Rükzan Sağır İstanbul artık dünyanın yeni kutlamalar başkenti
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul artık dünyanın yeni kutlamalar başkenti

Nadia Duran’ın İstanbul siluetinden ilham alan sofra sunumu masalsı bir dünyaya ait gibiydi.

İstanbul artık dünyanın yeni kutlamalar başkenti

Bu hafta İstanbul’da çok heyecan verici bir proje gerçekleşti. ‘Sofralar Sergisi: İstanbul Kutlamalar Başkenti’ etkinliği düzenlendi. Bu sayede dünyanın en ünlü ve en iyi dokuz davet tasarımcısı ile bir araya geldik. Raffles İstanbul’da özel bir sergi hazırladılar. Her biri İstanbul’a özel bir sofra sunumu yaptı. Yani Hollywood’da, Orta Doğu’da bir kraliyet düğününde veya Avrupa cemiyetinden bir davette karşılaşabileceğimiz türden sofraları bizlere sundular. Bu serginin amacı, İstanbul’un daha fazla uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapma potansiyelini göstermekti. Etkinlik kültürü zenginliğimizi ve bölgesel değerlerimizi yansıtan sofra tasarımları büyüleyiciydi!

Haberin Devamı

İstanbul artık dünyanın yeni kutlamalar başkenti

Proje kapsamında Jennifer Lopez ve Ben Affleck’in düğün davetini düzenleyen Colin Cowie, Emmy ve Oscar törenlerinin tasarımcısı Edgardo Zamora, Kim Kardashian’ın düğününü dekore eden Eddie Zaratsian, Avrupa cemiyetinin düğünlerine hayat veren Sarah Young, Avustralya’nın en ünlü davet tasarımcısı Nadia Duran, Asya’nın en iyi davet tasarımcısı Gideon Hermosa, Latin Amerika’nın bu konudaki yıldızı Arturo de Noriega, Avrupa’nın çiçek tasarımcısı Tomas De Bruyne, Ortadoğu’da kraliyet düğün ve davetlerini düzenleyen Lübnanlı Ghada Blanco, sofralarını sergiledi.

TATİL DÜĞÜNLERİ MODA

Arzu Demirer’in sahibi olduğu Privee PR sayesinde tasarımcılar ile Boğaz’da bir tekne gezintisi yaparken tanıştım. Avustralya’nın en ünlü davet tasarımcısı Nadia Duran, ‘The Center of Life’ (Hayatın Merkezi) isimli sofrasıyla hayat dolu bir sunum hazırlamıştı. “Dünyanın gözü burada, herkes burayı izliyor” diyerek İstanbul’un bir davet cenneti olduğunu söyledi. “En az iki yıl çok acı çektik. İnsanlar artık daha çok gezmek ve deneyimlemek istiyor. Hayatlarındaki dönüm noktalarını daha görkemli kutlamak istiyor. Onun için tatil düğünü konsepti yükselişte. Yani konukları alıp bir yere götürerek yapılan kutlamalar çok moda” dedi.

BRAD PITT VE JENNIFER ANISTON DÜĞÜN TASARIMCILARININ HAYATINI NASIL DEĞİŞTİRDİ?

Haberin Devamı

Günün gecesinde verilen davette Grammy, Emmy ve Oscar partisi davetlerini tasarlayan Edgardo Zamora’yı yakaladım. Harika hikayeler dinledim. En ilginç olanı paylaşıyorum... Zamora, Jennifer Aniston ve Brad Pitt’in 2000’deki düğününü de tasarlayan isim. Onlarla aslında televizyoncu Brad Grey’in oğlu için verdiği Bar Mitzvah töreninde tanışıyor. Bu töreni, su altı konseptiyle düzenlemiş. Masalarda akvaryumlar var. Bir garson yanlışlıkla akvaryumlardan birini düşürüp kırıyor. “Bir an felç geçirdiğimi sandım” diyor. Her zaman yedek malzemeler bulunduran Zamora, iki dakikada masayı eski haline getirtiyor. “Hatta masaya düşen balık bile hayattaydı, onu bile kurtaracak kadar hızlı değiştirdik” diyor.

İstanbul artık dünyanın yeni kutlamalar başkenti

BİR TALİHSİZLİK SAYESİNDE

O sırada amiri onu mutfağa çağırıyor. Kovulacağını ve parasını bile alamayacağını sanıyor. Mutfağın arkasında Zamora’yı Aniston ve Pitt bekliyor. Orada tanışıyorlar. “Kendilerini isimleriyle tanıttılar. Onları kim tanımaz ki?” diyor o anı anarken. İşindeki titizliği ve kriz yönetiminden çok etkilendikleri için Zamora’ya “Bizim düğün davetimizi de sen yapar mısın?” diyorlar. Zamora’nın hayatı o davette yaşadığı kaza sonrasında değişiyor ve Hollywood’un en çok aranan davet tasarımcısı oluyor...

Haberin Devamı

HOLLYWOOD AYAĞIMA GELDİ!

Ne kadar zarif ve özel bir çift oldukları bu tür incelikleri o genç yaşlarında bile yakalamaları doğruluyor. Ayrılıklarını sindiremeyenlerden biri olarak ikinci kez evlendiklerini de görür ve düğün tasarımı haberlerini yaparım inşallah... Hollywood dışında duyulması neredeyse imkansız olan bu tür hikayeleri dinleyebileceğim kişilerle yaşadığım şehirde bir araya gelebilmek büyük ayrıcalıktı! KM Events Kurucu Ajans Başkanı Meltem Tepeler ve bluechip Creative Events Kurucu Ajans Başkanı Elmas Özler’in özel çabalarıyla düzenlenen projenin devamını heyecanla bekleyeceğim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder