Mustafa Bakacak Çeşme Sakız Ormanı Projesi için Karadağ'a talip oldu
HABERİ PAYLAŞ

Çeşme Sakız Ormanı Projesi için Karadağ'a talip oldu

Çeşme Belediyesi, dünyada damla sakızı üretilen tek yer olan Sakız Adası’nın tekelini yıkmak ve asıl anavatanı olan İzmir Çeşme’de üretimini arttırmak için çalışma başlatmıştı. İlçede bugüne kadar 30 binden fazla sakız ağacı fidanı dikildi. Yüksek katma değeri olan, birçok alanda kullanılan sakızı geliştirmek için yeni alanlara ihtiyaçları olduğunu söyleyen Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, üst üste yedi kez yanan Karadağ mevkiine talip olduklarını ve bu konuda girişimleri başlattıklarını açıkladı. Hazineye ait 1.453 kilometre alanı ’Sakız Ağacı Geliştirme Bölgesi’ ilan edip dev bir sakız ormanı kurmak istediklerini anlatan Başkan Oran, “300-400 bin sakız fidanı dikeceğimiz, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapabileceğimiz sakız ormanı kurmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Çeşme Sakız Ormanı Projesi için Karadağa talip oldu

ADIYAMAN GES PROJESİ’NDE İLK ETAP TAMAMLANDI

Adıyaman Belediyesi’nin yenilenebilir enerji alanındaki önemli yatırımlarından biri olan Güneş Enerji Santrali Projesi’nde ilk etap çalışmaları tamamlandı. Yakın zamanda belediyeye devredilecek 1 megavat büyüklükte olan projeyle il merkezinin enerji giderlerinin büyük oranda azaltılması hedefleniyor. “Bununla yetinmeyeceğiz, 4.6 megavatlık bir başvurumuz daha var ancak depremden dolayı biraz ertelendi” diyen Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, bu proje hayata geçtiğinde enerji giderlerinin büyük bir kısmını karşılayacağını belirtti.

Çeşme Sakız Ormanı Projesi için Karadağa talip oldu

OSMANGAZİ’DE ÇOCUKLARIN HAYALİ GERÇEK OLUYOR

Bursa’nın 136 mahalleli Osmangazi ilçesinde boş alanlara vatandaşların nefes alabilecekleri parklar yapılıyor. İlçede 800’ün üzerinde park bulunuyor. Parklar, çocuklarla birlikte tasarlanıp onların hayal dünyasına uygun yapılıyor. En son Hüdavendigar Mahallesi’nde iki dönümlük alanda yapılan park, 24 çocukla birlikte planladı. Çocukların fikirleri alındı, park maket olarak tasarlandı. Çocukların onayıyla birlikte yapımına başlanan park, kısa sürede tamamlanıp hizmete sunuldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çocuklara önem verdiklerini, onların hayalini gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Çeşme Sakız Ormanı Projesi için Karadağa talip oldu

ATIĞI GETİR KIRTASİYE MALZEMESİNİ GÖTÜR

Seferihisar Belediyesi, sıfır atık bilincini artırmak amacıyla ‘Atığını Getir, Kırtasiye Malzemesini Götür’ kampanyası başlattı. 11-15 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kampanya çerçevesinde geri dönüşüm ürünlerini getirenlere okul malzemesi hediye edilecek. Sloganı ‘Geri Dönüşebilir Atıklardan Okul Sıralarına’ olan kampanyada; 10, 25, 50 kilogram ve üzeri kağıt, plastik, ambalaj ve tekstil atığı getirenlere kalem, defter, kalem kutusu, çanta gibi çeşitli hediyeler okulda kullanabilecekleri kırtasiye malzemeleri verilecek.

Çeşme Sakız Ormanı Projesi için Karadağa talip oldu

Sıradaki haber yükleniyor...
holder