Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Gerçek mi hayal mi?
HABERİ PAYLAŞ

Bir iltifat duyduğumuzda “O senin güzel gözlerin, güzel bakışın” deriz. Güzelliğin görenin gözlerinde olduğunu söyleriz. Peki gerçekte bu doğru mu? Evet, bir noktaya kadar bakanın nasıl gördüğü güzellik tanımında çok önem taşıyor. Ancak eğer gerçekten güzelseniz bu bakandan bağımsız artı bir gerçeklik olarak da ortaya çıkıyor.

Sağlıklı olan güzeldir

Gerçek mi hayal mi

İşte burada güzellik kavramı ve uygulamaları gündeme geliyor. Çünkü güzel görünmek için sadece güzel olmak ya da size güzel duygularla bakan birilerinin olması yetmiyor. Bu yüzden sosyal medyanın güzellik algılarımızda büyük rol oynayan etkisi ile bazı işlemleri sıklıkla deneyimlemek istiyoruz. Mesela dudak dolgusu, göz kapağı ya da meme estetiği gibi uygulamaları yaptırıyoruz. Elbette sağlık bu işin en önemli bileşeni ve nihai hedefi.

Haberin Devamı

Burada sağlık konusunda altını çizmişken başka önemli bir noktaya daha değinmek istiyorum. Bir uygulamaya karar verirken özellikle cerrahi işlemlerin kalıcı olduğunun farkında olmanız gerekir. Bu bilgi, uygulamanın sonucunun görüntünüze olumlu anlamda etki etmesinden bile daha önemlidir. Çünkü geri dönülemez ve çoğunlukla değiştirilemez.

Biz cerrahlar bu tür kişisel kararlar alınmadan önce hastalarımıza her türlü bilgiyi vermekle yükümlüyüz. Ancak burada hastanın kendi sorumluluğu da kararının sonuçlarının farkında olmasıdır.

Instagram yanıltabilir

Gerçek mi hayal mi

Örneğin sosyal medyada özellikle Instagramdan gördüğünüz güzelliklerin çoğu gerçek ve doğal değil. Üzerlerinde filtreler olan ve açıları çoğunlukla ‘şike’ diye tabir edebileceğimiz etkilere neden olan içerikler. Bu tip içerikleri tercih ederken lütfen gerçeklikleri konusunda daha araştırmacı olun.

İşte tüm bu nedenlerle hastalarımızı, ne tür bir tedavinin hem iyileşme hem sağlık kazandıracağı konusunda bilgilendiriyoruz. Benim deneyimli bir cerrah olarak her zaman önerim kişilerin kendi özüne en uygun ve doğal olanı seçmeleri yönünde. Mükemmel güzellik olmadığı için bunu aramak da çok doğru değil.

Bir uygulamayı yapmadan önce, gerekçenizin doğru olduğuna emin olun. Daha fazla beğenilmek yerine gerçekten ihtiyaç ve sağlıklı bir nedenle karar vermeniz en iyi sonuç için gereklidir.

Haberin Devamı

Minik değişikliklerle başlayın

Eğer kendinizde sadece değişiklik yapmak için birtakım şeyleri yapmak isterseniz bunu öncelikle cerrahi olmayan alanlarda deneyin. Örneğin minik enjeksiyonlu uygulamalar bunun için idealdir.

Ayrıca sağlık ve sorunları gidermek için yapılan estetik müdahaleler haricinde kalıcı değişiklikler için en doğal olanı seçmeliyiz. Unutmayın moda geçer ama ameliyat sonucu kalıcıdır. Bu nedenle en doğal sonuca ulaşmamızı sağlayan uygulamalar; yani fark edilmeyen ama iyi gösteren sonuçlar en başarılı olanlardır.

Gerçek güzellik kendine özgü ve kişiseldir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder