Rauf Tamer Pazar kahvesi
HABERİ PAYLAŞ

Pazar kahvesi

Aşkolsun bu iktidara. İran’a benzemek için 21 yıl ne beklediniz? Bizi niçin bu kadar beklettiniz? Hâlâ niçin bekletiyorsunuz? Seçime şurada iki hafta vaktiniz kaldı. Şeriat geldi, geliyor diye hergün yüreğimizi kaldırıp bizi heyecanlandırmayın. Mollalar gelecekse gelsin artık... Eğer gelmeyecekse, söyleyin aramızdaki mollalar yeter de artar bile... Laikçi mollalar.

*

En ucube rejim olan halksız demokrasilerde bile hiçbir demokrat, sürekli olarak ben demokratım der mi yahu? - En dürüst benim. Vallaha harikasın. Hele şu Atatürkçü’ye ne dersiniz? Mazruf’a değil, sürekli Zarf’a bakıyor. Atatürk gibi bir liderin sesi, boyu, saç rengi çok mu mühim? Kılıçdaroğlu’ndan daha kısa boylu olsa ne olur? Engin Özkoç’tan daha iri yarı olsa ne yazar? - Atatürk bu. Dünyada tek.

Haberin Devamı

*

Bir de Amerikan özentisi zıpçıktılar türedi. X kuşağı mı, Y kuşağı mı, hangisiyse... Cumhuriyetçiler demokratlar diye kamplaşıyorlar. İkisi birden sanki mümkün değil... Sen oradaysan ben orada değilim inatlaşması. Gerçi cumhuriyete vız gelir tırıs gider ama bizim demokrasi bunu nasıl taşır bilemem. Çünkü demokrasi biraz çıtkırıldım’dır. Nitekim 4-5 kere kırılmıştır. Cumhuriyet bari dimdik ayakta... Her şeye rağmen.

*

Diyorum ki. Yormayalım, yeter. Demokrasinin yükünü de cumhuriyetin sırtına vurmayalım. Ya da cumhuriyetin sırtından geçinip demokrasiye sürekli meydan okumayalım. Bir şey söyleyeyim mi? Gardırop Atatürkçüleri’ne bile razıydım. Şimdi nerdeler bilmiyorum.

Not: Hayret... Son dakikada HDP de CHP’yi desteklemeye karar vermiş, öyle mi? İşte en büyük sürpriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder