Mustafa Bakacak Van Kalesi ışığıyla turizmi aydınlatacak
HABERİ PAYLAŞ

Van Kalesi ışığıyla turizmi aydınlatacak

Tarihi Urartulara kadar uzanan ve görkemli yapısıyla turistlerin ilgisini çeken Van Kalesi, aslına ve ihtişamına uygun olarak aydınlatıldı. UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’nde bulunan kalenin ışıklandırılması Van’ın turizmini canlandıracak projelerden ilki oldu. Kaledeki çalışmanın ardından Van Sahil Yolu ve Sahil Parkı ile Eski Van Şehri’nin ayağı kaldırılması projelerine de hız verildi. Son yıllardaki yatırımlarla Van’ın cazibe merkezi haline geldiğini kaydeden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, bu üç projenin şehrin kültürüne, turizmine, ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Van Kalesi ışığıyla turizmi aydınlatacak

ÜRETEN ÇOCUKLAR 1 MİLYON EURO KAZANDIRDI

Bursa’da Gürsu Belediyesi’nin, 2019 yılında açtığı Üreten Çocuklar Atölyesi’nden bugüne dek 7 bin öğrenci çocuğun robotik kodlama, 3B tasarım, fen bilimleri, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik alanlarında ücretsiz eğitim aldı. Kollektif Kariyer Merkezi 4 bin gencin iş sahibi olmasını, EURO Desk yüzlerce gencin yurtdışında eğitim almalarını sağladı. Üreten Çocuklar Atölyesi, elde ettiği başarıdan dolayı Avrupa Birliği’nden 1 milyon Euro hibe kazandı. Belediye Başkanı Mustafa Işık, atölyelerin çocuklara yönelik yaptıkları en verimli projelerden birisi olduğunu kaydetti.

Van Kalesi ışığıyla turizmi aydınlatacak

ÇAMAŞ’IN KADIN KOOPERATİFİ HEDEF BÜYÜTTÜ

Ordu Çamaş’ta bahçelerinde ziyan olan sebze ve meyveleri değerlendirmek için yola çıkan kadınlar, 2021 yılında Çamaş Hanımeli Kadın Kooperatifi’ni kurdu. Kooperatif, iki yıllık sürede köylerdeki kadınlardan temin ettikleri ürün çeşidini 160’a çıkardı. Çamaş’ta yetişen endemik ve organik bitkileri de ürün yelpazesine ekleyen kooperatif hem yerinde hem de internet sitesi üzerinden satış yapıyor. Kooperatifin kurucu başkanı Sebile Gelmez, hedeflerini şöyle açıkladı: “Hem aile hem de ilçe ekonomisine katkı sağlayan kadın sayısını 100’den 1000’e çıkarmak ve yurtdışına açılmak.”

Van Kalesi ışığıyla turizmi aydınlatacak

ÇEKMEKÖYLÜ ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ

İstanbul’da Çekmeköy Belediyesi, öğrencilere verdiği sayısız desteğe bir yenisini ekledi. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, gelen talepleri dikkate alarak üniversite öğrencilerine ulaşım yardımını hayata geçirdi. ‘Üniversiteliye İstanbulkart Desteği’ projesiyle; 2023- 2024 akademik yılı boyunca öğrencilerin aylık abonman ücretleri karşılanacak. Bu destekten örgün eğitim alan öğrenciler yararlanacak. Başvuruları kabul edilen öğrencilerin hesabına her ay İstanbulkart ücreti yatırılacak. Başkan Poyraz, eğitim desteklerine devam edeceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Van Kalesi ışığıyla turizmi aydınlatacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder