Murat Gülderen Yüzde 100 çevreci lastikler geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 100 çevreci lastikler geliyor

Avrupa Yeşil Mutabakatı’na göre 2030 yılına kadar karbon salınımının yüzde 55 oranında azaltılması hedefleniyor. 2035’ten itibaren satılacak yeni otomobil ve hafif ticari araçlar sıfır emisyonlu olacak. Yani söz konusu tarihten itibaren AB ülkelerinde yeni benzinli veya dizel otomobil satışı yapılamayacak. 2050 yılına kadar ise bütün sektörlerin ve araçların sıfır emisyonlu olması öngörülüyor. Dijital dönüşümün de getirdiği ivme ile buna yönelik çevreci yatırımlar hızla artıyor.

YAKIT FARK ETMİYOR

Haberin Devamı

İklim krizinin önüne geçmek için en büyük atılımlardan biri ise lastik sektöründen geldi. Türkiye pazarının da en güçlü oyuncularından Continental, hem elektrikli hem de diğer yakıt türlerindeki araçlarda kullanabilen en çevreci 4 mevsim lastiği AllSeaseonContact 2’yi Avusturya’nın Salzburg şehrinde tanıttı. Her türlü hava koşuluna göre geliştirilen lastikler, burada ıslak, kuru, topraklı ve taşlı yollarda test edilerek, bir önceki modelle kıyaslandı.

Yüzde 100 çevreci lastikler geliyor

 

YÜZDE 15 ÜSTÜNLÜK

Continental Türkiye Pazarlama Müdürü Hüseyin İşsever, “Benim de Avusturya’da deneyimlediğim AllSeasonContact 2 bir önceki nesline kıyasla yüzde 15 daha iyi kilometre performansı sunarken; yol tutuşu ve frenlemede de gelişim gösteriyor. Bu lastiğimiz çeşitli segmentlerde dört mevsim lastiklerine yönelik artan talebi karşılamak için pek çok yeni ebadı ve ileri mobilite çözümlerini (Seal, SSR) sunan elektrikli araçlara uyumlu ürün gamına sahip. Yüksek kilometre performansı ve düşük yuvarlanma direnci ile daha yüksek yol güvenliği özellikleri sunuyor” dedi.

SU VE ENERJİ VERİMİ

2050 yılına kadar lastiklerde kademeli olarak yüzde 100 sürdürülebilir malzemeler kullanacaklarını da ifade eden Hüseyin İşssever, “Su ve enerjinin verimli ve sürdürülebilir kullanımında da sektörünün lideri konumundayız. Geri dönüştürülmüş pet şişeleri kullanarak ürün bazında döngüsel ekonomiye geçiş için önemli bir adım daha atıyoruz. Conti GreenConcept vizyonuyla geliştirdiğimiz lastiklerde yüzde 35 oranında yenilenebilir ham maddeler kullanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

EN HIZLI TÜRKIYE

Pazarla ilgili duruma da değinen Hüseyin İşsever, şu açıklamayı yaptı: “Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında en hızlı büyüyen, en dinamik lastik pazarı konumunda. Avrupa’nın en büyük kamyon lastiği pazarı olan Türkiye, bu segmentte de büyük bir potansiyel barındırıyor. Continental Türkiye olarak 2008’den bu yana pazardaki yerimizi başarıyla koruyor ve pazar payımızı büyütmeye devam ediyoruz. Ülkemizde binek lastik pazarı son 10 yılda ortalama her yıl yüzde 6 büyürken, Continental olarak sektörün üzerinde büyüme gerçekleştirdik. Kamyon lastiğinde de güçlü konumumuzu koruyoruz. Türkiye’de ilk 3’de yer alma iddiamızı sürdürüyoruz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder