Murat Çelik Siyaset üstü bir mesele: Aşı
HABERİ PAYLAŞ

Siyaset üstü bir mesele: Aşı

Önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) TBMM Grup Başkanvekili Özgür Özel’in açıklamasını bir okuyun lütfen. Aynı zamanda eczacı olan Özel şu aşağıdaki açıklamayı yaptı:

- Bu Korona günlerinde, Korona belası kadar büyük bir bela çıktı. O da bilgi kirliliği ve dezenformasyon belası. Ve şimdi bu, hem Türkiye’de hem de dünyada bir ‘aşı karşıtlığı’ üretmeye başladı.

- Birincisi şunu söyleyelim… Ülkenin ithal edeceği aşıların üçüncü faz çalışmalarını tamamlamış, yayınlarını yapmış ve Türkiye’nin laboratuarlarında da incelenmiş olması şartıyla, bütün vatandaşlarımızın aşıyı vurdurması gerektiğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı haklı

- Sağlık Bakanı’nın Çin aşısı- Alman aşısı karşılaştırması ve Çin aşısı konusunda söyledikleri, eczacı kimliğimle doğruluyorum ki, haklıdır. İnaktif virüs aşıları güvenli aşılardır.

- Çin’in yaptığı bir takım ucuz, kalitesiz üretimlerden dolayı ‘Çin malı’ söylemini aşıya taşımak kesinlikle doğru değildir.

- Aşının ne yöntemle üretileceği bellidir ve bu aşılar Türkiye’de de test edilecektir. Çin malı nefreti, Çin malı korkusu, Çin malı değersizleştirmesi üzerinden Türkiye’nin ithal edeceği, şu anda da bulabileceği yüksek miktardaki tek aşı gibi görünen bu aşıya karşı bir güvensizlik yaratmayı, bir aşı karşıtlığı yaratmayı doğru bulmuyoruz.

- Çin aşısının üçüncü faz çalışmalarının yayınları tamamlanıp Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun laboratuvarlarında onay aldıktan sonra ben bu aşıyı vurulacağım. Bütün sevdiklerime, dostlarıma tavsiye edeceğim. Bütün vatandaşlarımıza, sözümüze değer veren herkese de aşı olmalarını, bağışıklığa katkı sağlamalarını, hem kendilerini hem toplumu korumalarını, bu belanın başımızdan defedilmesi için de bu sorumluluğu almalarını tavsiye ederim.

Ulusal kampanya çağrısı

CHP Meclis Grup Başkanvekili Özgür Özel önemli bir çağrı da yaptı:

- Ve Sağlık Bakanı’na çağrımdır… Bu konuda artık kutuplaşmanın, iktidar-muhalefet çelişkilerinin, tartışmaların dışına çıkmak lâzım. Bu konuda hep birlikte bir ulusal kampanya yürütmek lâzım. Belki tüm liderlerin desteğini talep etmek lâzım. Kamu spotlarında toplumun tüm kesimlerine, tüm siyasi partilerin liderlerine yer vermek lâzım. Biz bu konuda elimizi uzatmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız.

Haberin Devamı

Vatandaş olarak bekliyoruz

Şimdi top Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’da. Bakan Koca, politikacı olmadığı için bir siyasetçiden gelen bu açıklamalara yanıt vermekte tereddüt edebilir ama etmemelidir. O ediyorsa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan muhtemelen etmeyecektir. Bizler vatandaş olarak muhalefetin uzattığı el karşılığını mı bulacak yoksa havada mı kalacak, bu sorunun yanıtını bekliyoruz. Aşı siyaset üstü, milli bir mesele. Bu ülkenin insanı bu tür önemli konuların siyasi karşıtlığa kurban edilmesinden usandı. Bu ülke insanı, böyle hayati konularda iktidar ile muhalefeti el ele, bir arada görmek istiyor. Bir kere bile olsa.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder