Rauf Tamer Bunu hatırlayın
HABERİ PAYLAŞ

Bunu hatırlayın

Vaktiyle CHP’li Murat Karayalçın’lar, Ali Dinçer’ler, Vedat Dalokay’lar, Ankara’da belediye seçimlerini kazanırken tek başınaydılar… Hiç bir ittifaktan yardım ve güç almadılar... Zaten o dönemde ne HDP vardı, ne İYİ Parti vardı, ne de 6’lı masa.

Yine vaktiyle, CHP’li Ahmet İsvan’lar, Aytekin Kotil’ler, Nurettin Sözen’ler, İstanbul’da belediye seçimlerini kazanırlarken, tek başınaydılar… Yanlarında hiçbir partinin desteği yoktu... Esasen ittifak diye bir şey yoktu. ...... Keza İzmir... Aynı şekilde İhsan Alyanak’lar, Yüksel Çakmur’lar falan... Hepsi bileklerinin hakkıyla, alınlarının teriyle kazandılar.

Haberin Devamı

Şimdikiler öyle mi? Onlara tek müttefik de yetmiyor, üç - beş müttefik lazım. Tek masa yetmiyor, kalabalık bir Halil İbrahim Sofrası lazım. O da yetmiyor, batı ülkelerinden de destek lazım, hele Kandil’den mutlaka lazım.

Neyi eksik şimdiki adayların, bilmiyoruz. Siyasi görüşleri nedir, bilmiyoruz. Kalıcı mıdırlar, yoksa başka hesaplar içinde midirler, onu da bilmiyoruz. Biraz esrarengiz gibiler. Hizmet vermeye mi geldiler, yoksa hizmet almaya mı onu hiç bilmiyoruz.

Bildiğimiz tek şey: - İttifak yoksa, bunlar da yok. Varsa bile bu defa seçmeni ikna etmek kolay değil... Çok yüz göz oldular.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder