Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Sen yaza hazırsın, peki ya yüzün ve bedenin?
HABERİ PAYLAŞ

Sen yaza hazırsın, peki ya yüzün ve bedenin?

Malum yaz geldi çattı. Havalar ısınmaya başladı. Yavaş yavaş kışın rehavetinden çıkıp güneşi hissetmeye, tatil planları yapmaya, bikini modelleri bakmaya başladık. İçimiz artık kıpır kıpır hayata karışmaya, sosyalleşmeye ve belki de aşka hazırız.

Peki ruhumuz gibi yüzümüz ve bedenimiz de bizimle hazır mı?

Bu yaz kendini nasıl görmek istersin? Bedenin ve cildin yaza hazır mı? Kendinden memnun musun? Nasıl daha iyi bir versiyonunu yaratırsın?

Gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki plastik cerrahi; teknoloji ve bilimi estetikle buluşturarak son yıllarda mucizeler yaratıyor. Bizler de estetik plastik cerrahlar olarak el becerimiz, deneyimimiz ve bilgimizle dünyadaki son gelişmeleri yakından takip ediyor ve hastalarımıza uyguluyoruz.

Haberin Devamı

Yıllardır binlerce danışanım ve hastamdaki gözlemlerime dayanarak söyleyeyim; yaza girerken kendisi için küçük ya da büyük bir işlem, uygulama ya da operasyon planlayanların memnuniyet ve mutluluk seviyelerindeki artışa bizzat şahit olmuşumdur.

Ameliyatsız ya da ameliyatlı işlemlerden bazılarına şöyle bir göz atalım.

Bu yaz size en çok hangisi lazım?

Botoks mu?

Botoks; yüzdeki kırışıklıkları gidermek için yaygın şekilde kullandığımız bir uygulama. Genetik faktörler, aşırı mimik kullanımı, ilerleyen yaş, kilo alıp verme gibi durumlarda yüzümüzde göz çevremiz, alnımız, kaş aramız, burun kökümüz gibi alanlarda kırışıklıklar oluşur. Gün içinde 10 dakikanızı ayırarak yaptıracağınız botoks uygulamasıyla kırışıklıklarınızdan kurtulmuş, daha zinde, canlı, genç ve dinamik bir cilt elde edebilirsiniz. Yaza girerken botoks randevunuzu almayı unutmayın derim.

Dolgu mu?

Dolgu; yine son yıllarda ciddi derecede popüler olan botoks ile birlikte de uyguladığımız sonuçlarını hemen gördüğümüz mucizevi işlemlerden biri. Yüzde çeşitli nedenlere bağlı olarak derin kırışıklıklar, çizgiler, çökmeler, ciltte boşalmalar meydana gelir. Bu hacim kaybını gidermek için dolgu uygulamasını yapıyoruz. Yüzde yanak olukları, kaş arasındaki derin kırışıklıklar, özellikle dudak, çene gibi alanlarda oldukça başarılı çözümler sunabiliyoruz. Canlı ve dinlenmiş bir görünüm için 10 – 15 dakikalık bir işlem olan dolgu uygulamasını şiddetle tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

Son yıllarda estetik bilinci daha doğru bir anlayışla oturmaya başladı. Bu tarz uygulamaların cildi yıpratacağı, etkisi geçince çok daha kötü olacağı, hızlı yaşlandıracağı gibi yanlış inanışlar artık eskide kaldı. Tam tersi olarak yaşlanmayı geciktirmek, durdurmak amaçlı tasarlanan bu uygulamalara güven ve talep de giderek artıyor.

Burun estetiği operasyonu mu?

Bu yaz kendinizde daha büyük bir değişim arıyorsanız doğru operasyon burun estetiği olabilir. Yüzünüze göre büyük ya da geniş gördüğünüz burnunuzu “altın oran”a göre şekil bozukluğundan kurtarabilirsiniz. Daha iyi nefes almayı da sağlayan bu başarılı operasyon artık eskisinden çok daha hızlı ve konforlu bir iyileşme süreciyle çözülüyor.

 

Bölgesel yağlardan kurtulma – Vaser Liposuction mı? Cutera Trusculpt  Id-Flex mi?

Yaza girerken belki de en çok dikkatimizi çeken ve bizi rahatsız eden şey bölgesel yağlanmalarımız oluyor.

Haberin Devamı

Bölgesel yağlardan kurtulmanın iki yolu var. Ameliyatlı ve ameliyatsız çözümler sunabiliyoruz. Ameliyatsız sonuçlar da ciddi anlamda fark yaratırlar ancak ameliyat sonuçları kadar değil tabi ki bunu unutmadan harekete geçmek önemli.

1-Ameliyatsız çözümlerden en etkilileri; Cutera Trusculpt Id - Flex ile karın ve bel bölgemizdeki yağlardan kurtulmak mümkün, bu işlem ile hem yağlarınız azalıyor hem de daha kaslı bir görünüm elde edebiliyoruz.

2- Ameliyatlı çözümlerden en etkilisi Vaser Liposuction işlemi bölgesel yağlanmalardan kurtulmak için harika bir uygulama. Bir zayıflama yöntemi olarak değil bir vücut şekillendirme işlemi olarak düşünebileceğimiz vaser liposuction uygulaması yaza girerken en çok tercih edilenlerden. Mesela karın bölgenizdeki yağların alınıp daha kaslı bir görünümle plajlarda boy göstermeniz ya da belinizin incelip poponuzun daha kavisli ve dolgun görünümlü olması daha güzel olmaz mıydı?

Karın Germeye ne dersiniz?

Kim istemez güzel, düzgün ve fit bir karına sahip olmak!

Karın bölgemizde; kilo alıp verme, doğum, tüp mide gibi yoğun ve hızlı kilo verilen operasyonlardan sonra ya da yıllanma ve benzeri farklı nedenlerle cildimizin ve kolajenimizin gevşemesi sonucu sarkmalar oluşur.

İşte bu sarkmaları gidermek ve karın bölgemizi daha ince, daha sıkı göstermek için yaptığımız cerrahi işleme karın germe ameliyatı diyoruz.

Yaza girerken küçük büyük hangi işleme karar verirseniz verin kendiniz için güzel bir şey yapın! Emin olun size iyi gelecek…

Sağlıkla ve güzellikle kalın… Haftaya görüşmek üzere…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder