Murat Gülderen Kusursuz poliçenin püf noktaları
HABERİ PAYLAŞ

Kusursuz poliçenin püf noktaları

Sigorta poliçeleri, beklenmedik durumlar karşısında finansal güvenlik sağlamak adına hayati önem taşır. Bu noktada her bir ayrıntıyı yani poliçelerin kapsamını eksiksiz bir biçimde anlatmak, sigorta şirketlerinin ve poliçe düzenlenmesine aracılık eden acentelerin en önemli konusudur. Kurallara aykırı davranan işletmeler ciddi cezalarla karşılaşırlar. Nitekim geçtiğimiz günlerde iki sigorta şirketine Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından el konarak yönetim kurulu üyelerinin görevlerine son verildi.

Haberin Devamı

ŞİRKETİN NOTUNU KENDİNİZ VERİN

Denetimler artsa da yine de eksik bilgiler ya da yanlış anlaşılmalar sonucu her gün yüzlerce poliçe sahibi ciddi mağduriyetler yaşıyor. Biz de bu sorunu bertaraf edebilmek adına hem işletmeler hem de vatandaşlar özelinde alanında uzman Avukat Serkan Önder ile kapsamlı bir rehber hazırladık. İlk yapılması gerekenin şirketin güvenilirliğini, hizmet kalitesini, önceki ödeme performansını ve müşteri memnuniyetini kontrol etmek olduğunu kaydeden Önder, şu başlıklara dikkat çekti:

Kusursuz poliçenin püf noktaları

GEREKSİZ YERE PRİM ÖDEMEYİN

İhtiyacınızı karşılayan teminatları içeren poliçe talep edin.

Poliçede hangi menfaatlerin teminat içinde, hangilerinin ise teminat dışında olduğuna dikkatlice bakın.

Kullanmayacağımız teminatları inceleyin ve bunun için gereksiz yere prim ödemeyin.

Poliçe düzenlemeden önce sigorta şirketi veya acentenizden poliçe özel şartlarının neler olduğunu mutlaka öğrenin.

Diğer sigorta şirketlerinin sunduğu teminat kapsamı ve poliçe primlerini karşılaştırın.

Sigortalı menfaatinizin değeri sigorta bedelinden yüksek ise eksik sigorta durumu söz konusu olacaktır. Bu hal tazminatınızın eksik ödenmesine sebebiyet verir.

Sigorta bedelinin doğru tespiti ve gerçeğe uygun şekilde beyan edilmesi hatta sözleşme devamında değeri artmış ise ek prim ödeyerek sigorta bedelinin güncellenmesi sizi koruyacaktır.

EKSİK BEYAN SORUN YARATIR

Bilgilerin eksiksiz beyan edilmesi kritik önem taşır. Örneğin aracınıza standardının dışında yer alan veya sonradan ilave edilmiş aksesuarlar taktıysanız ve bunu poliçede belirtmediğiniz müddetçe teminattan yararlanamayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sigortalanacak menfaatiniz bir makine ise makinenin ayırt edici özellikleri, model yılı gerçeğe uygun bir şekilde beyan edilmelidir.

Rizikonun gerçekleşmesi durumununda bu bilgi hemen sigortacıya haber verilmelidir. Bu bildirimin yapılmaması veya geç yapılması, alacağınız tazminatta değişikliğe sebep olabilir.

Bildirimde gecikme durumlarınız varsa, gecikmenin nedenlerini açıklayan bir açıklama sunmak önemlidir.

Prim ödemeleriniz zamanında ve düzenli olarak yapılmazsa sigortanız iptal edilebilir.

Yenileme sürecinde primlerde veya teminatlarda değişiklik olup olmadığını kontrol edin.

TEKNOLOJİK OFİSLERİ TÜRKİYE’YE YAYIYOR

Her ihtiyaca yönelik inovatif çalışma alanı çözümleri sunan Kolektif House, başkentte 1071 Ankara’dan sonra şimdi de Beştepe lokasyonunu faaliyete açtı. 1423 metrekare kapalı, 450 metrekare açık alanıyla hizmet veren Kolektif House CEO’su Ahmet Onur, “Son 5 yılda her yıl yaklaşık 2 kat büyüdük. Açacağımız yeni lokasyonlarla pazar payımızı yüzde 30’a taşımayı hedefliyoruz. Farklı büyükşehirler için pazar araştırmamız sürüyor. 2024’te franchise modeli ile de talep toplamaya başlayıp Türkiye’de yaygınlaşmayı hızlandıracağız.

Haberin Devamı

GİRİŞİMCİLERE 70 MİLYON EURO

Kurumsal girişim sermayesi fonu 212, Türkiye pazarına odaklı 70 milyon Euro’ya ulaşması hedeflenen üçüncü fonunu kurdu. 212 Kurucu Ortağı Numan Numan, bugüne kadar toplam 29 tane şirkete yatırım yaptıklarını belirterek, “Böylece yönettiğimiz varlık 100 milyon Euro’yu aştı. Erken aşamada girişimlere yatırım yapıp desteklemekle kalmıyor, bir sonraki aşamaya geçmelerine de katkı sağlıyoruz. Gelişmiş pazarlardaki ülkelerde şirketini kurmuş ve kendi ülkesiyle de bağlarını sürdüren girişimcilere daha çok ağırlık vereceğiz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder