Murat Gülderen Soğuğa karşı akü şarj cihazı
HABERİ PAYLAŞ

Soğuğa karşı akü şarj cihazı

Dondurucu soğukların kendini iyice göstermeye başladığı bu dönemlerde araç sahiplerinin akü performansına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Çünkü bu havalarda akü donma yapabiliyor ve çok hızlı boşalabiliyor. Bu nedenle her araçta akü şarj cihazının bulunması kritik önem taşıyor. Ancak her şarj cihazı, kapasite ve voltaj gücü birbirinden farklı olduğu için her aküye uyum sağlamıyor. Bunu öğrenmenin en basit yolu ise akünüzün üzerindeki etikete bakmak. Bu yazımızda dijital akü şarj cihazı alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlatırken, uygun fiyatlı ve kompakt tasarımlarıyla kolayca taşınabilen bazı yeni nesil modelleri araştırıp önünüze getirdik.

Haberin Devamı

Soğuğa karşı akü şarj cihazı

STANLEY SXA25

Hem 6 volt hem de 12 volt akülerle uyumlu olan bu cihaz da 120 akım değerine sahip. Tüm otomobil, motosiklet, ATV, kamyon, tekne ve traktör akülerinde kullanılabilen cihaz, dijital LCD ekranı sayesinde anlık şarj durumunu da gösteriyor. Akü hücrelerini yenileyen, sülfatlanmış/oksitleniş plakaları çözen ve enerji kaybını önleyen bu cihazın fiyatı ise 1.737 TL.

Soğuğa karşı akü şarj cihazı

BOSCH C7

Tamamen boş olan akülerin tekrar şarj edilmesine olanak tanıyan özel bir teknolojiye sahip bu cihaz da kısa devreye karşı ve aşırı şarja karşı koruma sağlıyor. Tüketici aküdeki kıskaçları ters kutuplara bağlarsa, kırmızı LED kullanıcıya uyarı gönderiyor. 13.6 V güç kaynağı 12 V-24 V akü kapasitesi olan cihaz, suya karşı da dayanıklı. Fiyatı 3.360 TL.

Soğuğa karşı akü şarj cihazı

BASEUS

Arabayı tam şarjda 50 defaya kadar çalıştırabilen bu 12000 mAh’lik dijital cihaz da 12 V akülü araçlara göre geliştirildi. Çok düşük ve yüksek sıcaklıklarda dahi kolaylıkla çalışabilen cihaz, dahili LED ışıkları sayesinde geleneksel bir el feneri olarak da kullanılabiliyor. Fiyatı 3.854 TL.

Soğuğa karşı akü şarj cihazı

BATTERYSTART

400 Bu cihazın akıllı kelepçeleri ani yükselmeye ve kısa devre korumasına sahip. LED ışıkları da olan lityum kobalt destekli cihaz, tüm araba boyutları, SUV’lar, minibüsler ve motosikletler için kullanım sunuyor. Cihaz, benzinli motorlu araçlarda 8 litre ve dizel motorlu araçlarda 4 litre hacme kadar 12V araçlarla uyumlu. Fiyatı 4.411 TL.

Haberin Devamı

Soğuğa karşı akü şarj cihazı

EINHELL CE-BC 4 M

Bu cihaz da 12 volt akülerle uyumlu çalışıyor. Otomatik akü voltajı ayarı yapan cihazın 5 derecenin altındaki havalar için özel kış modu, aşırı şarj, kısa ve ters devre koruması var. Cihaz tükenmiş aküler için kurtarma fonksiyonuna da sahip. Giriş voltajı 220-240 V olan cihazın fiyatı 1.198 TL.

Soğuğa karşı akü şarj cihazı

KOBB KBS15000

6V/12V/24V akülere amper değeri gözetmeksizin bakım yapan bu cihaz, tamamen bitmiş aküleri START AID modunu kullanarak 5 dakikada şarj ederek araca marş basacak enerjiyi sağlıyor. Cihaz, LED aydınlatmalı dijital göstergesi sayesinde akü şarj seviyesini, akü voltajını ve arıza durumu da gösteriyor. Fiyatı 3.432 TL.

İLK KURAL GÜVENLİK

* Cihazın şarj akımı, akünün kapasitesine ve boşalma durumuna göre seçilmeli.
* Aşırı akım, aşırı ısınma ve ters bağlama gibi durumlarda güvenlik önlemlerine sahip cihazlar tercih edilmeli.
* Akü tamamen şarj olduğunda otomatik olarak kapanma özelliğine sahip olmalı.
* Şarj cihazlarının taşınabilir ve depolanabilir olması, kullanım kolaylığını artırır.
* Kışın kullanılacaksa soğuk iklim koşullarına dayanıklı cihazlar tercih edilmeli.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder