Murat Gülderen İşinize oyun katan 'Zeki' uygulamalar
HABERİ PAYLAŞ

İşinize oyun katan 'Zeki' uygulamalar

Mesleğiniz ne olursa olsun günlük çalışma hayatının stresini ortadan kaldırarak iş verimini artıran oyunlaştırılmış yapay zekalı mobil uygulamalar geliştirildi. Odaklanma, zaman yönetimi, sistem kurgusu, sağlığı koruma, alışkanlık kazanma ve organizasyon gibi alanlarda çalışanları motive eden bu uygulamalara her gün çay kahve molalarında bile birkaç dakika zaman ayırmanız yeterli. Her biri farklı özelliklere sahip bu uygulamalardan kendinize en çok hitap edeni indirerek işinizi çok daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Habitica: Burada kendinize bir avatar belirliyorsunuz ve görevlerinizi, alışkanlıklarınızı ve günlük işlerinizi yazıyorsunuz. Hedeflediğiniz bu işleri yaptığınızda puan ve ödül kazanıyor ayrıca seviye atlıyorsunuz. Ödüllerle kendinize oyun içi kıyafet alabiliyor, büyülü yeteneklere sahip olabiliyorsunuz. Hedefleri tutturamazsanız puanlarınız da düşüyor.

İşinize oyun katan Zeki uygulamalar

 

Todoist: Bu uygulamaya da günlük ve haftalık yapmanız gereken tüm işleri olması gereken saate göre ekliyorsunuz. Uygulama, takvim, sesli asistan, outlook gibi 60’tan fazla platformla senkronize de olabildiği için başkalarına da görev ataması yapabiliyorsunuz. Uygulamada tatil planlayıcı özelliği de var. Kullanıcılar görevleri tamamladıkça puan kazanıyor ve seviye atlıyor.

İşinize oyun katan Zeki uygulamalar

 

Motivation-Günlük alıntılar: Uygulama, kullanıcılara günlük olarak ilham veren motivasyonel mesajlar, güçlendirici hikayeler ve etkileyici görüntüler sunuyor. Kullanıcılar, uygulamayı her açtığında yeni bir doz ilham alıyor ve işe öyle başlıyorlar. Ayrıca, kullanıcılar bu ilham verici içerikleri sosyal medya hesaplarından da paylaşabiliyorlar.

İşinize oyun katan Zeki uygulamalar

 

Forest: Telefonu belli sürelerde bırakıp işe odaklanmayı sağlamak için geliştirilen bu uygulama, teknoloji bağımlılığını da ortadan kaldırmayı amaçlıyor. Telefonu kullanmadığınız her dakika bir tohum atılıyor ve bu tohumlar ağaç oluyor. Bu ağaçlar belli bir sayıya ulaştığında anlaşmalı çevre dernekleri aracılığıyla gerçek ağaçlara dönüştürülüyor.

İşinize oyun katan Zeki uygulamalar

 

Habitify: Sabah, öğle ve akşam alışkanlık ve görev hatırlatması yapan Habitify, sonuçları basit grafiklerle size iletiyor. Bu ilerlemeye şahit oldukça kendinize olan inancınız pekişiyor ve işe daha sıkı sarılıyorsunuz. Hedef, günü daha iyi değerlendirip boş vakitleri kaliteli zamanlara dönüştürmek. Bu uygulama aynı zamanda zararlı alışkanlıklardan da kurtulmayı sağlıyor.

Haberin Devamı

İşinize oyun katan Zeki uygulamalar

 

TEKNO TURU

  • Dyson, üst düzey ses deneyimi sunarken aynı zamanda temiz hava solutan kulaklık geliştirdi. Dyson Zone adlı cihazda sekiz adet aktif gürültü engelleyici mikrofon bulunuyor. Kulaklığa takılabilen hava temizleme aparatı yüze temas etmeden, buruna ve ağza sürekli olarak temiz hava akışı veriyor.
  • Huawei, CE Tıbbi Cihaz Yönetmeliği sertifikası ile onaylanan EKG ve tansiyon izleme özellikli ilk akıllı saati Watch D’yi 8 bin 999 TL’den satışa sundu. Bunu kendi mağazasından satın alanlara ‘akıllı tartı 3’ de hediye ediliyor.
  • Bir dönemin efsane telefon üreticisi HTC, küllerinden doğarak yeni cihazı HTC U23 Pro modelini tanıttı. 108 MP ana kameraya 32 MP ön kameranın eşlik ettiği cihazda 12 GB RAM, 256 GB dahili bellek bulunuyor. Cihazın yurtdışı fiyatı 550 dolar.
  • Erken aşama girişimlere fon sağlayan Simya VC, yapay zeka çözümleriyle yenilenebilir enerjinin dijitalleşmesi için çözümler geliştiren yerli şirket Werover’a 5 milyon dolar değerleme üzerinden 350 bin dolar yatırım yaptı.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder