Rükzan Sağır İsrail-Filistin savaşında Hollywood nasıl çuvalladı?
HABERİ PAYLAŞ

İsrail-Filistin savaşında Hollywood nasıl çuvalladı?

Bu hafta Filistinli örgüt Hamas’ın İsrail’e başlattığı korkunç terör saldırıları hepimizi dehşete düşürdü. Öldürülen siviller olunca konu, politik çekişme yerine vicdani bir duruşta hizalanmayı gerektirdi. Birçok ülke nüfusundan da fazla takipçisi olan ünlülerden beklenen de platformlarını bu tür insani kıyımlara karşı bir farkındalık yaratmak için kullanmaları oluyor. Ama bu o kadar kolay olmadı. Kozmetik milyarderi Kylie Jenner, 400 milyon takipçili sayfasından İsrail’e destek mesajı yayınladı. Ancak kısa süre içinde sildi. Bu destek ona 1 milyon takipçiye mal oldu. Filistinlileri savunanların tepkisi üzerine sildiği sanılsa da gerçek öyle değil. Ermeni asıllı olan Kylie aslında İsrail’in Ermenistan-Azerbaycan savaşında Azerbaycan’a desteğinin hatırlatılmasından sonra mesajını geri çekti...

Haberin Devamı

İsrail-Filistin savaşında Hollywood nasıl çuvalladı

DERTLERİ TARAF TUTMAK

Oscarlı Jamie Lee Curtis de İsrail’e destek mesajı paylaşmak istedi. Ama bunun için füze saldırılarından kaçmaya çalışan Gazzeli çocukların görselini kullandı. Yani İsrail’in saldırılarından korkan çocukların görüntüsünü... Sıcak bir durum karşısında ilk düşündükleri şey taraf tutmak, pozisyon almak olunca, dünya meselelerinde cahil ve dikkatsiz olduklarını da gizleyemiyorlar haliyle. Filistinli bir babanın kızı olan Amerikan model Gigi Hadid de günler sonra sesini çıkardı. “Masum insanların terörize edilmesi ‘Özgür Filistin’ hareketiyle uyumlu değil ve bu harekete hiçbir fayda sağlamaz” dedi.

İsrail-Filistin savaşında Hollywood nasıl çuvalladı

DÜNYADAN BİHABERLER

Yıllardır süren bu kanlı kavgada “Ay kimseye bir şey olmadan aranızda barışın” anlamına gelecek bu açıklaması ponçik bir kalbi olduğundan değil, işlerini kaybetmemek için. Bir yandan da haklı ve buna mecbur. Ricky Gervais’in ödül alırken politik mesaj vermeye çalışan ünlülere Altın Küre’deki efsane ayarını anımsadım. “Farkındalığınız olduğunu iddia ediyorsunuz ama iş yaptığınız şirketler inanılır gibi değil. DEAŞ bile bir çevrimiçi yayın platformu kursa menajerinizi arardınız. Sizler insanlara öğüt verecek konuma sahip değilsiniz. Gerçek dünyadan tamamen bihabersiniz” demişti. Hayran kitlelerini hükümetlere baskı yapıp zulmün durdurulması için harekete çağıran bir ünlü görmedikçe bu destek açıklamalarının hepsinin günü kurtarma derdinden yapıldığına emin olabilirsiniz.

Haberin Devamı

9 NOBELLİ AYNI LİSEDEN ÇIKTI!

Bu yılki Nobel Ekonomi Ödülü’nü “kadınların işgücü piyasasındaki konumuna ilişkin anlayışımızı geliştirdiği için” Claudia Goldin kazandı. Goldin’in araştırması, kadınların işgücü piyasasına katılımının 200 yıllık bir dönem boyunca artış eğilimi göstermediğini, bunun yerine U şeklinde bir eğri oluşturduğunu gösteriyor! Goldin kazanç ve istihdam oranlarındaki cinsiyet farklılıklarının nasıl ve neden değiştiğini ortaya koyuyor. Kadınların seçimlerinin genellikle evlilik, ev ve aile sorumluluğu ile sınırlı olduğu ve olmaya devam ettiği gerçeği, gelir uçurumunda hep çok baskın bir role sahip!

İsrail-Filistin savaşında Hollywood nasıl çuvalladı

KAZANMA ŞANSI YÜZDE 5

Bu uçurumun kapanamamasında sorumluluğu tamamen erkeklere yıkmayıp kadınların seçimlerine dayandıran bir ekonomistin Nobel alması çok anlamlı. Goldin’in bir diğer önemli özelliği de mezun olduğu lise. Harvard Üniversitesi’nde akademisyen olan Goldin, Bronx Fen Lisesi mezunu. Bu liseden Nobel kazanan dokuzuncu kişi oldu! Bu okulun en önemli farkı ise öğrencilerin çoğunun birinci nesil göçmen çocukları olması. Okul, öğrencilerini bilim-kurgu yüzyılına hazırlayacak şekilde bir müfredat izliyor. Öğrenciler hücre sinyalleri, bitki hormon reseptörleri gibi konular üzerine çalışıyorlar. Sabah 8.00’de gidip akşam 18.00’e kadar çalışıyorlar. Ödev yapmaya serviste başlayıp gece 23.00’e kadar zor bitiriyorlar. Okula giriş sınavındaki öğrencilerin sadece yüzde 5’i geçebiliyor. Çünkü bu okulda havalı olan değer para, gösteriş değil; akıllı olmak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder