Mustafa Bakacak Japonya uzak, siz Aksaray'a gelin
HABERİ PAYLAŞ

Japonya uzak, siz Aksaray'a gelin

Başlıktaki sözler bana değil, Aksaray Belediyesi’ne ait. Aralık 2022’de “Kanada çok uzak, sen iyisi mi Aksaray’a gel” mesajıyla Sağlık Köyü’nden Hasan Dağı ile Kanada’nın Alberta eyaletindeki Banff kasabasından Cascade Sıradağları fotoğrafları yan yana paylaşılmıştı. Belediye bu kez Hasan Dağı fotoğrafıyla Japonya’nın Fujinomiya sokaklarından Fuji Dağı’nın göründüğü fotoğrafları yan yana koyup paylaştı. “Japonya uzak, siz Aksaray’a gelin...” mesajının yer aldığı paylaşıma yorum yağdı. Eleştirilere hedef olan Kanadalı paylaşımın aksine bu kez Hasan Dağı manzaralı fotoğraf çok beğenildi.

Haberin Devamı

Japonya uzak, siz Aksaraya gelin

MERKEZEFENDİ CAN DOSTLAR İÇİN ÜRETİYOR

Denizli Merkezefendi Belediyesi, sokak hayvanlarının temiz gıdaya erişmesi için mama üretim makineleri imalatına başlamıştı. Otel, fabrika ve işyerleri ile evlerden toplanan yemek fazlalıkları, bu makinelerde mama haline getiriliyor ve hem ekipler hem de gönüllüler aracılığıyla sokak hayvanlarına ulaştırılıyor. Projeyle israf önlenirken, üretilen makineler diğer belediyelere satılarak gelir de elde ediliyor. Üreten, ürettikçe kazanan, kazandıkça da ilçeye hizmet etmenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Şeniz Doğan, makine satışından bu yıl 10 milyon TL gelir bekliyor.

Japonya uzak, siz Aksaraya gelin

ÇORUM KALESİ TURİZME KAZANDIRILACAK

Çorum Belediyesi, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık tarihi kaleyi turizme kazandıracak restoran çalışmaları için ilk adımı attı. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesi yapıldı. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, bu proje için Turizm Bakanlığı’ndan hibe de aldı.

Japonya uzak, siz Aksaraya gelin

RİZE’YE MODERN OTOBÜS TERMİNALİ

Rize Belediyesi, şehrin ihtiyaçları doğrultusunda yeni otobüs terminalinin yapımına başladı. Toplam 12 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilecek terminalde, 12 büyük otobüs peronu, 12 yarım otobüs peronu, 6 servis peronu 55 araç kapasiteli açık otopark bulunacak. Terminal binasının bodrum katında 30’u otobüs toplam 75 araçlık kapalı otopark olacak. Karadeniz sahil yoluyla bağlantısının kolay olması için terminalin yanında hemzemin kavşak da yapılacak.

Haberin Devamı

Japonya uzak, siz Aksaraya gelin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder