Op. Dr. Esra Çelik Şenel Yüz kırışıklıkları ve sarkmaları yüz bantlarıyla giderilebilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Yüz kırışıklıkları ve sarkmaları yüz bantlarıyla giderilebilir mi?

Son dönemde sosyal medyada yükselen bir yaşlanma karşıtı trend var; yüz bantlama. Peki kırışıklıklar yüz bantlarıyla giderilebiliyor mu? Yüz kırışıklıkları ve sarkmaları yüz bantlarıyla giderilemez. Bantlama yöntemleri fizik tedavi uzmanlarının son zamanlarda özellikle kas yaralanmalarında sıklıkla uyguladıkları yöntemler arasında yer almaktadır. Yüz gençleştirme ve botoks için kullanılmasından tek farkı bantların farklı olmasıdır. Bizim yüzümüzde kullandığımız bantlar biraz daha farklıdır; anti alerjik, ten rengi, cilde yapıştığında cilde zarar vermeyen bantlardır.

Haberin Devamı

Geceleri yatmadan önce yüzü bantla sabitlemek botoks etkisi yaratır mı?

Sürekli uygulanırsa botoks etkisi yaratabilir ancak gün içerisinde bantlama yapılamadığı için tam bir botoks etkisi diyemeyiz. Sadece yardımcı bir yöntem denebilir. Bu bantlar botoksun etkileri tam geçmek üzereyken kırışıklık oluşumunu önlemek için faydalı olabilmektedir. Fakat her gün kullanım için pratik değildir.

Botoksun geçmeye başladığı dönemde faydalı olmasına rağmen, botoksun yerini tutabileceğini söyleyemeyiz. Faydalı olacağı nokta, botoksu çok sık yaptırmamak için belli bir dönem botoks, belli bir dönem bantlama şeklinde uygulama yapılabilir. Botoks işleminin de 6 ayda bir yapılması önerilmektedir. Kişiler çok derin kırışıklıklara sahip değilse botoks ve bantlama doğru şekilde uygulandığında dönüşümlü olarak kullanılabilir.

Bantları doğru yapıştırmak çok önemli

Bu bantları doğru yapıştırmak çok önemlidir, eğer yanlış bantlama yapılırsa cilde daha fazla zarar verebilir ve kırışıklıkları artırabilir. Yüz gerilmeden, düz bir şekilde bantlama yapılır. Asimetri var ise hafifçe çekilerek eşitleme yapılabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder