Mustafa Bakacak Mersin narenciye seferberliği başlattı
HABERİ PAYLAŞ

Mersin narenciye seferberliği başlattı

Türkiye genelinde ortalaması 5 milyon ton olan narenciyede bu yıl rekolte beklentisi 7.8 milyon tona kadar çıktı. Narenciyenin özellikle de limonun başkenti Mersin’de üretim yüzde 90 artınca arz fazlası oldu.

Mersin narenciye seferberliği başlattı

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan başkanlığında sektörün tüm paydaşlarının bir araya gelmesiyle oluşturulan Mersin Tarım Platformu narenciye tüketimini artırmaya yönelik seferberlik başlattı. Valilik, deprem bölgelerine göndermek üzere 250 ton, Büyükşehir Belediyesi de okullarda dağıtılmak üzere 100 ton ürün satın aldı. Vali Pehlivan, ildeki tüm odalara, şirketlere alım yaparak seferberliğe katılmaları çağrısında bulundu. Sloganı ‘Narenciye Tüket, Sağlıklı Yaşa’ olarak belirlenen etkinlik kapsamında bir hafta boyunca kamu kurum ve kuruluşlarında çay ve kahve yanında narenciye suyu da ikram edilecek. Okullarda öğrencilere narenciye ürünleri dağıtılacak. Okul kantinlerinde sıkılmış taze meyve suyu satışı yapılacak. Okul ve işletmelerin yemek menülerinde narenciyeye yer verilecek. Hedef; Mersin’de başlayan seferberliği yurt geneline yayabilmek.

Haberin Devamı

Mersin narenciye seferberliği başlattı

YENİMAHALLE ELEKTRİĞİ PAZARDAN ALACAK

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin elektrik üreterek büyük tasarruf sağlamak için başlattığı GES projesinde ilk adım tamamlandı. Proje kapsamında üzeri kapatılacak Kardelen Pazar Yeri’nde elektrik üretimi başladı. Batıkent’te İnönü, Ergazi, Kentkoop pazaryerleri kapatılarak, Batı Sitesi Pazar Yeri revize edilerek 4 GES santrali daha kurulacak. Bu santrallerden üretilecek 5 KW’lık elektrik belediyeye ait tesislerde, sokak ve park aydınlatmasında kullanılacak. Belediye Başkanı Fethi Yaşar, artan elektriği de satarak kredi borcunu ödeyeceklerini söyledi.

Mersin narenciye seferberliği başlattı

KONYAALTI PARKLARINA ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİ

Antalya’da sosyal yaşamı kolaylaştıran projelere öncelik veren Konyaaltı Belediyesi’nin parklarında ‘erişilebilirlik ve uygunluk’ denetimi yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı komisyon üyeleri, farklı engel gruplarından bireylerin, toplumun diğer bireyleriyle bu alanları kullanıp kullanamadığına baktı. İncelemeler sonucunda ilçedeki dokuz parkın tüm bireylerin kullanımına uygun olduğu tespit edildi. Bu parklara ‘Erişilebilirlik Belgesi’ verildi. Konyaaltı Belediyesi, bu belgeyi Antalya’da alan ilk belediye oldu. Belge, Başkan Yardımcısı Sedat Karabulut’a takdim edildi.

Haberin Devamı

2024 tüm insanlık için iyilikler getiren güzel bir yıl olsun...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder