Mustafa Bakacak Gaziantep 2024’ü aile yılı ilan etti
HABERİ PAYLAŞ

Gaziantep 2024’ü aile yılı ilan etti

Türkiye’de bir ilk olan Aile Akademisi’ni üç ay önce açan Gaziantep, aileye yönelik bir projeye daha imza attı. Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 2024 yılı Gaziantep Aile Yılı olarak ilan edildi. Projenin lansmanında, aile ve toplum yapısını güçlendirecek 11 ana tema ve 75 farklı faaliyet anlatıldı. Aile içi iletişimin güçlendirilmesi, akrabalık ve komşu bağlarının sağlamlaştırılması, aile görev ve sorumluluk bilincinin arttırılması, Türk örf ve adetlerini yaşatarak, yeni nesillere aktarmak amacıyla çalışmalar yürütülecek. Her ay farklı bir temanın uygulanacağı projeyle ilgili tüm detaylara ‘gaziantepailem.com’ internet sitesinden ulaşılabilecek.

Haberin Devamı

Gaziantep 2024’ü aile yılı ilan etti

BALIKESİR’DEN DEV İSTİHDAM HAMLESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20’de 20 Balıkesir Hamlesi’ni anlattı. İlk olarak 20 ilçeye Balbucks, Dijital Gençlik Merkezi, NE10, spor kompleksi, Uydu Kuluçka ve Sokak Hayvanları Tedavi merkezleri kurulacak. Körfez ve Güney Marmara bölgelerinde birer Çocuk Köyü oluşturulacak. Hobileri ticarete dönüştürecek 100 yeni BALMEK açılacak. Bu işletmeler ile 10 bin istihdam sağlanacak. Galericiler, Gökköy Sanayi ve Marmara Sanayi siteleriyle birlikte istihdam sayısı toplam 25 bine ulaşacak.

Gaziantep 2024’ü aile yılı ilan etti

AYAKKABI KENT GENÇLERE UMUT OLACAK

Adıyaman Belediyesi’nin iki bakanlıkla ortaklaşa yürüttüğü ‘Çalışan ve Üreten Gençler Programı’ çerçevesinde başlanılan ‘Ayakkabı Kent’ projesinin inşaatında sona yaklaşıldı. Organize Sanayi bölgesinde 30 dönümlük alan üzerinde yapımı devam Ayakkabı Kent, 1500 gence iş imkanı sağlayacak. Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, sosyal ve spor alanları ile 11 bin 500 metrekare alana sahip 5 büyük tesis bulunan projenin, şehrin toplumsal ve sosyo-ekonomik yapısına önemli katkısı olacağını söyledi.

Gaziantep 2024’ü aile yılı ilan etti

ALANYA BELEDİYESİ’NE ÇEVRE ÖDÜLÜ

Alanya Belediyesi, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından düzenlenen “En İyi Çevre Eğitim ve Bilinçlendirme Etkinlikleri 2023 Ödülleri”nde dördüncü kez üst üste ödüle layık görüldü. TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Ateş, ödülü Alanya Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Sevda Çapa’ya teslim etti. Mavi Bayrak Programı ile Rubi Platinum Otel de bu yıl ilk kez tesis plajı kategorisinde ödül kazandı. Böylece Alanya iki çevre ödülü aldı.

Haberin Devamı

Gaziantep 2024’ü aile yılı ilan etti

Sıradaki haber yükleniyor...
holder