Mustafa Bakacak Kayseri'de her ev bir okul olacak
HABERİ PAYLAŞ

Kayseri'de her ev bir okul olacak

Başarısıyla, davranışıyla, yardımlaşmasıyla görev yaptığı şehirlerde vatandaşların gönlünde taht kuran Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, çocukları mutlu edecek bir projeye imza attı. Vali Çiçek, “Kayseri’de evinde çalışma masası ve kitaplık bulunmayan öğrenci kalmayacak” diyerek “Her Ev Bir Okul” projesini kamuoyuyla paylaştı.

Kayseride her ev bir okul olacak

OSB başkanları, mobilya sektörü başta olmak üzere herkes, proje için seferber oldu. 20 bin öğrenci belirlendi, hemen üretime başlandı. Sadece 14 gün sonra masa ve kitaplıklar öğrencilere ulaştırmaya hazır hale geldi. Mobilyanın başkenti olan Kayseri’ye ancak bu kadar güzel bir proje yakışırdı. Proje sayesinde çocuklar yerde halı üzerinde iki büklüm ders yapmaktan kurtulacak. Vali Çiçek’in de dediği gibi kendilerini özel ve kıymetli hissedecekleri bir alanları olacak.

Haberin Devamı

Kayseride her ev bir okul olacak

‘KİRLİ HANIM PEYNİRİ’NE DÜNYA ÖDÜLÜ

Dünya Peynir Yarışması, Norveç’te yapıldı. Yarışmaya 43 ülkeden 4 bin 502 peynir katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle şehrin peynirleri de ilk kez uluslararası büyük bir organizasyonda ülkemizi temsil etti. 35 yıldır farklı ülkelerde düzenlenen yarışmada, Norveç’in Nidelman Blu peyniri “Dünyanın En İyi Peyniri” seçildi. Balıkesir’in “Kirli Hanım Peyniri” bronz madalya kazanarak, büyük bir başarıya imza attı. Ödüllü “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabının yazarları Neşe Aksoy Biber ve Berrin Bal Onur da peynirlerimizin tanıtımına katkı sağladı.

Kayseride her ev bir okul olacak

TARİHİ TÜNEL SANATIN MERKEZİ OLDU

Osmanlı’nın son dönemlerinde Ankara Mamak’ta yapılan Şafaktepe Tüneli, 1940’lı yıllarda demiryolu güzergahının değişmesiyle atıl durumda kaldı. Mamak Belediyesi, 8 metre genişliğinde, 165 metre uzunluğundaki tüneli, tarihi atmosferine uygun olarak restore ederek sanat merkezine dönüştürdü. Belediye Başkanı Murat Köse’nin vizyon projelerinden biri olan Tünel Sanat Merkezi’nin açılışı 29 Ekim’de Cumhuriyet’ten Anadolu’ya 100. Yıl Sergisi ve Konseri ile gerçekleştirildi. Tünel Sanat Merkezi, kısa sürede Ankara’nın önemli kültür ve sanat merkezleri arasında yerini alacak

Haberin Devamı

Kayseride her ev bir okul olacak

YÜREĞİR’DE ÇIKMAZ SOKAK KALMADI

Adana’da ilçenin dört bir yanında hizmet seferberliğini sürdüren Yüreğir Belediyesi, örnek bir çalışma yürütüyor. İlçede itfaiyenin ve ambulansın giremediği çıkmaz sokaklar, trafik akışını hızlandırmak ve geçişi sağlamak için birer birer ulaşıma açılıyor. Karayoluyla bağlantıları sağlanan bu sokaklar, kaldırım düzenlemesi ve asfalt çalışmaları da tamamlanarak hizmete sunuluyor. İlçede bugüne kadar 37 çıkmaz sokağı hizmete açan Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, imarda yol olarak görünen ancak aktif olmayan 97 yeni sokağı da ulaşıma uygun hale getirdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder