Rükzan Sağır Aşk arayanların son umudu bekarlık yüzüğü takıp dolaşmak!
HABERİ PAYLAŞ

Aşk arayanların son umudu bekarlık yüzüğü takıp dolaşmak!

‘Armut Yüzük’ü duydunuz mu? Ben arkadaşım Mariko Uçar’ın bahsetmesiyle haberdar oldum. Hemen araştırdım. Sadece aşkı arayan bekarların taktığı bir yüzükmüş. Yakanda mendil taşımak gibi bir işlevi var. Bu yüzüğü takanlar, ‘Müsaitim’ mesajı veriyor. Yüzüğü tanıyanlar da o kişiyle isterse temas kurabiliyor. Amaç insanların dijital platformlar yerine gerçek hayatta tanışıp iletişim kurarak yakınlaşmasını sağlamak. Zira insanların yüzde 76’sı birilerinin yaklaşıp sohbet açmasından hoşlanıyor. 1.2 milyar kişinin bekar olduğunu bilince mantıklı bir oran. Dünyanın en büyük sosyal deneyi olduğunu iddia ediyor bu sistemin kurucuları. ‘Pear Ring’ adlı uygulamadan üye olunuyor. Şimdilik ABD, İngiltere, Almanya, Kanada ve Avustralya’da kullanılıyor.

Haberin Devamı

Aşk arayanların son umudu bekarlık yüzüğü takıp dolaşmak

 

ERKEKLER KAYDOLUP TAKMIYOR

Diğer ülkelere de yayılmayı hedefliyorlar. Flört uygulamalarındaki algoritmalar eşleştirirken hata yapabiliyor. Ayrıca yazışarak sohbet başlatmakta zorlananlar da bu uygulamalardan tam verim alamıyor. Doğru kişiyi bulma arayışında teknolojiye güvenmek büyük risk bence de. Hatta araştırmalara göre bu tür uygulamalar sosyal kaygıyı artırıyor, yeme bozukluğu riskini çoğaltıyor. Gerçek hayatta kurabileceğimiz anlamlı bağlantılar ihtimallerini de azaltıyor... Bu arada yüzüğü takan kadınların erkeklere göre daha çok ilgi gördüğü, erkeklerin uygulamaya kaydolup yüzüğü takmaya çok yanaşmadığına dair veriler de var. Erkekler her zamanki gibi... Yüzük alerjilerini burada bile konuşturuyorlar.

EVLİLER TAKSA GEREK KALMAZDI

Şimdi size başka bir şey daha söyleyeceğim. Aslında kimlerin bekar ve müsait olduğunu anlamak bu kadar zor olmayabilirdi; evli çiftler yüzüklerini taksaydı! Takmayanların bekar olduğunu anlamamız daha kolay olurdu... Neyse... Bu yüzüğü kullanmak 25 dolara mal oluyor. Yeşil renkte ve plastik görünümlü. Üç farklı beden seçeneğiyle yollanıyor.

‘Bu yüzüğü takmak, kişiye yaklaşacak olan kişilere mi cesaret verir yoksa kişinin cesaretini mi artırır?’ diye düşününce ben ikinci seçeneği daha yakın buldum. Ayrıca bu yüzüğü takanlar ‘Dünyanın İlk Bekarlar Festivali’ne de katılma hakkı kazanıyormuş. İnsanların doğru kişiyi bulma arayışı ve bu arayışın getirdiği yaratıcılığa saygı duymaktan başka ne denir ki? Yaşansın...

Haberin Devamı

SEVİLMEK İÇİN SÜPER YETENEK ŞART MI?

Masaka Kids Africana’ sayfasına denk gelmişsinizdir. Takip etmeseniz de mutlaka bir platformda muazzam figürler sergileyerek dans eden bu Afrikalı çocukları görmüşsünüzdür. Milyonlarca kez izleniyor ve paylaşılıyorlar. Görünce hemen içimizde ‘Ay ne tatlılar’ duygusu beliriyor. Geçenlerde bu çocukların Rema ve Selena Gomez’in ‘Calm Down’ şarkısında dans ettiği videoya denk geldim. Aynı şarkının, dünyanın Batı köşesinde bir okulda da çocukların müsameresi sırasında çalındığı bir başka video izledim sonra. Hepsi uslu uslu otururken bir çocuk kendini şarkının ritmine kaptırıyor, dayanamayıp ayağa kalkıyor ve dans ediyor.

Aşk arayanların son umudu bekarlık yüzüğü takıp dolaşmak

 

DÜNYANIN İKİ YÜZÜ...

Sonra diğer arkadaşları ondan etkilenip dans etmeye başlıyor. Harika bir an. Bu çocuk ve arkadaşları, Afrikalı çocuklar gibi olağanüstü figürler sergilemiyor. Ama görüntü çok etkileyici. Özgüvenli bir ruhun, diğerleri üzerindeki kelebek etkisini çok iyi anlatıyor. Öte yandan aynı manzarayı Afrikalı çocuklara uyarlayamıyoruz. Dezavantajlı çocuklardan onay almaları için, ‘sevilmeleri’, ‘öne çıkmaları’ için olağanüstü hünerler sergilemeleri bekleniyor çünkü... Oysa hiçbir çocuğun sevilmek için süper yetenekli olması gerekmez. İşte dünya böyle bir yer...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder