Mustafa Bakacak Türkiye'nin kahraman madencileri
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'nin kahraman madencileri

Deprem felaketinin ardından Türkiye’nin dört bir yanından 10 bin madenci, bölgeye koştu. Yazdıkları “Kömür için değil ömür için geldik” notuyla herkesi duygulandıran madenciler, ölümü göze alıp çökme riski olan riski olan enkazlarda yüzlerce can kurtardı. Görevlerini tamamlayıp bölgeden ayrılan madencilerin yaptıkları hiç unutulmayacak. Zonguldak’ta törenle karşılanan madencilere, Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan’ın şu sözleri duygularımıza tercüman oldu: “Sizinle gurur duyuyoruz! Hoş geldiniz kahraman madencilerimiz… ‘Madenci varsa umut vardır’ sözünü iliklerimize kadar hissettirdiniz. Canla, başla bir saniye bile tereddüt etmeden depremzede vatandaşlarımızın yaralarına merhem oldunuz. Ne yapsak haklarınızı ödeyemeyiz.”

Haberin Devamı

Türkiyenin kahraman madencileri

 

‘SAHİP OLDUĞUNUZU PAYLAŞMALISINIZ’

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, Kırklareli halkı adına yardımları ulaştırıp incelemelerde bulunduğu deprem bölgesindeki durumu şu sözlerle anlattı: “63 yaşındayım. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar büyük yıkım, bu kadar çaresizlik ve afet görmedim. Duygularımı ifade edecek bir kelime bulamıyorum.” Felaketin boyutlarının inanılmaz olduğunu ifade eden Kesimoğlu şu çağrıyı yaptı: “Bir gece yarısı uyandığınızı, sahip olduğunuz her şeyden bir parçayı kaybettiğinizi düşünün. Ne hissedersiniz? İşte bu haldeki insanlar için sahip olduğunuz tek şey içtiğiniz su ise, suyunuzu paylaşmalısınız.”

Türkiyenin kahraman madencileri

 

KÖYLERDEKİ KADINLAR EKMEK MESAİSİNDE

Afyonkarahisar, Çankırı, Iğdır, Kayseri ve Van’ın en ücra köylerinde gönüllü olarak bir araya gelen kadınlar, deprem bölgesindeki ekmek ihtiyacını karşılamak için yoğun mesaiye başladı. “Bu acı hepimizin acısıdır. Herkes elinden geleni yapmalıdır” diyen kadınlar, köy fırınlarında ekmek üretiyor. İstanbul Şile’nin köylerindeki tüm fırınlarda da kadınlar, günlerdir deprem bölgesi için çalışıyor. Geleneksel yöntemlerle mayalanıp pişirilen uzun süre bayatlamayan köy ekmekleri, Şile Belediyesi’nin Hatay’daki mobil mutfağı aracılığıyla dağıtılıyor.

Türkiyenin kahraman madencileri

 

HATAYLI HAYVAN ÜRETİCİLERİNE CAN SUYU

Haberin Devamı

Hatay’da yaşamın normale dönmesi için Konya’daki belediyeler, odalar, sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler, tek yürek oldu. Depremin yaralarını sarmak adına tüm imkanlarını seferber eden Konya Büyükşehir Belediyesi, Hataylı hayvan üreticilerini de unutmadı. Hayvansal üretimin aksamadan devam etmesi için gönderilen 10 TIR besi ve süt yemi, deprem bölgesindeki üreticilere can suyu oldu. Yemsiz kalan hayvanları acı çeken üreticiler, Konya’ya teşekkür etti.

Türkiyenin kahraman madencileri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder