Murat Gülderen E-Devlet’ten halka ücretsiz tekno eğitim
HABERİ PAYLAŞ

E-Devlet’ten halka ücretsiz tekno eğitim

SGK dökümü, sabıka kaydı, öğrenci belgesi, trafik ceza sorguları, motorlu taşıt vergileri ve IMEI sorgulama gibi yüzlerce hizmetin sunulduğu e-Devlet’te bir süredir ‘ücretsiz’ teknoloji eğitimleri de verilmeye başlandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) işbirliği ile e-Devlet kapısı altyapısı üzerinden sunulan bu hizmetle, kaliteli iş gücünün hızla artması hedefleniyor. 223 DOSYA VAR Eğitim programlarına erişmek için e-Devlet’e BTK Akademi yazılması yeterli. Burada uzmanlar eşliğinde sertifikalı ya da katılım belgeli pek çok program yer alıyor. Yazılım, oyun, adli bilişim, veri bilimi, siber güvenlik, 3D modelleme, tasarım, robotik ve yapay zeka gibi 223 eğitimin yer aldığı platformda teknoloji dünyası ile ilgili güncel haberler de yer alıyor. e-Devlet’te günde 1 saatinizi ayırarak ciddi bir dijital birikime sahip olabileceğiniz bazı dikkat çeken online eğitimleri derledik.

Haberin Devamı

E-Devlet’ten halka ücretsiz tekno eğitim

 

OYUNLARDA ÜRÜN YÖNETİMİ

Bu dersin amacı, girişimcilerin başarılı bir oyun projesi ortaya çıkarmasını sağlamak. Fikir aşamasından şirket kurulumuna, ekip oluşturmaktan dijital pazarlamaya kadar pek çok alanı kapsayan eğitimlerde oyun geliştirme süreçleri, paydaş ilişkileri, oyun gereksinimleri ve ölçümler gibi konular işleniyor.

ADLİ BİLİŞİME GİRİŞ

Burada adli bilişimin temel kavramları, süreçleri, uygulama alanları, kullanılan araçlar, yazılım ve donanımlar hakkında temel bilgiler veriliyor. Eğitim sonunda dijital suç soruşturmalarıyla ilgili delilleri raporlayabilme becerisi de kazanılıyor.

BLOKZİNCİR VE KRİPTO PARALAR

Bu eğitimde blokzincir teknolojisinin felsefi ve fikri temellerinden başlanarak blokzincir programcılığı, akıllı kontrat programcılığı, blokzincir kullanım alanları, blokzincir teknolojisinin hukuki yükümlülükleri ve projelerde dikkat edilmesi gereken konular irdeleniyor.

ADOBE PHOTOSHOP CC 2023

Başlangıçtan ileri seviyeye kadar Adobe Photoshop CC programı öğretilen bu eğitimde, dijital tasarım, imaj editleme, doku üretimi, dekupe işlemleri, export işlemleri, vektörel çizimler, filtreler, katmanlar, teorik grafik tasarımları ve foto manipülasyon alanlarına dair bilgiler veriliyor.

Haberin Devamı

SOSYAL MÜHENDİSLİK VE OLTALAMA

Bu eğitimde sosyal mühendislik saldırılarının nasıl ve hangi motivasyonlarla yapıldığı ve bunlara nasıl yaklaşılması gerektiği öğretiliyor. Dersler tamamlandığında kullanıcılar, siber saldırılara karşı hem ofansif hem de defansif açıdan ciddi reflekslere sahip olabiliyorlar.

UÇTAN UCA WORDPRESS

Wordpress’in tüm hatlarıyla öğretildiği bu ders sonunda kullanıcılar, kendi web sitelerini kolaylıkla oluşturabilecekleri gibi firmalara kurumsal siteler de hazırlayarak para kazanabilirler. Kurduğunuz web sitesindeki e-ticaret altyapısı sayesinde kendi ürünlerinizi de satabilirsiniz. Kullanıcılar burada Google cloud üzerine sunucu oluşturmayı da öğreniyorlar.

ÖDÜLLÜ VERİ YARIŞMASI

BTK Akademi 22-27 Ağustos arasında ödüllü veri yarışması Datathon 2023’ü başlatıyor. Birincinin 30 bin, ikincinin 20 bin, üçüncünün 10 bin TL kazanacağı yarışmaya başvurular bulut.btk.gov.tr üzerinden gerçekleşiyor. Yarışmaya 18 yaşını tamamlamış herkes katılabiliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder