Rükzan Sağır '16 yaş fark' aşk mı toksik ilişki mi?
HABERİ PAYLAŞ

'16 yaş fark' aşk mı toksik ilişki mi?

Chris Evans 42 yaşında. Evet, yaşını hiç göstermiyor. 26 yaşındaki Alba Baptista ile evlendi. Tanıştıklarında Evans 40, Baptista 23 yaşındaydı. Marvel evreninden süper kahraman ‘Kaptan Amerika’ rolüyle tanıdığımız Evans’ın evliliği büyük tartışma yarattı. Aralarındaki 16 yaş farkı nedeniyle Evans pedofiliyle suçlanıyor. Konuya uzman görüşüyle açıklık getirmeden önce gösterilen tepkilerdeki bakış açılarını sunmak istiyorum. Baptista’nın ‘çocuk gelin’ sayıldığını söyleyenler de var. Çünkü Evans, 20 yaşında bir erişkinken, Baptista dört yaşındaydı. Evans’ın 20, Baptista’nın dört yaşındayken çekilmiş fotoğraflarını yan yana koyarak “Çocuk gelinle evlenen Chris Evans’ı tebrikler” yazılı paylaşım 15 milyondan fazla izlenme aldı.

Haberin Devamı

16 yaş fark aşk mı toksik ilişki mi

OLGUNLUK VE SAPKINLIK

Çünkü bazılarına göre yaş farkı olgunlukta da kapanmıyor. Bazıları da Baptista’nın olgun ve verdiği kararların sorumluluğunu alabilecek çağda bir kadın olduğunu savunuyor. Evans’ı savunanlara “Eğer bu adam ünlü olmasaydı, ‘sapık’ derdiniz, iki yüzlüsünüz” diye tepki gösterenler de var... Priyanka Chopra da kendisinden 11 yaş küçük Nick Jonas ile evli örneğin. Ona da “Karısı değil ninesi” deniyor. İnsanların yaş farkıyla ilgili bu kadar büyük tepkiler vermesi anlaşılabilir bir durum bence. Çünkü insanı hayvanlardan ayıran, ahlaki değerlerle ve iradesiyle yaşayabilme kapasitesi sonuçta. Dünyaca ünlü psikolog Sadia Khan’ın yaş farkı konusundaki bilimsel yaklaşımı ortaya koyduğu görüşlerini yorumlarınıza bırakıyorum...

GÖMÜLÜ BABA TRAVMASI

“30 veya 40’larında bir kadının birçok ‘yükü’, travması olduğunu varsayarak ‘Ben travmayla uğraşmak istemiyorum, mümkün olduğu kadar daha genç, daha az travması olan biriyle devam edeyim’ bakış açısı sağlıklı değil. Sağlıklı, duygusal olarak ‘stabil’ olan 22 yaşındaki bir kadın veya erkek, fiziksel olarak 40 veya 45 yaşlarındaki birine ilgi duymaz. Sağlıklı insan her döneminde kendi yaş grubunu çekici bulur. O yaşlardaki kadınlar için 35 yaşındaki erkek bile ‘yaşlıdır.’ Ama bir kadın için yaşlı erkekler ve cinsellik arasındaki çizgi bulanıksa, orada bir çocukluk travmasından bahsedebiliriz. Muhtemelen babasıyla ilgili ‘gömülü’ bir travmadan. Çünkü eğer evde stabil bir baba figürü varsa, babanızla aynı yaşlarda olan birini seksüalize etmezsiniz. Bu kod sizde olmaz zaten.” Sağlıklı erkek algısında yeri yok “Çocuklarıyla iyi ilişkileri olan erkekler de o yaşlarda bir kadını seksüalize etmez. Çünkü kızlarının küçükken ne kadar ‘aptal’, ne kadar ‘saf’ olduğunu bilirler. Kendi yaşlarında bir erkeğin kızlarıyla birlikte olması fikrine, kızlarının iki kat büyük yaşta bir erkekle birlikte olması fikrine tahammül dahi edemezler. Yani gerçeğe dair sağlıklı bir algıları vardır.” Muhtemelen Freud da böyle bir açıklama getirirdi. 30’lu yaş ve üstü kadınların, 20’lerine göre daha az ‘yükü’ ve travması olduğu da aşikar. Çünkü kadınlar sorunları üzerine zamanla daha çok çalışmış ve atlatmış oluyor. Darısı erkeklerin başına.

Haberin Devamı

SAÇ YIKAMAK DA SINIFSAL OLDU

Semiramis Pekkan saçını haftada bir yıkadığını söylemiş. Kim Kardashian da beş günde bir yıkadığını söylemişti. Pekkan ve Kardashian’ın ortak noktası çok zengin olmaları. Gün içinde şehir tozuna, toplu taşımaya, istemsiz terlemeye maruz kalmadıkları bir hayat tarzları var. Yani saç yıkama rutininin sınıfsal olmaması gerekirdi ama bu da oldu. Sokaktaki kirleri saçlarla yastığınıza taşımak hem saçınız hem sağlığınız hem de cildiniz için tehlikeli. Dolar milyoneri değilseniz, en az iki günde bir yıkayın.

Haberin Devamı

İLİŞKİLER BİTER ARKADAŞLAR

Shakira’nın VMA törenindeki seksi dansı için ‘intikam dansı’ deniliyor. Onu aldatan Pique’yi bu şekilde pişman ettiğine inananlar var. Dünya neden bir türlü kabul etmiyor bilmiyorum ama bu ilişki artık yok. Bittiği andan itibaren ikisinin de yaptıkları artık birbirini ilgilendirmez. Evet arkadaşlar, ilişkiler bitebilir. Önce burada bir anlaşalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder