Mustafa Bakacak Üreten kadınlara 10 milyon TL'lik destek
HABERİ PAYLAŞ

Üreten kadınlara 10 milyon TL'lik destek

Bursa’da beş yıl öncesine kadar yedi olan kadın kooperatifi sayısı 48’e ulaştı. Bursa’nın 17 ilçesinde üretim yaparak hem aile hem ülke ekonomisine katkı sağlayan kadın kooperatifleri, bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Bursa Üreten Kadınlar Buluşması’nda el emeklerini sergileme fırsatı buldu.

Üreten kadınlara 10 milyon TLlik destek

Üretim sürecindeki kadınları destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şu müjdeyi verdi: “Belediyenin 13 bin çalışanına her yıl başında erzak dağıtıyoruz. 10 milyonluk bir bütçe. Bu sene bu erzağı kadın kooperatiflerimizden temin edeceğimizi ilan ediyorum.”

Haberin Devamı

Üreten kadınlara 10 milyon TLlik destek

ANTALYA’DAN GENÇLERE KAÇIRILMAYACAK FIRSAT

Antalya Büyükşehir Belediyesi, eğitimde ve istihdamda olmayan gençleri ‘Güneş Enerjisi Okulu’ projesiyle iş yaşamına kazandıracak. Proje ortağı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesince verilecek kurs ile 15-29 yaş arasındaki gençlerin, güneş paneli üreten ve kuran firmalarda istihdamı sağlanacak. Kadınlara öncelik tanınan proje kapsamında; Antalya’nın yanı sıra Isparta, Burdur ve Mersin’den gençlere hem mesleki eğitim verilecek hem de iki aylık eğitim süresince günlük 10 Euro (319 TL) harcırah ödenecek. Güneş enerjisi sektöründe yer almak isteyen gençler, kurslara belediyenin web sitesi üzerinden form doldurarak başvurabilir.

Üreten kadınlara 10 milyon TLlik destek

ERZİNCAN’DAN KIŞ TURİZMİ İÇİN BÜYÜK ATAK

Vali Hamza Aydoğdu, ağustosta atandığı Erzincan’da beş ay dolmadan birçok projeye imza attı. Erzincanlıların gönlünde taht kuran Vali Aydoğdu, zirvesi 3 bin 200 metre olan Ergan Dağı’nda iki ay önce konaklama ihtiyacını karşılayacak projeyi başlattı. Turizmi 12 aya yaymayı hedefleyen bu proje kapsamında Ergan Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde tatil köyü konseptinde bungalov evler yapılacak. Türkiye’nin en uzun pistlerinden birini barındıran Ergan Dağı’nda kayak sezonunu açan Vali Aydoğdu, şu çağrıyı yaptı: “Rahatlamak için Ergan Dağı’na 1 saatliğine de olsa gelin. Dünyanın stresinden, yorgunluğundan kurtulursunuz.”

Üreten kadınlara 10 milyon TLlik destek

HOBİ BAHÇESİNDEN HER İLÇEYE LAZIM

İstanbul’da bazı belediyelerin kurduğu hobi bahçeleri insanları, şehrin karmaşasından uzaklaştırıp doğayla buluşturuyor. Sultangazi Belediyesi’nin Mimar Sinan Şehir Ormanı’ndaki hobi bahçesi 56 bahçeden oluşuyor. Her bahçede altı metrekarelik ahşap kulübe bulunuyor. Kendilerine tahsis edilen bahçede toprakla uğraşıp sebze-meyve yetiştiren vatandaşlar, doğa özlemini gideriyor. Hobi bahçelerinin hayali gerçeğe dönüştürdüğünü söyleyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, bu deneyimi yaşamak isteyenlere 2024 yılı için son başvuru tarihinin 29 Aralık olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder