Mustafa Bakacak Depremin yıktığı Hatay 'Rehber' ile bulunacak
HABERİ PAYLAŞ

Depremin yıktığı Hatay 'Rehber' ile bulunacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük hasarı gören ve mahallelerin arazi olduğu Hatay’da adreslere ulaşmak imkansız hale geldi. Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu sorunu çözüme kavuşturmak için bir Kent Rehberi uygulaması hazırladı.

Depremin yıktığı Hatay Rehber ile bulunacak

App Store ve Google Play üzerinden indirilebilen ‘mobil uygulama ‘Hatay Rehber’de; depremlerden sonra yer değiştiren kamu kurumları, hastaneler, eczaneler, özel işletmeler gibi vatandaşların ihtiyaç duyabileceği adres bilgileri ve konumları yer alıyor. Özel işletme sahiplerinin güncel adres bilgilerini ekleyebileceği rehberde, parsel bilgileri sorgulanabildiği gibi belediyenin çalışmalarının başlama ve bitiş tarihlerine de ulaşılabiliyor.

Haberin Devamı

Depremin yıktığı Hatay Rehber ile bulunacak

İZMİR SÜNGER KENT OLACAK

İzmir’de kuraklık sorununa karşı farklı bir çözüm üretildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Sünger Kent projesiyle yağmur suyu depolanıp doğal su döngüsüne kazandırılacak. Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Her bir damla suyu, düştüğü yerden almak, akıp gitmesini engellemek zorundayız” diyerek önemini vurguladığı proje kapsamında, 5 bin bina için 5 bin ücretsiz yağmur suyu deposunun dağıtımına başlandı. Bu yöntemle toplanacak yağmur suları yeşil alanlarda kullanılacak. Kırsal ayağı da ‘Küçük Menderes Ovası Yağmur Suyu Hasadı’ olan projeyle yağmur suyu akışının beş yıl içinde yüzde 70 azaltılması hedefleniyor.

Depremin yıktığı Hatay Rehber ile bulunacak

KARŞIYAKA’DAN GELECEĞE YATIRIM

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi, temiz enerji üreterek karbon salınımını azaltmak amacıyla 2021 yılında kurulan Güneş Enerji Santrali’nin kapasitesi üç katına çıkarıldı. Tesis, 2022 yılında belediyenin toplam elektrik tüketiminin yüzde 23’ünü, bu yılın ilk 8 ayında yüzde 25’ini karşıladı. Tesis, bu süre içinde ürettiği elektrikle 11 milyon 390 bin TL gelir sağladı. Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 2030 yılına kadar kapasite artışını sürdürerek kendi elektrik ihtiyacının tamamını karşılayacak GES kurmak üzere planları yaptıklarını açıkladı.

Depremin yıktığı Hatay Rehber ile bulunacak

TARİHİ MİRASI KORUYAN PROJEYE ÖDÜL

Battalgazi Belediyesi, Eski Malatya Meydan Projesi’yle tarihin modern yapılarla bütünleşmesini sağladı. Eski Malatya’nın tarihi ve kültürel dokusunu koruyarak, yeni bir kimlik kazandıran proje, Tarihi Kentler Birliği’nin ‘Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüle layık görüldü. Selçuklu’dan miras kalan Kervansaray’ın yapısını koruyup Eski Malatya Meydanı’nı yeniden inşa eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ödülün doğru bir iş yaptıklarının göstergesi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder