Mustafa Bakacak Engelsiz geleceğe sesli destek
HABERİ PAYLAŞ

Engelsiz geleceğe sesli destek

Sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken Uludağ Elektrik, bu kez çalışanlarıyla birlikte görme engelli öğrencilerin sınavda başarılı sonuç alıp hayallerini gerçekleştirmeleri için sesleriyle destek oldu. Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (BUGES) ile işbirliğiyle yapılan projede şirket çalışanları önce test kitaplarının nasıl okunacağı hakkında bilgilendirildi. Ardından stüdyoya giren çalışanlar, sınavlara hazırlanan engelli öğrenciler için test kitaplarını seslendirdi. Test sorularının ve şıklarının okunduğu, doğru cevabın bilgilendirmesinin yapıldığı çalışmada görme engellilerin kullanımına sunulmak üzere sesler kaydedildi. Tüm çalışanlarının katılımını sağlamak amacıyla duyurular yapan şirket, projeyi yeni katılımlarla sürdürecek.

Haberin Devamı

Engelsiz geleceğe sesli destek

MADENCİ KENTİNE MÜZE GİBİ PARK

Zonguldak Kozlu’da, madencilik tarihini yansıtan, maden işçilerinin çalışma koşullarını anlatan bir park yapıldı. Kozlu Belediyesi, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Kozlu Kent Konseyi işbirliğiyle hazırlanan park ile yeraltındaki çalışma ortamı yer üstüne taşındı. Açılışı 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nde yapılan Maden Park’ta kömür ocağı galerisi, madenci fotoğrafları, acil çıkış tabelaları, kömür vagonları yer alıyor. Parkı ziyaret edenler, madencilerin zorlu mesleği nasıl yerine getirdiğini görebilecek.

Engelsiz geleceğe sesli destek

SAMSUN’DAN İSİMSİZ PROJE

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal yaşama katkı sağlayacak alanlara bir yenisini daha ekledi. Atakum’da 5 bin 727 metrekare alana inşa edilen 7’den 70’e herkesin buluşma noktası olacak projenin yüzde 65’i tamamlandı. Üç katlı kütüphane, üç katlı sergi salonu, iki katlı kafe restoranın yer aldığı proje, şehrin sosyal ve kültür hayatına katkı verecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, projenin ismini vatandaşların belirleyeceğini, sosyal medyadan yapılan duyurunun ardından önerileri almaya başladıklarını, en çok önerilen ismin projeye verileceğini açıkladı.

Engelsiz geleceğe sesli destek

KARAVAN TUTKUNLARINA ERCİYES’TE ÖZEL ALAN

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’in turizm potansiyelini artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Erciyes Tekir yaylasında 2 bin 200 metrede 54 bin metrekarelik çadır kamping alanı kuran belediye, karavan tutkunlarını da unutmadı. Erciyes A.Ş.’nin yürüttüğü projede kamp alanının yanında karavanlara özel bir yer yapılacak. Karavanların elektrik, temiz ve kirli su bağlantıları, duş, tuvalet, mutfak gibi tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı alan gelecek sezon kullanıma açılacak.

Haberin Devamı

Engelsiz geleceğe sesli destek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder