Mustafa Bakacak 'Yeniden hep birlikte ayağa kalkıyoruz'
HABERİ PAYLAŞ

'Yeniden hep birlikte ayağa kalkıyoruz'

Türkiye’ye 1990 yılında bir aylığına gelen ve 33 yıldır İstanbul’da yaşayan deprem uzmanı Yüksek Mimar Yoshinori Moriwaki, KYK Yapı Kimyasalları Deprem Eğitim TIR’ı ‘Kaşif’ ile deprem bölgesini dolaşıyor. Moriwaki, ‘Yeniden Hep Birlikte Ayağa Kalkıyoruz’ sloganıyla yola çıkan özel tasarım TIR’la Hatay’da başladığı seminerlerine Adana ve Osmaniye’de devam etti.

Yeniden hep birlikte ayağa kalkıyoruz

Deprem ve bina güçlendirmesi hakkında eğitim veren Moriwaki, meslek lisesi öğrencilerine de Japonya’da uygulanan deprem yönetimi ve afet müdahale sistemlerini anlattı. Moriwaki’nin deprem eğitimleri Kahramanmaraş, Elbistan, Gaziantep, Adıyaman, Diyarbakır, Malatya, Elazığ ve Erzincan ile devam edecek.

Haberin Devamı

Yeniden hep birlikte ayağa kalkıyoruz

‘TARIM GÜÇBİRLİĞİ’ İLE MUĞLA KAZANDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tarım kooperatiflerinin bir araya gelmesiyle kurulan Tarım Güçbirliği Kooperatifi, üreticiye kazandırmaya başladı. İlk satışlar yurtdışına tahin ve çağla turşusu, büyük zincir marketlere çilek ile gerçekleştirildi. Şimdi de lavanta, adaçayı, kekik yağı satışıyla üreticiye büyük katkı sağlandı. Üreten köylü ve kooperatiflerin tek yumruk olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Muğlamızın ürünleri Edirne’den Kars’a, İspanya’dan Fransa’ya ulaşıyor, üreticimiz kazanıyor, Muğla kazanıyor” dedi.

Yeniden hep birlikte ayağa kalkıyoruz

YEŞİL MALTEPE’DEN ÇOCUKLARA TARIM PARKI

Yeşil alan ve parkları 200 binden 395 bin 300 metrekareye çıkararak Maltepe’ye İstanbul’un en yeşil dördüncü ilçesi unvanını kazandıran Belediye Başkanı Ali Kılıç, yeni projesi ‘Çocuk Tarım Parkı’ ile çocukları toprakla, doğayla tanıştıracak. Başıbüyük Mahallesi’nde 3 bin 900 metrekarelik alana sahip parkta; meyve bahçesi, hobi bahçeleri, sera, atölye eğitim ve piknik alanları oluşturulacak. Çocuklar, sera ve bostanlarda meyve ve sebze yetiştirmeyi öğrenecek. Başkan Kılıç, parkı en kısa sürede tamamlayıp hizmete açacaklarının müjdesini verdi.

Yeniden hep birlikte ayağa kalkıyoruz

ÇEKEREK’İN YENİ KEŞFi ‘SİYAH İNCİ’

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde dört yıl önce oluşturulan ormanda özel eğitimli köpeklerle ‘siyah inci’ olarak da adlandırılan trüf mantarı keşfi yapıldı. Çekerek Belediye Başkanı Eyüp Çakır’ın da katıldığı aramalarda iki günde 37 kilo mantar bulundu. Bölgenin trüf mantarı haritasının çıkarılıp nasıl toplanması gerektiği konusunda yapılacak eğitimlerin ardından ikinci aşamaya geçilecek. Ekolojik zenginliği ve iklimi elverişli olan bölgede trüf mantarı bahçeleri oluşturulacak. Başkan Çakır, kilosu 30 bin TL’den başlayan mantarın ciddi bir gelir kapısı olacağını söyledi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder