Murat Gülderen KOBİ’leri büyütecek stratejik eğitimler
HABERİ PAYLAŞ

KOBİ’leri büyütecek stratejik eğitimler

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ), rekabetten geri kalmamak ve sürdürülebilir büyüme için hızla değişen iş koşullarına çabuk adapte olmak zorundadır. Çünkü finansal kaynakları sınırlı olduğu için boşa geçecek her an onlar için ciddi gerilemelere ve müşteri kayıplarına yol açabilir. O nedenle her an yenilikçi çözümler üretebilmek için şirket içi bazı stratejik eğitimlerin alınması kritik önem taşır. Bunun temelinde hızlı karar alma, yaratıcılık, kriz yönetimi, risk algısı, sınırlı kaynakla verimli çözümler, dijitalleşme, müşteri memnuniyeti ve esneklik gelir. Bu haftaki yazımızda ciddi maliyetler gerektirmeden ve aynı zamanda online da alabileceğiniz şirket içi olmazsa olmaz eğitimleri irdeledik.

Haberin Devamı

TAKIM KOORDİNASYON:

Takım halinde koordine olmanın önemine dikkat çekilen bu eğitimde, karar alma süreçlerinde işbirliği, empati kurma, problem çözme, farklılıkları yönetme, sorumluluk alma, başarıyı kutlama ve takım içindeki güçlü ve zayıf yönleri değerlendirme gibi konularda beceri kazandırılır.

SÜREÇ YÖNETİMİ:

Müşteri odaklı verilen bu eğitimde, veri analizi, raporlama, geri bildirim, şikayet yönetimi, ürün ve hizmetle ilgili sorunlara hızlı çözümler, satış sonrası hizmet stratejisi, sosyal medya algısı, zor müşteri ile başa çıkma ve güçlü dinleme becerileri öğretiliyor.

SİBER GÜVENLİK:

KOBİ düzeyindeki işletmelerin siber güvenlik bilinci yeterince gelişmediği için en çok saldırıya onlar maruz kalıyor. O nedenle tüm çalışanlara güvenli internet kullanımından veri ihlali önlemlerine, güçlü parola uygulamalarından her türlü oltalama saldırılarına kadar A’dan Z’ye bu eğitimlerin düzenli olarak verilmesi gerekiyor.

E-TİCARET UZMANLIĞI:

Bu eğitim, işletmelerin çevrimiçi pazarlama stratejilerini, müşteri ilişkilerini ve dijital ticaret platformlarını etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur. Ayrıca bu eğitimler, güvenli ödeme sistemleri, lojistik yönetimi ve dijital pazarlama stratejileri gibi alanlarda bilgi sahibi olmayı sağlayarak işletmelerin çevrimiçi ticarette başarılı olmalarını destekler.

Haberin Devamı

FİNANSAL OKURYAZARLIK:

Bütçe yönetimi, borç yönetimi, tasarruf ve gelir gider dengesi gibi konularda verilen bu eğitimler, özellikle kısıtlı imkanlarla sürdürülebilir başarı yakalamak için şart. Ayrıca bu eğitimler, çalışanların potansiyel mali riskleri önceden fark edebilmelerini ve anında pozisyon almalarını da sağlar.

KRİZ YÖNETİMİ:

Bu eğitimler, çalışanlara kriz anlarında etkili iletişim, hızlı karar alma, kaynakları etkili bir şekilde yönetme, müşteri ilişkilerini koruma gibi beceriler kazandırarak şirketin kriz süreçlerini daha yönetilebilir hale getirmesine yardımcı olur.

YERLİ GİRİŞİMCİLERİ DÜNYAYA AÇIYOR

İTÜ ARI Teknokent, dünyaya adlarını duyurmak isteyen yerli teknoloji firmalarına rehberlik etmek için 10 yıldır Innogate Uluslararası Hızlandırma Programı gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 15 kez ABD’de pazarına yönelik gerçekleştirilen programın bu bu yılki ayağı İngiltere kapsamında olacak. Teknoloji firmalarına globalde 4 kat, ABD’de 15 kat ihracat artışı sağlayan programa, İngiltere üzerinden Avrupa pazarına açılmak isteyen firmalar innogate.org adresi üzerinden 29 Şubat 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

Haberin Devamı

KOBİ’leri büyütecek stratejik eğitimler

360 DERECE HİZMET

İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Türkiye’deki teknoloji firmalarına yeni pazarlara uygun iş modeli geliştirme metotları, küresel pazarlama/satış teknikleri, uluslararası bağlantılara erişim gibi destekleri 360 derece hizmetle sunduklarını söyledi. Dikbaş, “Innogate programımızdan bugüne kadar 229 firma faydalandı. Küresele açılmak ve ölçeğini büyütmek isteyen tüm yerli teknoloji şirketlerini yeni dönemde programımıza davet ediyoruz” diye konuştu.

5 YILDA 5 BİN İŞLETMEYE ERİŞİM

KOBİ’lerin büyüme potansiyellerini ortaya çıkarmak için gerçekleştirilen ‘İşimi Yönetebiliyorum Programı’nın son durağı Kayseri oldu. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Visa ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ortaklığında düzenlenen programda finansmana erişim, bütçe yönetimi, işletmelerde dayanıklılık, uluslararası ticaret, e-ticaret ve e-ihracat konuları ele alındı. Programlar sayesinde beş yılda beş binden fazla KOBİ temsilcisine ulaşıldı.

TEKNO GİRİŞİMLERE YATIRIM TAM GAZ

Türkiye, Orta ve Doğu Avrupa ile MENA bölgesinde, büyüme aşamasındaki teknoloji şirketlerine yatırım yapan girişim sermayesi fonu 212, geçen yıl 15 girişime 9.9 milyon Euro kaynak sağladı. 212 Kurucu Ortağı Ali Karabey, yatırım yapmaya devam edeceklerine dikkat çekerek, “Ayrıca, gelişmiş pazarlardaki ülkelerde şirketini kurmuş ve kendi ülkesiyle bağları olan girişimciler (diaspora) için de desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder