Op. Dr. Esra Çelik Şenel Kaş düşüklüğü yorgun görünmenize neden olabiliyor
HABERİ PAYLAŞ

Kaş düşüklüğü yorgun görünmenize neden olabiliyor

Kaş düşüklüğü kişinin yorgun, stresli, kızgın, üzgün ya da olduğundan daha yaşlı görünmesine neden olabilir. Kaş kaldırma, bu yaşlanma belirtileriyle savaşmaya yardımcı olarak kaşları ideal pozisyona getirerek daha genç ve dinç bir görünüm sağlar.

Yaşlanma (cildin doğal elastikiyetinin kaybı) ile birlikte yerçekimi genel olarak kaşların aşağı doğru sarkmasına neden olur. Cilt ve yumuşak dokular elastikiyetini kaybettikçe kaşlar ile kirpikler arasındaki mesafe azalır.

Kaş kaldırma estetiği nasıl uygulanır?

Haberin Devamı

Kaş kaldırma, alnın çevresini sıkılaştırarak kişiye daha genç ve enerjik bir görünüm kazandırmak için uygulanır.

Kaş kaldırma estetiği sırasında çok ince bir iğne veya kanül ile kas gevşetici enjeksiyonlar kullanılarak sorunlu bölgeye ipler yerleştirilir. Bu ipler sayesinde cilt askıya alınarak kaşların ideal pozisyonuna gelmesi sağlanır. Bu sayede sarkan cilt veya kırışıklıklar azaltılarak kişiye daha pürüzsüz ve daha genç bir görünüm kazandırılır. Tedavi süresi kısadır, ortalama 15-30 dakika sürer ve sonuçlar genellikle anında görülür.

İşlemin başında lokal anestezik krem uygulanabilir veya işlem yapılacak bölgeye lokal anestezik enjekte edilebilir. Bu krem veya enjeksiyon cildi uyuşturur, ağrı sinyallerini bloke eder ve tedaviyi ağrısız hale getirir.

İşlem sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Minimal invaziv bir işlem olduğu için iyileşme süreci oldukça kısa ve güvenilir bir prosedürdür. Tedaviden hemen sonra küçük, lokalize bir şişlik fark edilebilir, genellikle 24-48 saat içinde düzelir ve kalkık kaşlar, daha geniş gözler ve daha genç görünen bir görünüme kavuşulur.

Kaş kaldırma estetiği hakkında kişiye özel bilgi almak için alanında uzman bir estetik cerraha başvurulması tavsiye edilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder