Mustafa Bakacak Altınordu'dan işsizliği bitirecek dev yatırım
HABERİ PAYLAŞ

Altınordu'dan işsizliği bitirecek dev yatırım

Ordu Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ilçenin önemli sorunlarından biri olan işsizliğin çözümü için “Mesleksiz gencimiz kalmayacak” sözüyle istihdam odaklı projeler başlatmıştı.

Altınordudan işsizliği bitirecek dev yatırım

Öncelikle istihdam altyapılarını oluşturmak amacıyla hizmete açılan Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi ve Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi ilçenin geleceği için umut oldu. Başkan Tören’in istihdam odaklı projelerinden Tekstil Park’ın inşaatı yüzde 80 seviyelerinde tamamlandı. 10 bin metrekare arazi üzerinde yükselen iki etaptan oluşan projenin birinci etabının Şubat 2024’te bitirilmesi hedefleniyor. Projenin iki etabının tamamlanmasıyla 2 bin kişiye iş imkânı sağlanacak.

Haberin Devamı

Altınordudan işsizliği bitirecek dev yatırım

KOCAELİ TURİZMİ TELEFERİKLE GELİŞECEK

Kocaeli’nin 50 yıllık rüyası olan Kartepe Teleferik Projesi’nin yüzde 95’i tamamlandı. Yolculuğun 14 dakika süreceği hatta 9 bin 736 metre uzunluğundaki çelik halat gerildi. 73 kabinden 31’i askıya alındı, kalan 42’si de yakın zamanda askıya alınacak. Sistemdeki makine, motor ve hat testlerine başlandı. Teleferikle bölgede sadece kış turizminin değil, yazın yayla turizminin de gelişeceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, ilkleri bünyesinde barındıran projede iki ay sonra tüm kabinlerin sisteme yükleneceğini açıkladı.

Altınordudan işsizliği bitirecek dev yatırım

EDREMİT ÜNİVERSİTESİ İÇİN BÜYÜK ADIM

Büyüyen ve gelişen yapısı ile birçok ilden büyük bir konumda olan Edremit’e üniversite kazandırmak için önemli bir adım atıldı. Edremit’te dört yıllık Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun ardından ikinci fakülte aralık ayı meclis toplantısında görüşüldü. Oy birliğiyle alınan kararla Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için yer tahsisi yapıldı. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, ilçeye üniversite kazandırılması adına fakültelerin açılmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Altınordudan işsizliği bitirecek dev yatırım

ŞİDDETE KARŞI SAVUNMA EĞİTİMİ

İzmir’de kadınları eğitim, sanat, spor gibi alanlarda daha fazla yer almaya teşvik etmek için projeler geliştiren Seferihisar Belediyesi, kadınlar için ücretsiz savunma sanatları kursu açtı. Kayıt yaptıran kadınlar, eğitimlere başladı. Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, artan şiddet olayları karşısında kadınların kendilerini koruyabilmelerini sağlamak amacıyla öz savunma eğitimlerine başladıklarını açıkladı. Tekvando Antrenörü Sabah Vural da kadınları kurslara katılmaya çağırdı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder