Mustafa Bakacak Datça'nın yaban eşekleri
HABERİ PAYLAŞ

Datça'nın yaban eşekleri

Muğla’da Datça Belediyesi ile hayvanseverlerin yaban eşekleriyle ilgili paylaşımları sosyal medyada tartışma başlattı. Hayvanseverler, ‘bölgedeki yaban eşekleri aç ve susuz kalıyor. Yoldan geçenler beslesin, su versin’ çağrısı yaparken, belediye “Yaban eşeklerini beslemeyin” uyarısında bulundu. Hatta belediyenin Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Datça-Marmaris karayolu üzerinde yaban eşeklerine yönelik inceleme yaptı.

100’DEN FAZLA TESPİT EDİLDİ

Çalışmada, eşeklerin doğadaki yaşam alanları, su ve besin kaynakları kayıt altına alındı. Bölgede 30’dan fazla koy ve ormanlık alanda 100’den fazla yaban eşeğinin yaşamlarını sürdürdüğü tespit edildi. Çalışmayla ilgili görüntüler de sosyal medyadan paylaşıldı. Yaban eşeklerinin, su ve yiyecek verilmesi sonucu buna alışıp karayoluna gelmelerinin hem kendileri hem de sürücüler için hayati tehlike yarattığı vurgulandı. Her yaz trafik kazalarında onlarca hayvanın öldüğüne dikkat çekildi ve şu uyarıda bulunuldu: “Doğada onlar için yeterince yiyecek ve su kaynağı var. Yaban eşeklerini beslemeyelim!”

Haberin Devamı

Datçanın yaban eşekleri

 

ENGELSİZ KÜTÜPHANENİN KİTAPLARINA SES OLUN

İstanbul Esenyurt Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı Tarihi Çeşme Halk Kütüphanesi’nin içinde oluşturulan ‘Engelsiz Kütüphane’deki kitapları gönüllüler seslendirecek. Gönüllüler, diksiyon eğitiminin ardından binlerce kitabın yer aldığı kütüphanede, farklı dillerde seslendirme yapacak. Gönüllülerin sesiyle hayat bulacak kitaplar, görme engelli bireylerin erişimine açılacak. Seslendirme yapacak ilk grupla çalışmalara başlandı. Sizler de gönüllü olarak bu anlamlı projeye destek verebilirsiniz. Başvuruyu belediyenin internet sitesindeki linkten online yapabilirsiniz.

Datçanın yaban eşekleri

 

NİĞDE KENT MÜZESİNE KAVUŞUYOR

Niğde Belediyesi, tarihi dokuyu korumak ve turizme katkı sağlamak amacıyla tarihi bedestende başlattığı restorasyon çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Restorasyonla eski ihtişamına kavuşturulup müze olarak kullanılacak olan bedesten, ziyaretçilere şehrin zengin kültürel mirasını sunacak. Bedesten aynı zamanda, düzenlenecek etkinlikler ve sergilerle Niğde’nin kültürel yaşamına da katkıda bulunacak.

Haberin Devamı

Datçanın yaban eşekleri

 

GEZ-GÖR DÜZCE OTOBÜSÜ YOLA ÇIKTI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün ‘Düzce’yi Keşfedelim’ sloganıyla başlattığı projelerin bir parçası olan ‘Gez-Gör Düzce’ tur otobüsü yola çıktı. Şehrin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla hazırlanan gezi otobüsü ring seferlerine başladı. Üstü ve iki yanı açılabilen otobüs ile Düzce’nin tarihi bölgeleri, doğal güzellikleri, turistik yerleri gezilebilecek.

Datçanın yaban eşekleri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder