Mustafa Bakacak İzmirlilere 'Umut hareketi' çağrısı
HABERİ PAYLAŞ

İzmirlilere 'Umut hareketi' çağrısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay Antakya Afet Koordinasyon Merkezi’nde 200 hanelik konteyner kent yapıyor. Ramazan Bayramı öncesi konteyner kenti açmak isteyen Belediye Başkanı Tunç Soyer, mefruşat, mobilya, şofben, klima gibi eksiklerin olduğunu söyledi. Başkan Soyer, eksikleri tamamlamak ve deprem bölgesindeki vatandaşlara bayram hediyesi vermek için İzmirlileri kampanyaya katılmaya davet etti. Yardımlar, belediyenin deprem sonrası “Kalbi insanlık için atan herkese çağrımızdır. Gelin bereketi paylaşarak çoğaltalım” çağrısıyla başlattığı ‘Umut Hareketi’ üzerinden yapılıyor. Umuthareketi.izmir.bel.tr adresini ziyaret edenler ‘konteyner içi donanım’ sekmesini tıklayarak ‘elektrikli ev aletleri’, ‘mutfak ve banyo eşyaları’ gibi paketlerinden istediği kadar satın alabiliyor.

Haberin Devamı

İzmirlilere Umut hareketi çağrısı

 

SAMSUN GES İLE 250 MİLYON TL TASARRUF YAPACAK

Samsun Büyükşehir Belediyesi, bölgenin en büyük güneş enerji santralini (GES) kuruyor. Tesisin faaliyete geçeceği arazide topografik ölçüm yapıldı, yakında zeminin tesviyesine başlanacak. Ardından da tesisin kurulum aşamasına geçilerek 127 bin 259 adet güneş paneli konulacak. Üretilecek elektriği trafo merkezine aktaracak hatta bulunan 121 enerji nakil hattı direğinden 117’si yerleştirildi. Samsun’u zehirsiz kent yapma hedefine emin adımlarla ilerleyen Belediye Başkanı Mustafa Demir, GES’te üretilecek enerjiyle yılda 250 milyon TL tasarruf sağlayacaklarını söyledi.

İzmirlilere Umut hareketi çağrısı

 

ŞAHİNBEY’DEN BAŞARILI ÖĞRENCİLERE 104 BİN BİSİKLET

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi, gençlerin spor, kültür, sanat alanında başarılarını desteklemeye devam ediyor. Gençlere yönelik projeler için 2 milyar 365 milyon liralık yatırım yapan belediye, öğrencilerin başarısını ödüllendirmek ve onları spora teşvik etmek amacıyla bisiklet hediyesi kampanyası büyük ilgi gördü. Beş takdir getirene bisiklet hediye eden Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, takdir sayısını dörde indirdi. Bugüne kadar 104 bin bisiklet hediye eden belediye, 60 bin bisiklet daha satın aldı.

İzmirlilere Umut hareketi çağrısı

 

DEVELİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNE KAVUŞTU

Haberin Devamı

Kayseri Develi’de 3 bini kapalı alan olmak üzere toplam 12 bin 671 metrekare alana sahip yedi ayrı bağımsız bölümden oluşan Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi açıldı. Maliyeti 5 milyon lirayı aşan 63 yatak kapasiteli merkez, eğitsel faaliyet sınıfları ile çok sayıda özelliği bünyesinde barındırıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın da katıldığı açılışta konuşan Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, “63 otizmli kardeşimize modern imkanlarla ve profesyonel bir şekilde hizmet verecek” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder