağzınızdan duymak isterim.

- Bugünler sistemli çalışmanın, takım olmanın ve inanmanın sonucu. Biz çok büyük bir aileyiz. Herkesin birbirine sevgisi ve saygısı var. Birlikte çok güçlü olduğumuzu biliyoruz. Şimdi hemen bir hafta sonra olimpiyat elemelerine başlıyoruz. Bütün paydaşlarımıza minnettarız. Onlarla birlikte tarih yazmaya devam etmek için ne yapmamız gerektiğini de çok iyi biliyoruz. Bu şampiyonluklar ülkemize, milletimize armağan olsun. Türkiye bu başarıları, bu güzellikleri hak ediyor.

Haberin Devamı

EBRAR MEVZUU…

Sayın Başkan, cevabınızı tahmin ediyorum ama sormazsam olmaz. Malum, Ebrar (Karakurt) mevzuu…

- Sevgili Murat, ben bu konuda tek bir kelime bile konuşmuyorum. Ebrar’la da konuştuk, ona da söyledim. Biz bir kelime bile edersek, birileri bunun üzerinden kendilerince prim yapmaya devam edecek. O yüzden bu konuda konuşmuyoruz. Biz sadece işimizi yapıyoruz. İşimizi en iyi şekilde yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Şu anda hepimiz çok mutlu, çok gururluyuz. Ve şimdi bundan sonraki mutluluklar ve gururlar için çalışmaya devam edeceğiz.
*

Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’a teşekkür edip telefonu kapattım. Üstündağ çok haklı. Filenin Sultanları’nın sistemli çalışması gibi ‘birileri’nin onları yıpratma, karalama ve kendilerince prim yapma çabaları da gayet sistemli. Hiç bitmiyor. Bunun böyle olduğunun kanıtı tam iki sene evvel bu köşede yine aynı konuda, yine aynı kişiyle konuşup yazdığım ‘Asla Yalnız Yürümeyeceksiniz’ başlıklı şu yazı.

https://www.posta.com.tr/yazarlar/murat-celik/asla-yalnizyurumeyeceksiniz-2355687

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder