Murat Gülderen En güçlü vergisiz telefon modelleri
HABERİ PAYLAŞ

En güçlü vergisiz telefon modelleri

Açıköğretim dahil tüm üniversite ve yüksek okul öğrencilerine ‘bir defaya mahsus’ sağlanacak vergisiz cep telefonu satın alma düzenlemesinin yıl sonuna kadar karara bağlanması bekleniyor. Sadece Türkiye’de üretilen veya montajlanan modellerin geçerli olduğu program, 7 milyon öğrenciyi kapsayacak. Proje ile hem öğrencilerin son teknolojiye kolaylıkla erişiminin sağlanması hem de cari açığın daha da düşmesi hedefleniyor.

İTHAL CİHAZLARLA KIYASIYA REKABET

Kararla birlikte söz konusu telefon fiyatları en az yarı yarıya düşecek. Yani cihazın şu anki güncel fiyatı neyse, o bedelin en fazla yarısı ödenecek. Bazı kesimler bu modellerin tümüne önyargı ile yaklaşsalar da, burada üretilen ya da montajlanan her bir cihaz, kendi segmentinde ithal telefonlarla yarışabilecek güçte.

Haberin Devamı

İŞLEMCİ VE KAMERA KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR

Bu yazımızda vergi muafiyeti kapsamına giren en güçlü telefonları sizler için araştırdık. Bu fırsatı bir defaya mahsus kullanabileceğiniz için bütçeniz elverdiği ölçüde ince eleyip sık dokumanız gerek. Her şeyden önce ilk bakmanız gereken özellik, işlemcinin ne kadar güçlü olduğu. Bu, ısınma sorununu ortadan kaldırdığı gibi, telefonun hızını da belirler. Aynı zamanda yapay zeka, ekstra derinlik kamerası, NFC ve hızlı şarj özellikleri de kritik önem taşıyor.

 En güçlü vergisiz telefon modelleri

REEDER S23 PRO MAX

48 MP ana, 24 MP de ön kameraya sahip yüzde 100 yerli telefonda toplam 4 kamera bulunuyor. T606 işlemciden güç alan cihazda 256 GB dahili depolama, 8 GB RAM ve gün boyu rahat bir kullanım sunan 5000 mAh batarya yer alıyor. 6 farklı renk seçeneğiyle gelen cihazın şu anki fiyatı 8.500 TL.

En güçlü vergisiz telefon modelleri

GM 24 PRO

Cihazın en etkili özelliği 108 MP AI Süper piksel ana kamerası olması. Buna 13 MP’lik ön kamera eşlik ediyor. 120 Hz ekran yenileme hızıyla dikkat çeken cihaz, gücünü ise Mediatek Helio G99 işlemcisinden alıyor. 16 GB’a varan RAM ile performansı üst seviyelere çıkaran cihazın dahili hafızası ise 256GB. 5000mAh pil ömrü ve 33W hızlı şarjı ile tüm gün kullanım sağlayan cihazın fiyatı ise 10.299 TL.

En güçlü vergisiz telefon modelleri

SAMSUNG GALAXY A52

Haberin Devamı

Ana kamerası 64 MP olmak üzere arkada toplam 4 kamerası bulunan telefonun selfie çözünürlüğü ise tam 32 MP. Cihazda 128 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM yer alıyor. Arzu edilirse modele, 1 TB kapasiteli MicroSD kartlar takılabiliyor. Qualcomm Snapdragon 720G yonga setiyle güçlendirilen cihaz, 4K videolar çekebiliyor. Batarya gücü 4500 mAh olan cihazın güncel fiyatı ise 11.900 TL.

En güçlü vergisiz telefon modelleri

VİVO Y36

Gücünü Qualcomm Snapdragon 680 işlemcisinden alan vivo Y36 da 16 MP ön kamera, 50 MP arka ana kamera ve buna eşlik eden 2MP derinlik sensörüne sahip. 5000 mAh bataryanın yanı sıra 44W FlashCharge özelliği ile telefon 15 dakikada yüzde 30’a kadar hızlı sarj edilebiliyor. 256 GB depolama alanına sahip cihazın hafızası 1 TB’a kadar genişletilebiliyor. 3 yıl garantili cihaz,1399 TL değerinde TWS AIR akıllı kulaklık hediyesiyle geliyor. Fiyatı 11.999 TL.

En güçlü vergisiz telefon modelleri

CASPER VIA X30 PLUS

3 arka kameraya sahip cihazın ana kamerası 50 MP, selfie ise 13 MP. 2.2Ghz CPU performansına sahip MediaTek G99 chipset ile CPU ve GPU ile donatılan cihazda 256 GB dahili depolama, 8GB RAM ve ekstra +8GB Sanal RAM yer alıyor. Cihaz, 30W’lık hızlı şarjı özelliği sayesinde 30 dakika içinde yüzde 60 doluma ulaşıyor. 4600 mAh bataryaya sahip telefonun fiyatı 10.999 TL.

Haberin Devamı

En güçlü vergisiz telefon modelleri

REDMI NOTE 10S

Ana kamerası 64 MP olmak üzere toplam 4 adet arka kamerası olan cihazın işlemcisi MediaTek Helio G95. 33W hızlı şarj gücü olan cihazın bataryası da 5000 mAh. 8 GB RAM, 128 GB dahili belleği olan telefonda 4K videolar çekilebiliyor. Yakınlık sensörü, ortam ışığı sensörü, ivme ölçer ve jiroskop da olan bu telefonun fiyatı ise 8.999 TL.

HAFTANIN OLAYI

En güçlü vergisiz telefon modelleri

UZAYI İZLEYEN SAAT

Samsung, İstanbul Üniversitesi Gözlemevi’nde, sınırlı sayıda üretilen Galaxy Watch6 Classic Astro Edition saatini tanıttı. Kadranında pusula olan saat, kullanıcılara doğrudan bileklerinden güneş ve ay hareketlerini takip etme imkanı sağlıyor. Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Birimi Strateji ve Ürün Direktörü Onur Özdurak, “Saat, hem işlevsel hem de görsel açıdan usturlaptan ilham alıyor” dedi. Cihaz, safir kristal camı, suya dayanıklılığı ve 30 dakikada yaklaşık yarıya kadar dolduran hızlı şarj özelliği ile de öne çıkıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder